čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
5:4
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
5:1
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
4:2
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
3:2
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
4:1
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
18:00
6. kolo,  neděle 29.9.2024
Liberec
Kladno
16:00
7. kolo,  úterý 1.10.2024
Kladno
Třinec
18:00
9. kolo,  neděle 6.10.2024
Kladno
Karlovy Vary
16:00
8. kolo,  středa 9.10.2024
Plzeň
Kladno
17:30
Obrázek
Mládež

Náborová akce Týden hokeje na Kladně přilákala 83 dětí, přihlíželi i hráči A-týmu

před 3 dny od Jakub Liška / Foto: Daniela Vodičková
Pondělí 23. září patřilo na Kladně náborové akci v rámci Týdne hokeje. Celkově na nábor zavítalo 83 dětí, mezi kterými byli i potomci současných hráčů A-týmu Rytířů. Akce probíhala na hlavní ploše kladenského ČEZ Stadionu ve pod záštitou Českého svazu ledního hokeje.

Akce Týden hokeje, která patří pod projekt Pojď hrát hokej, si počítá tento rok už dvanáctý ročník. Doposud se podařilo přilákat, díky tomuto projektu, k hokeji necelých 40 000 nových dětí. Tato sportovní náborová akce je určena pro děti ve věku 4 až 8 let, bez ohledu na jejich bruslařské schopnosti, pro všechny je navíc vždy připraven zábavný program i mimo led. Zatímco děti byly pod dohledem trenérů, rodiče mohli získávat zajímavé informace o tom, co obnáší být hokejistou. Celkově se do této celorepublikové akce zapojí od 23. do 29.9. téměř 160 klubů. Druhý termín je pak v plánu 20.-26.1.2025.

Na Kladně odstartovala akce v pondělí v 15:45. Každé dítě potřebovalo pouze brusle a helmu, nicméně pokud jste přišli i bez nich, vše bylo po předchozí domluvě vypůjčeno na místě od klubu. Na kladenský ČEZ Stadion nakonec dorazilo 83 dětí.  

Celou akci měla na povel koordinátorka mládeže Rytířů Petra Kvasilová. Pochopitelně na ledě byla zastoupená několika mládežnickými trenéry v čele s trenérem 6.třídy Jaroslavem Rittigem. Ten se mohl ještě opřít o spolupráci se čtveřicí hráčů ze současného kádru áčka. Jmenovitě pak s Tomášem Vandasem, Štěpánem Vimmerem, Radkem Smoleňákem nebo Richardem Jarůškem. Poslední dva jmenovaní zároveň na tuto akci přivedli i své děti, které by tak mohly kráčet v jejich hokejových šlépějích. Richard Jarůšek si proto vytvořil dvojí roli, jako trenér i jako rodič. O celé akci tak mluvil jen pozitivně: „Je to skvělá akce i pro ty, co například nemají v rodině někoho, kdo už hokej hrál. Tady se proto dozví vše od základů k hokeji a samozřejmě si vyzkouší i samotný trénink. Je jen dobře pro celý český hokej, že tu je dneska takové množství dětí." Pověděl také, jak na své hokejové začátky vzpomíná on sám: „Já jsem začal zhruba ve třech letech v Brně. Bylo to na starém stadionu Za Lužánkami, který už bohužel nestojí. Bez těchto akcí jsme to možná měli v začátcích těžší."

Radek Smoleňák či Richard Jarůšek však nebyli zdaleka jediní, kdo z kabiny přivedl na stadion své následovníky. Nová letní akvizice do brankoviště Štěpán Lukeš přišel i se svým klukem nebo také útočník Antonín Melka, který už vodí svého potomka pravidelně do hokejové školičky: „Aktuálně mu je pět let. Loni ho to ještě moc nezajímalo, ale letos už chodíme pravidelně. Zároveň kouká na každý náš zápas a je to asi můj největší fanoušek, hodně ho ten hokej teď zaujal." Pro Melku tak může být trochu nostalgické, že jeho syn nyní začíná na stejném zimním stadionu, kde kdysi začínal i on: „Jo, je to krásný. Když si vzpomínám na sebe, tak jsem před vstupem na led už trochu uměl na kolečkových bruslích. Vždycky jsem se pak na každý trénink těšil a byl jsem nejradši o hodinu dříve na zimáku. Dneska jsem hlavně rád, že to kluka zatím baví, a proto můžeme chodit do školičky." Sám hráč byl poté velmi mile překvapen velkým počtem dětí na ledě: „Vůbec jsem to nečekal, že tu bude tolik dětí, byli jsme tu i o rok dříve a to jich bylo rozhodně méně. Nyní je tu narváno. Nicméně je to jedině dobře, protože snad z nich vyrostou dobří hokejisté."

Všechny děti, které akce Týden hokeje zaujala, mohou navštěvovat školičku bruslení Rytířů na Kladně. Pravidelné tréninky probíhají každé pondělí od 17:15 do 18:15 a v sobotu od 8:15 do 9:15. S případnými dotazy se můžete obrátit na koordinátorku kladenské mládeže Petru Kvasilovou na e-mailové adrese petra.kvasilova@rytirikladno.cz.

FOTOGALERIE

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU
×
Dnes v 18:00 | Muži
Mountfield HK
Rytíři Kladno
×
Dnes v 18:00 | Dorost
Rytíři Kladno
HC Sparta Praha