čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
5:4
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
5:1
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
4:2
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
3:2
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
4:1
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
18:00
6. kolo,  neděle 29.9.2024
Liberec
Kladno
16:00
7. kolo,  úterý 1.10.2024
Kladno
Třinec
18:00
9. kolo,  neděle 6.10.2024
Kladno
Karlovy Vary
16:00
8. kolo,  středa 9.10.2024
Plzeň
Kladno
17:30
Obrázek
Preview

V pátek svede Kladno bitvu v Hradci Králové

včera od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Čtyři zápasy – šest bodů. To je prozatímní bilance Rytířů ve sté sezóně kladenského hokeje. V následujících dnech čekají na modrobílé bojovníky dva souboje na ledech soupeřů. První z nich je na programu v pátek 27. září v Hradci Králové.

Domácí vítězná šňůra pokračuje!

V úterý se Kladenští představili ve svém svatostánku a jejich vyzyvatelem byla v tomto případě brněnská Kometa. Bylo to ale domácí mužstvo, které tahalo za delší konec pomyslného provazu! Jako první se prosadil nejproduktivnější bek dosavadního průběhu extraligy Tomáš Hanousek, a ještě v téže periodě zvýšil na 2:0 Smoleňák. Ve druhé dvacetiminutovce hostující družina sice zdramatizovala dění, ale skvělý Brízgala své mužstvo držel. Když se za stavu 2:1 pokoušeli Brňané odvolat brankáře, předvedl famózní akci Pytlík. Čtvrtou branku domácích vsítil do opuštěné klece znovu kapitán Smoleňák a Rytíři porazili Kometu 4:1!


Lvi proměnili velkou část svého kádru

Hradec skončil v minulém extraligovém ročníku v klidném středu tabulky. Po základní části mu patřilo osmé místo, přičemž bez větších potíží dokázal projít přes předkolo (výhra 3:0 na zápasy). Ve čtvrtfinále proti Pardubicím však tvrdě narazil. Ač se v celé sérii hrály vyrovnané bitvy, bylo Dynamo nakonec úspěšnější a postoupilo do semifinále.

V létě Hradec Králové značně proměnil svoji soupisku, tým opustilo hned 13 hráčů. Velké změny postihly prostor brankoviště. Všichni tři maskovaní muži z loňského kádru odešli a na začátku nového ročníku má Mountfield zcela nové brankářské duo. V posledních duelech nastoupil mezi tři tyče Stanislav Škorvánek. Slovenskému reprezentantovi se zatím nedaří, inkasoval totiž už sedm branek a jeho úspěšnost zákroků se zatím drží těsně nad osmdesáti procenty. Předchozí bitvy pro změnu odchytal Filip Novotný. Třiatřicetiletý gólman k výhře svůj celek také nedovedl, ale i tak v obou kláních pokryl celkem 90,91 % střel mířících na jeho branku.

V obraně nebudeme nadále v černočerveném dresu vídat Bohumila Janka s Patrikem Marcelem, kteří se přesunuli k jiným extraligovým celkům, ani Michaela Gaspara. Ten pro změnu vyztužil obranu prvoligové Slavie. Novými hráči v defenzivě našeho pátečního soka jsou Martin Bučko a Dávid Mudrák.

Obměna proběhla i v hradecké ofenzivě, v kádru už nepokračují Evan Jasper, Christophe Lalancette, Lukáš Pajer, Radek Pilař, Marek Zachar a Oliver Okuliar. Tým naopak posílili Ryan Dmowski, Jakub Pour, Oskars Batna a na zkoušku přišel v létě také Štěpán Pokorný.

I přes tyto četné ztráty udržel Hradec klíčové opory. V obraně pokračuje Jérémie Blain nebo Ralfs Freibergs a Graeme McCormack. Stejnak tomu je i v případě ofenzivy, v ní nadále oblékají východočeský dres Giogrio Estephan, Kevin Klíma, Radovan Pavlík nebo Jordann Perret.

Soupeř je zatím na chvostu extraligového pelotonu

Poslední utkání sehráli východočeští hokejisté v Karlových Varech, tam ale i přes průběžné vedení 3:1 padli vysoko 3:6. I předcházející bitvy jim nevyšly dle představ, jediný bod získali na vlastní půdě v duelu s Bílými Tygry. I proto se celek z města, jehož hlavní dominantou je Bílá věž, krčí na neoblíbené čtrnácté příčce.

Vzájemné zápasy v sezóně 2023/24

8. kolo: Kladno vs. Mountfield HK – 3:4 pp

21. kolo: Mountfield HK vs. Kladno – 2:1

37. kolo: Kladno vs. Mountfield HK – 1:2 pp

47. kolo: Mountfield HK vs. Kladno – 4:2


První z nadcházející dvojice venkovních zápasů sehrají kladenští hokejisté v ČPP aréně v pátek 27. října 2024. Začátek je naplánován na čas 18:00. Přímý přenos vysílá stanice O2 TV Sport.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU
×
Dnes v 18:00 | Muži
Mountfield HK
Rytíři Kladno
×
Dnes v 18:00 | Dorost
Rytíři Kladno
HC Sparta Praha