úterý 27.8.2024
Plzeň
Kladno
4:2
 čtvrtek 29.8.2024
Kladno
Slavia
2:3
 pondělí 2.9.2024
Kladno
Mladá Boleslav
5:3
 čtvrtek 5.9.2024
Liberec
Kladno
3:5
 čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
5:4
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
18:00
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
18:00
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
17:30
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
18:00
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
18:00
Obrázek
Preview

Poprvé doma! Kladno uvidí zápas Rytířů s neobyčejným soupeřem

19. 8. 2024 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Kladeňáky čeká v úterý 20. srpna v pořadí už třetí přípravné klání v tomto měsíci, tentokrát to ale bude v mnoha ohledech souboj speciální. Kromě faktu, že půjde o premiérové utkání na kladenském ledě v tomto tréninkovém období, totiž přivítáme opravdu nevšedního protivníka.

V letních měsících se proti sobě staví týmy z různých soutěží a někdy dojde na zápasy, které by se jindy s velkou pravděpodobností nesehrály. Jedním takovým bude i střetnutí Kladna s McGill Redbirds, s univerzitním mužstvem z kanadského Montrealu! Než si ale představíme našeho příštího soka, pojďme si připomenout dosavadní průběh letní přípravy.

První výhru přivezli Rytíři z Litoměřic

Hokej na severočeském ledě musel bavit fanoušky ofenzivního hokeje. Od počátku se hrálo nahoru dolů, velké šance si na kladenské straně připsali postupně Šenkeřík, Kusý a Vandas, nicméně, stejně jako na druhé straně Ton, neuspěli. Oba brankáři (za soupeře nastoupil Martin Michajlov, v kladenském dresu si premiéru odbyl Štěpán Lukeš) tedy v úvodním dějství ubránili své svatyně, v tom druhém ale už branky padaly. Nejprve se k odraženému puku mezi kruhy dostal Petr Straka a bez potíží skóroval. Soupeř se pak snažil vyrovnat, kousek od toho byli Sihvonen a Kuťák, ale skóre se měnilo už pouze jednou, a to na druhé straně ledové plochy, kdy přesnou dorážkou zvýšil znovu Petr Straka. Třetí třetina byla ukončena předčasně kvůli mlze a Kladno tak zapsalo první výhru (2:0) v přípravě. Kladenští tedy na úvodní porážku s Chomutovem zareagovali ideálně.  

Den po první výhře přišla ještě jedna vzpruha – tým Rytířů posílil obránce Griffin Mendel. Kanadský rodák z města Kelowna ležícího v provincii Britská Kolumbie se může pyšnit úctyhodnou výškou 197 cm a bohatými zkušenostmi z AHL, kde naposledy působil v kádru Chicaga Wolves. 

Na Kladno míří tým z respektované univerzitní soutěže

Příštím soupeřem Rytířů bude nejstarší hokejový univerzitní tým na světě McGill Redbirds, který byl založen už v roce 1877. Z některých historických pramenů dokonce vyplývá, že by se mohlo jednat o vůbec nejstarší hokejovou instituci na světě. Jiné zdroje zase tvrdí, že by ještě starším měl být celek Montreal Victorias. Ať už je to jakkoliv, čeká výběr Davida Čermáka opravdu nevyzpytatelný vyzyvatel.   

Na soupisce soupeře pro přípravu figuruje celkem osmadvacet jmen, ze kterých vzejde tým na nový ročník univerzitní ligy U Sports. V minulé sezóně se McGill podařilo vyhrát východní divizi, v play-off ale nečekaně brzy vypadl. Náplastí byla ale účast v Poháru univerzit, kde kanadští hokejisté obsadili celkové třetí místo, když porazili Brock Badgers 5:2 a získali tak bronzové medaile.

Největší hrozbou současného kádru McGill Redbirds je William Rouleau, který v minulém ročníku zapsal osmnáct branek a třiatřicet asistencí. Třiadvacetiletého forvarda následuje ve statistice produktivity Brandon Frattaroli s 47 body.

Brankářskou jedničkou by měl nadále být Alexis Shank, který loni pochytal 90,6 % střel mířících na jeho osobu.  

Z aktuálního kádru kanadského výběru byli draftováni do NHL dva obránci, v roce 2017 si ve třetím kole vybral Zacha Gallanta Detroit Red Wings a o rok později ukázali skauti Vegas Golden Knights v šestém kole na Xaviera Boucharda. Jak si tito nadějní hokejisté povedou na české půdě?


Přijďte si odpočinout od úmorného horka a podpořte Rytíře na kladenském zimáku v honbě za vítězstvím v prvním domácím přípravném utkání. Zápas se na ledě ČEZ stadionu odehraje v úterý 20. srpna 2024 a jeho začátek je naplánován na čas 17:30. Lístky v prodeji ZDE. Vstupenky a vše důležité najdete i v aplikaci RYTÍŘ

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Martin Kolačkovský / Foto: Václav Nováček | 21. 8. 2024

Jsem moc rád za každou minutu na ledě, říká skromně Matyáš Filip o svém návratu

A tým - zápasy
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 20. 8. 2024

Kladno porazilo jeden z nejstarších týmů na světě a zapisuje druhou výhru v řadě!

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU
×
Dnes v 18:00 | Dorost
HC Slavia Praha
Rytíři Kladno