úterý 27.8.2024
Plzeň
Kladno
4:2
 čtvrtek 29.8.2024
Kladno
Slavia
2:3
 pondělí 2.9.2024
Kladno
Mladá Boleslav
5:3
 čtvrtek 5.9.2024
Liberec
Kladno
3:5
 čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
5:4
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
18:00
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
18:00
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
17:30
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
18:00
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
18:00
Obrázek
Ohlasy

Musíme se odrazit od první poloviny zápasu a z té druhé se poučit, líčí Petr Straka

28. 8. 2024 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Návrat domů v kladenském dresu. Petr Straka posledních sedm sezón strávil v české extralize, pět z nich právě v jeho rodné Plzni. Jak hodnotil dvaatřicetiletý útočník přípravný zápas Rytířů s indiány?

Jak hodnotíš utkání na ledě Plzně?

Z naší strany byla velmi silná první polovina zápasu. Dostali jsme se do vedení a měli jsme i šance odskočit více, což se bohužel nepovedlo. Pak nám vypadl ze sestavy Kusák a začali jsme hrát na tři pětky. Dostali jsme se pod tlak několika zbytečnými fauly, které Plzeň dokázala potrestat, tím se vrátila do zápasu. Při tom rozhodujícím gólu nám tam špatně uskočil puk, což se zkrátka někdy stane. Po třetí inkasované brance jsme začali trochu plašit a poskytli jsme jim další velkou šanci, kterou dokázali využít. Dotahovat dva góly v závěru je samozřejmě velice složité, bohužel se nám to i přes šance na konci nepovedlo.

Měl podle tebe zápas dobré tempo, přiblížil se v něčem extralize?

Myslím si, že to určitě má rezervy ještě z obou stran. Jsme v přípravě, tvrdě trénujeme, což podle mě platí i pro Plzeň, takže to tempo by se mělo ještě zvedat. Liga se ale blíží, už tam podle mě jsou vidět věci, které by oba týmy chtěly dodržovat. Pochopitelně hra má v této fázi stále spoustu nedokonalostí, ale to se bude časem zlepšovat.

Které parametry hry bys vyzdvihl jako pozitivní?

Jednoznačně bych řekl, že to bylo zastání se spoluhráče Radkem Jeřábkem. Ten se za něj výborně postavil, ukázal, že stojíme jeden za druhým jako tým, to je určitě důležité. Pak bych stoprocentně zmínil první polovinu zápasu. V té jsme měli dobré tempo, plnili jsme pokyny trenérů a to, co chceme hrát. Zároveň bych řekl, že jsme soupeře téměř k ničemu nepustili, z toho je třeba se odrazit. Stejně tak se musíme ale poučit z té druhé půlky, kdy jsme soupeře vrátili do zápasu zbytečnými vyloučeními.

Co podle tebe dnes rozhodlo?

Určitě ta druhá polovina zápasu. Dostali jsme se do oslabení, domácí využili dvě přesilovky a vrátili se tím zpět do zápasu, který jsme měli výborně rozehraný. Celkově jsme byli dnes moc vylučováni, když už se ale do oslabení dostaneme, musíme každé z nich dobře odbránit.

Těsně před vyrovnávacím gólem si ještě obětavě zblokoval ránu Petra Zámorského. Zůstala na tobě nějaká stopa?

Bude se mi večer dobře ležet na boku. (směje se) Nic to není, jen to bude pár dnů trochu nepříjemné, ale to se při hokeji běžně stává.

Kdy ses dozvěděl, že budeš kapitán pro zápas na ledě Plzně?

Smoli mi to říkal ráno, samozřejmě s velkou slávou, protože mě to bude něco stát, stejně jako kluky, kteří byli kapitány v předchozích zápasech. Když jsem viděl, jak se to kapitánství točilo mezi nováčky v týmu, tak mi bylo jasné, že to úplnou náhodou vyjde zrovna tady v Plzni na mě. (směje se)

V Plzni ses narodil, strávil jsi tu mnoho let ve své kariéře. Vnímal jsi to během zápasu?

Pro mě to tu bude vždy speciální místo. Vyrůstal jsem zde, odehrál jsem tu také spoustu sezón v extralize. Není to pro mě ale poprvé, už když jsem působil v Litvínově, tak jsem tady samozřejmě hrál jako host. Vím, co od toho čekat, ale pochopitelně tu mám na tribuně spoustu kamarádů, stejne tak v týmu Plzně, takže z toho důvodu to speciálnější je a svým způsobem i vždy bude.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 26. 8. 2024

Další přípravné utkání klepe na dveře! Kladno vyzve letos poprvé extraligový celek

A tým - zápasy
Redakce / Foto: Marek Švamberg, HC Škoda Plzeň | 27. 8. 2024

Rytíři na ledě Plzně čtvrtou výhru v řadě nezískali

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU
×
Dnes v 14:00 | Dorost
Rytíři Kladno
Banes Motor České Budějovice