úterý 27.8.2024
Plzeň
Kladno
4:2
 čtvrtek 29.8.2024
Kladno
Slavia
2:3
 pondělí 2.9.2024
Kladno
Mladá Boleslav
5:3
 čtvrtek 5.9.2024
Liberec
Kladno
3:5
 čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
5:4
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
18:00
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
18:00
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
17:30
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
18:00
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
18:00
A tým - zápasy

Rytíři na ledě Plzně čtvrtou výhru v řadě nezískali

27. 8. 2024 od Redakce / Foto: Marek Švamberg, HC Škoda Plzeň
Kladenské Rytíře po dvou domácích výhrách čekal v Plzni první extraligový soupeř. Po výborném startu do zápasu svítilo na kostce po první třetině skóre 0:2, když se prosadili Jarůšek a Hanousek. Další branku ale již Rytíři nepřidali, Plzeň utkání dokázala otočit ve třetí periodě.
 úterý 27.8.2024, LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
Plzeň
Kladno
4:2
0:2, 1:0, 3:0

Branky a nahrávky: 36. Schleiss (Pšenička, Holešinský), 44. Zámorský (Archambault, Lalancette), 52. Söderlund (Lalancette), 56. Schleiss (Simon, Holešinský) - 7. Jarůšek (Smoleňák, Pietroniro), 8. Hanousek (Jarůšek, Procházka). Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Rozhodčí: Pražák, Květoň - Jindra, Zíka
vyloučení5:5
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku29:32
diváci1984
Plzeň: Hrenák (Malík) – Malák, Zámorský, Piskáček, Skok, Kvasnička (A), Pšenička, Brůna – Schleiss (C), Simon, Holešinský – Söderlund, Lalancette, Archambault (A) - Jansa, Lev, Urban – Matýs, Mertl, Hauser
Kladno: Brízgala (Lukeš) – Mendel, Pietroniro, Hanousek, Jeřábek, Hejda, Nemčík – Jarůšek, Hults, Procházka – Kusý, Filip, Višnieuski – Redlich, Straka, Strnad – Smoleňák, Melka

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři zahájili utkání velice aktivně a v prvních minutách drželi soupeře v jeho pásmu. První větší šanci měl na konci třetí minuty mezi dvěma obránci pronikající Jarůšek, nedokázal však bekhendem překonat Hrenáka. O chvíli později si úvodní zásahy připsal také Brízgala, zejména dorážka Piskáčka postrašila kladenskou defenzivu. Přesně po šesti minutách se domácímu Mertlovi nabídla první gólovka, v samostatném úniku ho ale skvěle vychytal gólman Rytířů. Na konci sedmé minuty se však hra přesunula před Hrenáka, kterého z dorážky po střele Smoleňáka dokázal překonat Richard Jarůšek - 0:1! Po několika desítkách vteřin bylo na kladenské střídačce ještě veseleji. Obrovskou šanci neproměnil Hults, ale o pár okamžiků později z vrcholku kruhů dokonale zamířil Tomáš Hanousek - 0:2! V dobrých střeleckých pozicích následně těsně neuspěli Hults či Strnad, před Brízgalou hrozili Holešínský s Matýsem. Do první sirény už ale branka nepadla.

Zahajovací pětiminutovka druhé části patřila domácím, všechny jejich pokusy ale s jistotou kryl Adam Brízgala. Na první příležitosti ve druhé dvacetiminutovce Kladenští čekali až do sedmadvacáté minuty, kdy opakovaně zakončoval Martin Procházka. Následující minuty se puk vyskytoval primárně v blízkosti plzeňské svatyně, Rytíři ale třetí branku nepřidali. O velké pozdvižení se postarala dvojice Malák-Jeřábek, když po tvrdém hitu plzeňského beka na Kusého oba zmínění shodili rukavice. Po zhruba dvou minutách ujížděl sám na bránu Smoleňák, který byl při snaze zakončit faulován, a nařízeno tak bylo trestné střílení. To sedmatřicetiletý útočník proměnit nedokázal. Po vyloučení Pietronira hráli domácí přesilovku, kterou dokázali zužitkovat. Od modré pálil z první Pšenička, jehož střelu těsně před Brízgalou tečoval Jan Schleiss - 1:2. Zkrácenou početní výhodu si poté zahrálo také Kladno, branka ale nepřišla.

Vynikající zákrok musel Adam Brízgala vytasit hned ve druhé minutě třetí třetiny. Přečíslení dva na jednoho řešil Lev žabičkou na Archambaulta, který mířil mezi betony kladenského brankáře. O chvíli později se naopak málem radovali Rytíři, když Melka sáhl do nahození Pietronira a nasměroval ho do levé tyčky. Ve 44. minutě se ale Škoda dočkala vyrovnání, když přesilovou hru využil bombou od modré Petr Zámorský - 2:2. Druhá branka posílila sebevědomí domácích, kteří měli v dalších minutách herní převahu. Své šance si ale připravili i Kladenští, tu největší v gól neproměnil Smoleňák. V závěrečné desetiminutovce hrály oba týmy ve čtyřech, výsledkem byla situace dva na jednoho před Brízgalou a třetí trefa domácích. O tu se po přihrávce Lalancetta postaral Tim Söderlund - 3:2. Kladenští následně vsadili vše do útoku, ale žádnou ze svých příležitostí nedokázali proměnit. V závěru zápasu přidal svůj druhý gól Jan Schleiss, který procpal puk z blízkosti do sítě - 4:2. Rytířům na konci nepomohla ani krátká přesilovka pět na tři, vyrovnané utkání nakonec získala Plzeň.

OHLASY TRENÉRŮ

Plzeň: Josef Jandač: První třetina byla z naší strany ta nejhorší, kterou jsme v přípravě odehráli. Soupeř byl rychlejší, nám vůbec nešly nohy, my jsme vůbec nestíhali v pohybu, vázla nám rozehrávka. První gól nás nakopl, i bitka Dana Maláka hodně pomohla, v poslední třetině jsme konečně rozjezdili nohy a zápas jsme otočili. Ceníme si toho, že se nám podařilo utkání otočit, i když výkon nebyl žádný extra.

Kladno: David Čermák: První půlka byla z naší strany velmi dobrá. V půlce zápasu se to zlomilo. My jsme udělali několik zbytečných faulů, vypadl nám Kusák (Denis Kusý) a dohrávali jsme na tři pětky. Myslím si, že nám v té třetí třetině i trochu chyběly síly.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 26. 8. 2024

Další přípravné utkání klepe na dveře! Kladno vyzve letos poprvé extraligový celek

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU
×
Odehrané 18:00 | Dorost
HC Slavia Praha
Rytíři Kladno