úterý 27.8.2024
Plzeň
Kladno
4:2
 čtvrtek 29.8.2024
Kladno
Slavia
2:3
 pondělí 2.9.2024
Kladno
Mladá Boleslav
5:3
 čtvrtek 5.9.2024
Liberec
Kladno
3:5
 čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
5:4
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
18:00
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
18:00
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
17:30
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
18:00
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
18:00
A tým - zápasy

Kladno porazilo jeden z nejstarších týmů na světě a zapisuje druhou výhru v řadě!

20. 8. 2024 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Kladenští vstoupili do utkání velmi dobře a hned z první střely vedli zásluhou Filipa. Další branku domácích vstřelil v oslabení Bláha, soupeř ale na konci úvodní třetiny snížil. Uklidnění přišlo v půlce druhé dvacetiminutovky zásluhou Nemčíkova nahození a Kladno už případnou dramatizaci stavu nedopustilo a zvítězilo.
 úterý 20.8.2024
Kladno
McGill
4:1
2:1, 1:0, 1:0

Branky a nahrávky: 2. Filip (Kusý), 7. Bláha, 27. Nemčík (Hults), 58. Bláha – 20. Dumont (Gallant, Pavan)

Rozhodčí: .
vyloučení6:6
využití0:0
oslabení1:0
střely na branku0:0
zblokované střely0:0
hity0:0
vhazování0:0
diváci890
Kladno: Brízgala – Jeřábek, Mendel, Nemčík, Šenkeřík, Hejda, Trojna, Vandas – Jarůšek, Hults, Višněwski – Melka, Filip, Kusý – Bláha, Straka, Strnad
McGill: Iacobo – Gauthier, M. Blanchard, Belzile, Prowse, Pavan, A. Blanchard, Truchon – Pellerin, Frattaroli, Gallant – Dumont, M. Gagnon, Boutin – A. Gagnon, Fortin, Huard – Bennett, Larkin, Awashish – Daley

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

 

Utkání sotva začalo a Rytíři z první šance otevřeli skóre, když se přesnou střelou pod záda brankáře prosadil Matyáš Filip – 1:0. Hosté mohli záhy odpovědět zásluhou Huarda, ale Brízgala se jeho chytrým zakončením překonat nenechal. První přesilovou hru si po faulu Trojny zahráli hosté z Kanady, Frattaroli ale velkou možností pohrdl. A když neuspěl ani Alexander Gagnon, skóroval v oslabení Bláha a domácí vedli 2:0. Kladno bylo nadále aktivnějším mužstvem a drželo Kanaďany velkou část hrací doby v jejich obranném pásmu, ale Shank držel svůj tým stále ve hře. Brankář McGill byl nadále ve velkém vytížení a tato skutečnost platila i během úvodní přesilovky domácích. V ní skvěle vypálil od modré Nemčík a následná dorážka Melky měla velkou naději na úspěch, ale strážce soupeřovi svatyně byl proti. Snížení stavu se ale hostující výběr v tomto dějství nakonec dočkal, když Gallant našel před brankou ideálně postaveného Charlese-Antonia Dumonta, který neomylně snížil na 2:1.

A střelec úvodní branky kanadského soka byl při chuti, když v první vážné šanci v prostředí periodě tečoval nahození jednoho z obránců, ale Brízgala betonem zamezil většímu ohrožení své klece. Kladenští v následující pasáži hry převzali útočnou iniciativu. Hejdův pokus na poslední chvíli zneškodnil Shank, ale následně kapituloval po přesném pokusu Martina Nemčíka – 3:1. Domácí následně bez většího ohrožení přečkali druhou početní výhodu hostujícího mužstva. Tempo duelu v druhé části prostředního dějství trochu opadlo, začalo se hrát více do defenzivy. I proto velká část střel přicházela od obránců, nejagilnějším byl v této disciplíně Jeřábek, jehož pokusy ale ztroskotaly na dobře chytajícím brankáři soupeře. Těsně před sirénou mohl zvýšit Melka, ale z dobré pozice netrefil přesně.

Do posledního dějství Kladno vstoupilo v početní výhodě, která byla na několik sekund dokonce dvojnásobná, stav se ale nezměnil. Možnost navýšit rozdíl ve skóre měl Šenkeřík, ale brankář soupeře puk vyrazil lapačkou mimo nebezpečný prostor. Kanaďané se nevzdávali a v přesilovce byli kousek od snížení stavu, zejména Dumontova dorážka byla velmi nebezpečná, ale kladenský maskovaný fantom čaroval. Rytíři nakonec přidali ještě jeden gól při soupeřově risku bez brankáře a zvítězili 4:1.

 

 

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: David Čermák: Byl to další přípravný zápas. Dneska jsme měli jen tři formace, chtěli jsme, aby to bylo hodně kondiční, bylo to tak poskládané. Chtěli jsme vidět reakci hráčů, protože ty pětky byly složeny jinak, než trénujeme. Bylo tam plno nepřesností, ale objevili se tam už i věci, které trénujeme.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Martin Kolačkovský / Foto: Václav Nováček | 21. 8. 2024

Jsem moc rád za každou minutu na ledě, říká skromně Matyáš Filip o svém návratu

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 19. 8. 2024

Poprvé doma! Kladno uvidí zápas Rytířů s neobyčejným soupeřem

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU
×
Dnes v 18:00 | Dorost
HC Slavia Praha
Rytíři Kladno