čtvrtek 22.8.2024
Kladno
Kassel
4:1
 úterý 27.8.2024
Plzeň
Kladno
4:2
 čtvrtek 29.8.2024
Kladno
Slavia
2:3
 pondělí 2.9.2024
Kladno
Mladá Boleslav
5:3
 čtvrtek 5.9.2024
Liberec
Kladno
3:5
 čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
18:00
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
18:00
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
18:00
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
17:30
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
18:00
Obrázek
Preview

Rytíře čeká další přípravná bitva, přesně po roce vyzvou Litoměřice

14. 8. 2024 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Ve čtvrtek 15. srpna vyrazí kladenští hokejisté podruhé během dosavadní přípravy do Ústeckého kraje, tentokrát ale jejich cesta povede do litoměřické Kalich areny. Na jejím ledě totiž sehrají duel s místními kališníky, kteří patří k předním celkům první ligy.

Úvodní střetnutí přípravy ovládl soupeř

Kladenští odehráli poslední zápas na ledě ještě loni druholigového Chomutova, který v uplynulém ročníku postoupil zpět do Maxa ligy. Kladeňáci v prvních minutách soupeře zatlačili a šli do vedení zásluhou premiérové trefy Mitche Hultse po přesné přihrávce Martina Procházky (rozhovor ZDE). Piráti na úvodní gól zanedlouho odpověděli a když už to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu 1:1, zúročil své výhodné postavení obránce Phil Pietroniro a nedal brankáři domácích šanci. Chomutovští ale stav v následujících minutách otočili ve svůj prospěch a těsně před koncem klání drželi těsné vedení. Proti prohře v základní hrací době byl však Ondřej Bláha, jehož přesný pokus znamenal srovnání na 3:3. Po kompletně odehraných třech třetinách došlo rovnou na samostatné nájezdy, ve kterých Rytíři uspěli jednou, zatímco Piráti dvakrát. Kladno tak podlehlo nováčkovi Maxa ligy v úvodním přípravném utkání sezóny 3:4 po samostatných nájezdech.

Pozitivem z úvodního duelu předsezónní přípravy jsou jednoznačně trefy zmíněných dvou posil Pietronira a Hultse. V sestavě se objevili také další nováčci kladenského kádru, nechyběli Tomášové Hanousek s Vandasem či Petr Šenkeřík. V útoku se představil Petr Straka, který je u Rytířů na zkoušku, a rovnou si připsal asistenci u vyrovnávacího gólu na 3:3. Brankář Štěpán Lukeš kryl záda v prvním přípravném duelu chytajícímu Brízgalovi ze střídačky. 

Litoměřice čekají na výhru

Náš čtvrteční sok je tradičním prvoligovým týmem, který navíc poměrně úzce spolupracuje s pražskou Spartou. A právě pražský celek byl zatím jediný vyzyvatel Litoměřic, který v tomto létě okusil led kališníků. Utkání hrané 8. srpna ovládl hostující celek výsledkem 5:1. Severočeši si už také letos připsali dva venkovní duely, neuspěli však ani jednou. Nejprve prohráli s Kolínem 2:3 a naposledy toto úterý podlehli extraligové Mladé Boleslavi 4:7.

S Litoměřicemi se kladenské mužstvo utkalo naposledy loni v létě. Sehrána byla dvě střetnutí, ve kterých vždy uspěli hokejisté v modrobílých dresech. Poslední souboj nosí datum 7. září 2023, tehdy v generálce na extraligu Kladno před svými fanoušky vyhrálo jednoznačným poměrem 5:2. Poslední zápas na soupeřově ledě se odehrál 15.8.2023 a obě bitvy tak od sebe dělí přesně jeden kalendářní rok. Naváží Rytíři na loňskou výhru 4:2 na ledě Kalich areny i letos?

Útočné trio pokračuje

Kališníky po konci loňské sezóny opustili trenéři Miroslav Přerost a František Ptáček, které nahradila dvojice Jaroslav Nedvěd – Daniel Tvrzník.

Na list odchodů přibyl například Josef Jícha, který zkouší své štěstí v extraligovém Litvínově, v týmu také nepokračují opory jako Markus Korkiakoski, Přemysl Svoboda či zkušený zadák Patrik Husák.

Litoměřice naopak před začátkem sezóny posílila exkladenská dvojice Karel Klikorka a Šimon Jelínek. První jmenovaný se loni po přípravě přesunul do pražské Slavie, ze které přestoupil právě do města na soutoku Labe a Ohře. Náš odchovanec Šimon Jelínek v minulém ročníku Rytířům jednou vypomáhal v době marodky, jinak však zářil v prvoligové Jihlavě, kde si připsal ve dvaapadesáti duelech sedmnáct branek a pět asistencí. Ze stálic na soupisce našeho soka mají kladenskou minulost také Filip Kuťák a Petr Ton mladší.

V kádru protivníka pokračují klíčoví útočníci Filip Kuťák, Riku Sihvonen a Pavel Kordule, kteří dohromady v loňské základní části zapsali jednačtyřicet branek z celkových 163, tedy téměř jednu čtvrtinu ze všech přesných zásahů.


Zapíší Kladeňáci první vítězství v přípravě? Utkání v litoměrické Kalich areně je na programu ve čtvrtek 15. srpna a úvodní vhazování je naplánováno na čas 17:30. 

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Jakub Liška / Foto: Roman Mareš | 15. 8. 2024

Z ledu Kališníků odváží Rytíři vítězství, zápas se kvůli mlze nedohrál

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU