úterý 27.8.2024
Plzeň
Kladno
4:2
 čtvrtek 29.8.2024
Kladno
Slavia
2:3
 pondělí 2.9.2024
Kladno
Mladá Boleslav
5:3
 čtvrtek 5.9.2024
Liberec
Kladno
3:5
 čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
5:4
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
18:00
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
18:00
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
17:30
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
18:00
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
18:00
Obrázek
Preview

Další přípravné utkání klepe na dveře! Kladno vyzve letos poprvé extraligový celek

26. 8. 2024 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Zápasová příprava plyne rychlým tempem a Rytíře čeká premiérové letošní měření sil s extraligovým týmem. V úterý 27. srpna zamíří na západ Čech, kde se utkají s mužstvem HC Škoda Plzeň. Jak si Kladeňáci povedou v bitvě na soupeřově ledě?

Kladenští proti Huskies zaznamenali třetí letní vítězství

Úvodní minuty zápasu s Kasselem nepřinášely větší příležitosti, první velkou možností skórovat ale nepohrdl junior Višnieuski, který dorazil Jeřábkovo nahození od modré do branky a připsal si tak premiérový přesný zásah v A-týmu. Zanedlouho ale hosté srovnali na 1:1 zásluhou přesné trefy Korteho. Kladno mělo dobrý pohyb a zejména na začátku prostřední části ohrožovalo Maxwellovu branku. Pak se připomenul útočník Petr Straka a svou milimetrově přesnou střelou vrátil vedení na stranu modrobílých. Kladeňáci navíc vzápětí zvýšili zásluhou důrazného Jarůška na dvoubrankový rozdíl a na konečných 4:1 upravil střelou od modré Hejda. Rytíři tedy ovládli třetí utkání v řadě.


Škoda s novou brankářskou dvojicí a trenérským štábem

Západočeši před začátkem léta značně proměnili svůj kádr. Dosavadní brankářské duo Samuel Hlavaj – Milan Klouček bylo nahrazeno dvojicí Dávid Hrenák – Nick Malík. První jmenovaný přestoupil do čtvrtého největšího města v zemi z extraligového Liberce. Sekundovat mu mezi třemi tyčemi bude Nick Malík, syn obránce Marka Malíka, který si vyzkoušel i slavnou NHL. Dvaadvacetiletý maskovaný muž se do Plzně přesunul z finského celku KooKoo.

Tým kromě loňského brankářského dua opustili i Martin Bučko a Jakub Pour (Mountfield HK), Aleksi Rekonen (BK Mladá Boleslav) a jeho jmenovec Aleksi Laakso (Kiekko-Espoo).

Soupisku Plzně naopak doplnili bývalí hráči Spišské Nové Vsi Olivier Archambault a Igor Merezhko. Druhý jmenovaný se navíc pravidelně účastní reprezentačních zápasů v barvách Ukrajiny a jeho zkušenosti z mezinárodních klání se jistě budou hodit.

Uspět se v západočeské metropoli pokusí i Tomáš Urban, odchovanec Rytířů, který zapsal nespočet startů v kladenské mládeži. O to stejné se pokusí i další mladý hokejista, mládežnický reprezentant Petr Hauser, účastník dvou posledních juniorských šampionátů.

Další významnou posilou je exkladenský útočník Jakub Klepiš. Čtyřicetiletý bývalý reprezentant odehrál dvě předchozí sezóny v dresu Rytířů, má však zkušenosti i z ruské KHL nebo švédské SHL. Ten tak doplnil Miroslava Indráka a Jana Piskáčka, dvojici hráčů, kteří v minulosti oblékali kladenský dres. 

Do přípravy vstoupili Plzeňští s kompletně proměněným realizačním týmem. Dvanácté mužstvo loňského ročníku Tipsport extraligy převzal zkušený Josef Jandač, kterého doplnil Jiří Veber. Toto trenérské duo doplňuje Václav Pletka, který společně s Veberem nastupoval jako hráč i za naše barvy.

Kladnu to v poslední době proti Plzni nelepí

Proti Západočechům se kladenskému mužstvu v posledních měsících moc nedaří, nejenže Rytíři neuspěli v loňském přípravném duelu hraném na ledě ČEZ stadionu (prohráli 2:5), ale během extraligy proti tomuto soupeři vybojovali pouze jedno vítězství v prodloužení, zbylá klání dokázala ve svůj prospěch získat Škoda. Poslední výhra Kladna v základní hrací době s Plzní nosí datum 17. února 2023, kdy bezchybný Brízgala vynuloval útočné snahy Škody a zásadně přispěl k vítězství 3:0. Podaří se Kladeňákům už v přípravě přerušit tuto nepříznivou sérii porážek a naváží na tři předchozí srpnová vítězství?


Další přípravné utkání odehrají Rytíři na stadionu v Plzni v úterý 27. srpna 2024. Začátek tohoto duelu je naplánován na čas 17:30.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Redakce / Foto: Marek Švamberg, HC Škoda Plzeň | 27. 8. 2024

Rytíři na ledě Plzně čtvrtou výhru v řadě nezískali

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU
×
Dnes v 18:00 | Dorost
HC Slavia Praha
Rytíři Kladno