úterý 27.8.2024
Plzeň
Kladno
4:2
 čtvrtek 29.8.2024
Kladno
Slavia
2:3
 pondělí 2.9.2024
Kladno
Mladá Boleslav
5:3
 čtvrtek 5.9.2024
Liberec
Kladno
3:5
 čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
5:4
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
18:00
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
18:00
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
17:30
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
18:00
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
18:00
Obrázek
Preview

Rytíři netradičně v pondělí vyzvou doma Mladou Boleslav

1. 9. 2024 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Příprava na nový extraligový ročník míří do finiše a kladenské hokejisty čekají poslední tři duely. První z nich odehrají v pondělí 2. září 2024, kdy na svém ledě budou hostit soupeře z Mladé Boleslavi. Který z týmů zvládne lépe tento regionální souboj?

Nepovedená poslední dvacetiminutovka znamenala první domácí prohru

Do zápasu se Slavií Rytíři vstoupili skvěle a hned ve čtvrté minutě se dostali do vedení. Z rychlého přechodu do útoku těžil Radek Smoleňák, který nasměroval puk až za brankovou čáru. A když hostující brankář Hölsä krátce poté kapituloval po dělovce Mitche Hultse znovu, vypadalo to, že mají Kladenští vše pod kontrolou. Pražané ale ještě v téže třetině snížili a zadělali na drama. Vyvrcholení celého duelu přišlo až v poslední periodě, kdy sešívaní využili dvě rychlé akce a otočili stav ve svůj prospěch. Kladeňáci tak nenavázali na předchozí tři domácí výhry a prohráli 2:3.


Bruslaři po loňském strádání se značně obměněným útokem

Boleslavští se minulým ročníkem extraligy protrápili. V prvních měsících se pohybovali na posledních příčkách a velkou část této doby dokonce na samém chvostu extraligového pelotonu. Na přelomu roku ale přišla na řadu výměna realizačního týmu, do jehož čela byl jmenován Richard Král, který do té doby trénoval rezervu Pardubic. Tomu se i s několika nově příchozími hráči podařilo mužstvo zvednout a v posledních kolech mohla dokonce Boleslav pokukovat po předkole play-off, nakonec se ale celek z města automobilů umístil na třinácté příčce a skončil sezónu už v březnu.

Mladoboleslavský celek opustilo po konci minulého ročníku hned deset hokejistů. V týmu už nepokračuje brankář Filip Novotný (Mountfield HK), obránce Jan Štibingr (Litoměřice) a útočníci Matti Järvinen (Kiekko-Espoo), Róbert Lantoši (Bílí Tygři Liberec), Filip Krivošík, Tomáš Pitule, Jan Půček (Frýdek-Místek), Joachim Rohdin (Kiekko-Espoo), Ondřej Roman (Poruba) a Tomáš Šmerha (Vsetín).

V druhém největším městě středních Čech pokračuje například brankář Jan Růžička, obránce s reprezentačními zkušenostmi Filip Pyrochta nebo dlouholetá opora útoku Tomáš Fořt.

Při doplňování soupisky vsadila Mladá Boleslav na ostřílená esa. Významnou posilou by měl být Dominik Lakatoš, který ještě v minulém ročníku oblékal dres Vítkovic. S ním přichází do útoku také Petr Čajka. Třiadvacetiletý forvard se do extraligy vrací ze švýcarského Rapperswilu. Ofenziva soupeře jako celek doznala i řady dalších změn, kádr Středočechů doplnili Jan Buchtele, Zdeněk Doležal, Steve Moses a Aleksi Rekonen. Defenzivní řady doplnil exkarlovarský bek Tomáš Havlín a Růžičkovi v brankovišti bude sekundovat zkušený Dominik Furch.

Bruslaři zatím pravidelně střídají výhry a prohry

Boleslavští sehráli v letošní letní přípravě už pět duelů, ze kterých tři vyhráli a dva prohráli. Premiéru měl nově složený kádr na boleslavském ledě v souboji s Litoměřicemi, který domácí mužstvo opanovalo výsledkem 7:4. Středočeši přivezli další výhry z Hradce Králové a naposledy z Karlových Varů. Nezdary naopak přišly ve dvou kláních s Plzní, kde tým z města automobilů inkasoval hned sedm branek, zatímco vsítil pouze dvě.


Navrátí se Kladeňáci na domácí vítěznou vlnu? Přípravné utkání proti BK Mladá Boleslav sehrají na svém ledě 2. září 2024 a jeho úvodní vhazování je naplánováno na netypický čas 17:00. Lístky v prodeji ZDE. Vstupenky a vše důležité najdete i v aplikaci RYTÍŘ

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 2. 9. 2024

Kladno vstoupilo do nového měsíce výhrou nad Mladou Boleslaví

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU