úterý 27.8.2024
Plzeň
Kladno
4:2
 čtvrtek 29.8.2024
Kladno
Slavia
2:3
 pondělí 2.9.2024
Kladno
Mladá Boleslav
5:3
 čtvrtek 5.9.2024
Liberec
Kladno
3:5
 čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
5:4
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
18:00
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
18:00
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
17:30
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
18:00
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
18:00
Obrázek
Preview

Kladno v posledním prázdninovém klání vyzve ve čtvrtek Slavii

28. 8. 2024 od Martin Kolačkovský/ Foto: Roman Mareš
Měsíc srpen se pomalu loučí a na kladenský zimní stadion přijede další prvoligový vyzyvatel. Rytířům se do cesty postaví pražská Slavia, která v závěru minulého ročníku předvedla úctyhodný finiš, díky jemuž si zajistila pozici v předkole play-off. Jak si proti tomuto tradičnímu celku povedou Kladeňáci tentokrát?

Rytíři v Plzni nadějné vedení neudrželi

Úvodní desetiminutovka zápasu na západočeském ledě vyšla kladenským hokejistům na výbornou. Nejprve se prosadil ve skrumáži před brankou soupeře Jarůšek a následně o sobě dal střelou ze slotu vědět Hanousek, který pohotově překonal Hrenáka! Ve druhé třetině se Plzni po teči Schleisse podařilo snížit na 1:2 a ve třetím dějství předvedli domácí velký obrat, když se postupně prosadili Zámorský a Söderlund. Na konečných 4:2 upravil skóre svým druhým gólem Schleiss. Rytíři na indiány nestačili a po třech výhrách v řadě prohráli.


Slavisté po loňském boji o udržení proměnili kádr

Pražané v minulém ročníku první ligy zažívali nepěkné chvíle. V průběhu sezóny se totiž několikrát dostávali z poslední příčky, která znamená přímý sestup do 2. ligy. Do realizačního týmu přišel v průběhu listopadu trenér Aleš Totter a Slavii tato akvizice evidentně pomohla. Nakonec se jí podařilo ze čtrnáctého místa poskočit až na devátou příčku, která znamenala zisk místenky v předkole play-off. V něm sice v sérii hrané na dva vítězné zápasy vypadla s Jihlavou, záchranu už ale Pražanům nikdo nevzal. Tento rok se chce vedení klubu podobným starostem vyhnout, změny na soupisce Slavie jsou tak na první pohled rozsáhlé.

Sešívané opustili někteří tahouni. Jsou mezi nimi třeba Filip Helt s Tomášem Gumanem, kteří přestoupili do Chomutova. Dvojice Karel Klikorka – Dušan Žovinec zase posílila Litoměřice a loni velmi důležitý stavební prvek útoku Edgards Kulda od letoška nosí dres Dukly Jihlava. Vedení pražského celku se ale podařilo udržet dva exkladenské útočníky – Matěje Berana a Tomáše Knotka. Pokračuje také nadějný forvard Maxim Havrda nebo zkušený bek David Kajínek. 

Pražané ve svých řadách přivítali řadu nových jmen. Tahounem by se měl stát Roman Přikryl, devětadvacetiletý útočník s bohatou kladenskou minulostí. Kladno má ve svém životopise zapsané i bek Václav Veber, který se do Edenu vrátil po dvou letech strávených v modrobílých barvách. Dalšími posilami Totterova výběru jsou Martinové Novák (Zlín) a Šťovíček (Znojmo) či Kristers Zvagulis (mládež Mladé Boleslavi). Obránce Fabien Kočí zase přestoupil do Prahy z Jihlavy. 

Červenobílí odehráli v letošní letní přípravě celkem tři střetnutí. První z nich proti Jihlavě nezvládli a podlehli celku z Vysočiny výsledkem 2:7. Naopak z následujících dvou duelů vyšli vítězně, když si poradili se slovenskou Dubnicou 3:0 a stejným výsledkem dovedli do vítězného konce i utkání s německým Selbem. 

S Pražany se Kladeňáci střetávají pravidelně 

Poslední vzájemné měření sil proběhlo na ledě soupeře 31. srpna 2023 a tehdy se v Edenu radovali z výhry 4:2 slávisté. Předcházející domácí duel se Slavií Kladno zvládlo a zapsalo výhru 5:3.


Podaří se Kladeňákům ovládnout poslední prázdninový domácí zápas? Přípravné utkání proti prvoligové Slavii Praha sehrají Rytíři na svém ledě ve čtvrtek 29. srpna a jeho úvodní vhazování je naplánováno na čas 17:30. Lístky v prodeji ZDE. Vstupenky a vše důležité najdete i v aplikaci RYTÍŘ

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Martin Kolačkovský / Foto: Daniela Vodičková | 29. 8. 2024

Kladno ztratilo slibné vedení a prohrálo se Slavií

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU
×
Dnes v 14:00 | Dorost
Rytíři Kladno
Banes Motor České Budějovice