48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Bow znovu vynuloval Mladou Boleslav a Rytíři mají stále o co bojovat!

4. 3. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Rytíři podruhé v sezoně vynulovali Mladou Boleslav a zvítězili 2:0! V první části otevřel skóre Nicolas Hlava a v prostředním dějství navýšil Antonín Melka. Hosté soupeře vysoko přestříleli, skórovat ale nedokázali. Landon Bow zapsal čtvrtou nulu v sezoně, z toho druhou proti bruslařům. Kladeňáci ztrácí dvě kola před koncem na Karlovy Vary čtyři body.
2021/2022, Tipsport extraliga, 58. kolo,  pátek 4.3.2022, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Mladá Boleslav
2:0
1:0, 1:0, 0:0

Branky a nahrávky: 6. Hlava (Kubík, Plekanec), 35. Melka (Hlava). Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Landon Bow – Maris Bičevskis.

Rozhodčí: Obadal, Horák – Lhotský, Svoboda
vyloučení4:3
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku15:41
zblokované střely11:20
hity5:7
vhazování29:29
diváci1965
Kladno: Bow – Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Baránek, Kehar, Suchánek – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Jágr, Indrák, Beran – Donaghey, Kuťák, Babka.
Mladá Boleslav: Růžička – Jánošík, Ševc, Pýcha, Pláněk, Lintuniemi, Fillman, Bernad – Lunter, Kotala, Šťastný – Flynn, Najman, Kousal – Raška, Fořt, Kelemen – Eberle, Bičevskis, Stránský.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno vstoupilo do zápasu dobře a po první krásné souhře odskočilo do vedení. Nicolas Hlava si vyměnil puk s Kubíkem, zůstal osamocen před brankou a s přehledem poslal kotouč mezi Růžičkovy betony – 1:0. Krátce nato mohl navýšit ještě Beran, Keharova střela se však od jeho bruslí odrazila mimo. V přesilové hře to pak nebezpečně zkoušel Kubík i Plekanec, hostující brankář ale obstál i díky obětavosti svých spoluhráčů. Na druhé straně mohl srovnat Flynn, prudkou střelou z úhlu však trefil jen horní tyč.

A Flynn mohl udeřit i na začátku druhého dějství. Dostal se do úniku, trefil ale jen Bowa. Vzápětí prchl na druhé straně i Indrák a byl faulovaný. Trestného střílení se ujal Kubík, který Růžičku dobře vytáhl z branky, bekhendem však trefil jen tyč. V polovině utkání se pak pokoušel o vyrovnání z bezprostřední blízkosti Fořt, jenže ani on neuspěl. Z obrovského tlaku pak bruslaři paradoxně inkasovali. Hlava sáhl do jejich rozehrávky, vyslal na zteč Antonína Melku a ten už únik proměnil – 2:0. V oslabení mohl přidat třetí gól Wood, trefil ale jen spojnici tyčí.

Ve třetí části se tlačili vpřed hlavně hosté. Flynn ale zblízka neuspěl a Kladno mohlo definitivně rozhodnout. Růžička rozehrál přímo na Berana, jenže ten ho propálit nedokázal. Pokračovaly mladoboleslavské nájezdy a Rytíři se dostávali do šancí jen zřídka. Hlava v jednu chvíli skvěle vybojoval puk, Kubík však pálil jen nad branku. Kladeňáci se pak museli bránit soupeřovým přesilovkám, gólman Bow byl ale jako zeď. O závěrečný tlak se hosté připravili zbytečným faulem a po jeho vypršení už na srovnání nedosáhli. Landon Bow tak mohl oslavit čtvrtou nulu v sezoně, z toho druhou proti bruslařům.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 3. 3. 2022

Tři kola před koncem základní části Rytíři hostí Mladou Boleslav

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU