48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Bílek vkročil do přípravy gólem, Rytíři ale i tak odjeli z Plzně poražení

14. 8. 2020 od Filip Ardon
Po čtvrteční divočině proti českobudějovickému Motoru to byl v pátek na ledě Plzně daleko klidnější zápas. Rytíři krátce před polovinou utkání odskočili zásluhou Vítězslava Bílka, domácí ale rychle srovnali a ještě ve druhé části vývoj otočili. Kladeňáci už na srovnání nedosáhli a naopak inkasovali do odkryté klece na konečných 1:3. Do tabulky Generali Česká Cupu tak zapsali druhou porážku.
Příprava + Generali Česká Cup, 1. kolo,  pátek 14.8.2020, LOGSPEED CZ Aréna
Plzeň
Kladno
3:1
0:0, 2:1 1:0
Branky a nahrávky: 30. Pour (Vráblík, Kodýtek), 37. Gulaš (Musil, Jiříček), 60. Kantner - 29. Bílek. Vyloučení: 5:6 + Sorokin (KLA) 10 min..
Rozhodčí: Svoboda, Šindel - Malý, Jelínek
vyloučení5:6
využití1:0
oslabení1:0
střely na branku37:22
diváci563
Plzeň: Pavlát - Lang, Kaňák, Houdek, Čerešňák, Vráblík, Jiříček - Pour, Musil, Gulaš - Kantner, Mertl, Suchý - Malát, Kracík, Přikryl - Straka, Kodýtek, Eberle
Kladno: Jiroušek - Kehar, Zelingr, Štochl, Sorokin, Mikliš, Ticháček - Hlava, Račuk, Urban - Bílek, Kubík, Guman - Hajný, Pitule, Š. Bláha - O. Bláha, Filip, Routa

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Začátek zápasu byl poněkud neuspořádaný a po individuálních chybách se hra otáčela od jedné branky ke druhé. Dobrou možnost měl v přečíslení Tomáš Urban, který dostal puk od zkušenějšího Marka Račuka, tváří v tvář Dominiku Pavlátovi se ovšem prosadit nedokázal. Vzápětí ale přišla početní výhoda Plzně, která přinesla přetrvávající tlak domácích. A zároveň přinesla také prostor pro Petra Jirouška, aby ukázal svůj um. Mladý gólman čelil několika nebezpečným pokusům a proti extraligovému soupeři si počínal klidně a jistě. Při dalším oslabení mohl využít volného prostoru v úniku Adam Kubík, bekhendovým blafákem však zasáhl jen tyč.

První polovina druhé části mnoho vzrušení nepřinesla. Oba týmy se jen stěží dostávaly do větších možností a když už se Jan Eberle ocitl v zajímavé možnosti, zakončil hodně špatně. Stav se tak měnil až po poměrně nenápadné akci. Vítězslav Bílek si nabruslil do pásma po pravém křídle a přesnou ranou do bližšího růžku rozvlnil síť – 0:1. Místo aby ale hosté v přesilovce odskočili, od oslabeného soupeře inkasovali! Jakub Pour dostal puk za obranu, obskočil si Jiřího Ticháčka a přesnou střelou překonal Petra Jirouška – 1:1. A ještě před druhou sirénou už museli Rytíři dotahovat. Jiroušek vyrazil skákavý puk jen před sebe a Milan Gulaš dorazil přesně pod horní tyč – 2:1.

V úvodu závěrečného dějství se Rytíři museli bránit, Vsevolod Sorokin totiž vyfasoval trest na dvě plus deset minut. Kladeňáci si s oslabením poradili velmi dobře, krátce po jeho skončení však mohli inkasovat. Milan Gulaš se ocitl s pukem mezi kruhy, branku ovšem minul. Hosté získali ideální příležitost k vyrovnání krátce po polovině třetiny. Plzeňští byli nedisciplinovaní a Kladno mělo hrát dlouhou výhodu pěti proti třem, Tomáš Pitule se ovšem projevil hrou vysokou holí a usedl na trestnou. Kladenští si tak alespoň nějaký nápor vytvořili až v závěru, risk s odkrytými zády se jim ale nevyplatil. Matyáš Kantner zkušeně dostal puk do odkryté brány – 3:1.

OHLASY TRENÉRŮ

Plzeň: Jiří Hanzlík: Mě vždycky vyčítají, že jsem kritický po vítězných zápasech, tak já si větší komentář odpustím. Souhlasím s kolegou, že to bylo těžké letní páteční utkání, kdy hráči jsou rádi, že už to skončilo a podle toho to dnes vypadalo.

Kladno: Jan Kregl: Myslím, že hra dnešního zápasu již odpovídala tempu, že obě mužstva již měla za sebou tří těžká utkání. Určitě se projevila kvalita Plzně jak v útočném pásmu, tak i v zakončení. Nás trošku mrzí, že jsme neproměňovali naše šance a nedrželi delší dobu naše vedení. Nebyli jsme větší časový úsek konkurence schopný v pohybu, což rozhodlo i o rázu utkání. Do dalších zápasů musíme zapracovat na jednoduchých přihrávkách a přechodu z obranného pásma. Dnes mohu jen poblahopřát soupeři.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU