48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

12. kolo extraligy: Rytíři zvítězili nad Českými Budějovicemi 2:1

18. 10. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Rytíři po šesti porážkách prolomili výsledkovou krizi a na domácím ledě udolali České Budějovice 2:1. V polovině zápasu otevřel skóre v přesilové hře Martin Procházka, ve třetím dějství ale hosté srovnali. Další početní výhodu však zužitkoval Adam Brodecki a Kladno v čele se skvělým Landonem Bowem svůj náskok uhájilo. Rytíři tak zapsali tři body a Motor stáhli v tabulce pod sebe.
2022/2023, Tipsport extraliga, 12. kolo,  úterý 18.10.2022, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Budějovice
2:1
0:0, 1:0, 1:1

Branky a nahrávky: 30. Procházka (Plekanec, Dotchin), 44. Brodecki (Plekanec, Dotchin) – 42. Dzierkals (Hanzl). Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Adam Brodecki – Václav Karabáček.

 

Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Lučan, Hynek
vyloučení5:5
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku24:35
zblokované střely12:13
hity11:3
vhazování34:29
diváci2816
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka – Indrák, Plekanec, Zikmund – Bláha, Filip, Procházka – Melka, Machač, Beran – Brodecki, Brož.
Budějovice: Hrachovina (43. Strmeň) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Bindulis, Doudera, Kachyňa, Marcel – Čachotský, Pech, Gulaš – Přikryl, Koláček, Doležal – Dzierkals, Toman, Tomeček – Strnad, Hanzl, Karabáček.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Do prvního dějství se jasně promítlo aktuální rozpoložení obou týmů. Mnoho hokejové krásy k vidění nebylo a diváci na ČEZ stadionu se nedočkali ani branky. Motor hrál už v úvodu v pěti proti třem, dvojnásobnou výhodu ale nezužitkoval. Za Rytíře měl dobrou možnost Plekanec, prudkou ranou ale bránu netrefil. Největší šance tak přišly až na konci třetiny. Gulaš se ovšem nedostal před odkrytou brankou k volnému puku a na druhé straně vzápětí Zikmund nedocpal kotouč za záda Dominika Hrachoviny.

Prostřední dvacetiminutovka mohla pro Rytíře začít pohromou. Landon Bow totiž nedosáhl na volný puk a hosté následně trefili tyčku za jeho zády. Kladno se pak muselo bránit oslabení, ale Beranův trest ubránilo. To Rytíři se svojí výhodou naložili o poznání lépe. Plekanec poslal z levého kruhu krásnou žabku před brankoviště a Martin Procházka otevřel skóre – 1:0. Rytíři pak mohli navýšit po Hrachovinově chybné rozehrávce, puk ale do odkryté sítě nedostali.

Začátek závěrečného dějství domácím nevyšel. Ticháček ztratil puk za brankou a Hanzl našel rozjetého Martinse Dzierkalse, který srovnal – 1:1. Kvůli zdravotním problémům pak ale musel vystřídat hostující gólman Hrachovina a jeho náhradník Jan Strmeň hned čelil kladenské přesilovce. Dlouho však s čistým štítem nevydržel. Adam Brodecki dostal od Plekance křižný pas a zamířil přesně do rohu branky – 2:1. Motor se pak tlačil za srovnáním, ale z přesilové hry se neprosadil. Bow přestál velký tlak a na závěr zlikvidoval Pechovu prudkou ránu. V závěrečných minutách zkusili Českobudějovičtí hru bez gólmana, srovnat však nedokázali. Kladenská defenziva v čele s Bowem obstála.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Jiří Burger: Očekávali jsme, že to bude víc boj než hokej, což se potvrdilo. Bylo tam dost nepřesností a bylo to poměrně nervózní z obou stran. Nám se ale podařilo využít dvě přesilovky a Bowsie podal fantastický výkon. Díky tomu jsme ukončili nepříznivou sérii. Jsme šťastní za tři body.

Budějovice: Jaroslav Modrý: Utkání jsme nezvládli, je tam pár aspektů. Speciální týmy. Naše přesilovka nebyla efektivní a naše oslabení dostalo dva góly, což nás stálo utkání. Potkaly se dva týmy, které zoufale bojují, aby se dostaly z téhle situace. Kladnu se to povedlo, nám ne.

FOTOGALERIE

  • Miroslav Indrák
  • Patrik Machač
  • Antonín Melka

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU