čtvrtek 22.8.2024
Kladno
Kassel
4:1
 úterý 27.8.2024
Plzeň
Kladno
4:2
 čtvrtek 29.8.2024
Kladno
Slavia
2:3
 pondělí 2.9.2024
Kladno
Mladá Boleslav
5:3
 čtvrtek 5.9.2024
Liberec
Kladno
3:5
 čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
18:00
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
18:00
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
18:00
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
17:30
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
18:00
A tým - zápasy

Z ledu Kališníků odváží Rytíři vítězství, zápas se kvůli mlze nedohrál

15. 8. 2024 od Jakub Liška / Foto: Roman Mareš
Druhé přípravné utkání Rytířů se opět odehrálo v Ústeckém kraji, tentokrát však se soupeřem z Litoměřic. V první periodě sice měli kladenští hráči lehkou herní převahu, ale branku z toho nevytěžili. To se podařilo až ve druhé části, a to hned dvojnásobně. V závěrečném dějství byl následně zápas předčasně ukončen kvůli špatné viditelnosti a Kladno tak vítězí na ledě Litoměřic 0:2.
 čtvrtek 15.8.2024, Kalich Arena
Litoměřice
Kladno
0:2
0:0, 0:2, 0:0

Branky a nahrávky: 22. Straka (Jarůšek), 33. Straka (Hanousek, Bláha). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. - zápas předčasně ukončen.

vyloučení3:2
využití0:0
oslabení0:0
diváci0
Litoměřice: Michajlov – Žovinec, Štibingr, Tůma, Klikorka, Tomek, Černohorský, Žižka – Bernovský, Kuťák, Ton – Costa, Jelínek, Pajer – Sihvonen, Žmola, Plos – Pospíšil, Bareš, Krupička.
Kladno: Lukeš – Vandas, Ticháček, Pietroniro, Šenkeřík, Hanousek, Nemčík – Kusý, Hults, Tralmaks – Jarůšek, Straka, Strnad – Bláha, Melka, Smoleňák – Višněvskij.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Několik minut po začátku utkání se řítil zcela sám na branku Litoměřic Bláha, brankáře Michajlova však překonat nedokázal. Celkově se první minuty odehrávaly ve stylu nahoru a dolů, vznikla z toho také šance litoměřického Tona, který ale bekhendem Lukeše nepřekvapil. Bezbrankové skóre se neměnilo ani po ostré ráně kladenského beka Šenkeříka. Krátce po uplynutí litoměřické přesilovky zkoušel objet branku Michajlova Kusý, nicméně jeho pokus skončil vedle. V poslední minutě třetiny se neujal ani pokus Vandase z mezikruží, proto po dvaceti minutách zůstali oba brankáři nepřekonáni. 

Úvod druhého dějství vyšel Rytířům dle představ, jelikož se už po 70 vteřinách dostal k odraženému puku mezi kruhy Petr Straka a neváhal skórovat - 0:1. Na druhé straně se pokusil vyrovnat Sihvonen, jeho projektil ale skončil mimo tři tyče. V přesilové hře Kladna ujel sám na branku Kuťák, na Lukeše však nevyzrál. Zanedlouho málem zaskočil Pietroniro Michajlova střelou do protipohybu, domácí brankář ale puk za záda nepustil. Druhý kladenský gól tak přidal až znovu dorážející Petr Straka, který pohotově dorazil střelu Hanouska - 0:2. V závěru si zahráli Kladeňáci opět početní výhodu, kde se brankář Michajlov rozhodně nenudil, avšak kýžený třetí gól Kladna Kalich Arena nespatřila. 

Do třetí třetiny vlétli opět Rytíři velmi aktivně a třetí gól Kladna jen těsně neobstaral po několika dorážkách Tralmaks. Ve velké příležitosti se následně objevil Melka, ani jemu však nepřálo štěstí a Michajlov si připsal další zákrok. Pro dlouhodobě špatnou viditelnost na ledě, kvůli mlze, byl poté zápas předčasně ukončen. Tým Kladna tak vítězí 0:2 a Štěpán Lukeš si připisuje při svém debutu čisté konto. 

OHLASY TRENÉRŮ

Litoměřice: Jaroslav Nedvěd: Těžko se mi zápas hodnotí, protože jsme toho moc neviděli. V první třetině se za mě odehrál kvalitní hokej i v dobrém tempu. Extraligovému týmu jsme byli relativně vyrovnaným soupeřem. Od druhé třetiny, jakmile padla mlha, už toho na ledě moc vidět nebylo. Shora od diváků možná bylo vidět lépe, ale z našeho pohledu ta viditelnost byla špatná.

Kladno: David Čermák: Hodnocení je i pro mě velmi těžké, protože ze střídačky byla vidět jen ta třetina před námi, na druhou stranu jsme nedohlédli. Ohledně zápasu, tak jsme sem dorazili s kompletními třemi lajnami a začaly se tam objevovat věci, které jsme trénovali, za to jsme rádi. Je tam nicméně dost věcí k dopilování.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 14. 8. 2024

Rytíře čeká další přípravná bitva, přesně po roce vyzvou Litoměřice

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU