48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři v Českých Budějovicích třikrát vedli, přesto si neodvezli ani bod

12. 9. 2021 od Filip Ardon
Kladno nezačalo v Českých Budějovicích vůbec špatně, v zápase třikrát vedlo a prosadilo se i v oslabení, přesto zapsalo porážku 5:7 a dál čeká na první body. Rytíři vedli po gólech Daniela Ciampiniho a Marka Račuka a když soupeř srovnal, odskočili ještě dvakrát díky zásahům Marka Baránka a Nicolase Hlavy. Motor však předvedl veliký obrat a Adam Kubík svým druhým gólem už jen mírnil porážku.
2021/2022, Tipsport extraliga, 2. kolo,  neděle 12.9.2021, České Budějovice, Budvar aréna
Budějovice
Kladno
7:5
1:2, 5:2, 1:1

Branky a nahrávky: 17. Pech (Ondráček), 24. Abdul (Pech, Gulaš), 29. Vondrka (Abdul, Štich), 35. Slováček (Pech, Gulaš), 36. Abdul (Vondrka), 40. Pech (Slováček, Ondráček), 45. Gulaš (Slováček, Pech) – 10. Ciampini (Kehar), 15. Račuk (Filip), 27. Baránek (Hlava, Plekanec), 35. Hlava (Kubík, Filip), 57. Kubík. Vyloučení: 7:11. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Nejlepší hráči zápasu: Lukáš Pech – Nicolas Hlava.

Rozhodčí: Pešina, Ondráček – Kajínek, Axman
vyloučení7:11
využití3:1
oslabení0:1
střely na branku44:25
diváci6064
Budějovice: Hrachovina – Piskáček, Bučko, Bindulis, Vráblík, Slováček, Štich, Štencel – Venkrbec, Voženílek, Valský – Abdul, Hanzl, Vondrka – Ondráček, Pech, Gulaš – Beránek, Toman, Holec.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, Nilsen, Ticháček, Funk – Hlava, Plekanec, Kubík – Bílek, Pitule, Račuk – Hajný, Ciampini, Kristo – Jágr, Filip, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Utkání odstartovalo velikým tlakem domácího Motoru, který ještě umocnila kladenská neukázněnost. České Budějovice ale přesilovou hru nevyužily, přestože měli několik dobrých možností, a udeřilo Kladno. Při hře čtyř proti čtyřem vyhrál Daniel Ciampini buly v útočném pásmu a z ostrého úhlu dorazil kotouč za ležícího Dominika Hrachovinu. Domácí lavička si vzala trenérskou výzvu, kontakt kanadského útočníka s brankářem Motoru však byl v pořádku a branka platila – 0:1. V oslabení pak odvedli perfektní práci Matyáš Filip a Marek Račuk a druhý jmenovaný navýšil vedení Rytířů – 0:2. Dvougólový rozdíl ale neměl dlouhého trvání. Jaromír Jágr byl vyloučen podruhé a Motor srovnal. Landon Bow dvě zakončení z bezprostřední blízkosti skvěle zlikvidoval, na dorážku Lukáše Pecha už byl ovšem krátký – 1:2.  

Kladno sbíralo i ve druhé části tresty jako na běžícím páse a Bow v brankovišti dělal, co mohl, aby udržel vedení. I přes jeho snažení se ale nakonec domácí radovali. Jindřich Abdul přihrával před branku, kotouč se k němu odrazil zpět a dorážka už skončila v síti – 2:2. Jenže svoje umění v přesilovkách předvedli vzápětí i Rytíři. Marek Baránek dostal nabito na modré čáře a dělovkou vrátil svému týmu náskok – 2:3. Ani tentokrát ale nevydrželo vedení hostům dlouho. Zakrátko se dostal k odraženému puku Abdul, který se neunáhlil a šikovnou přihrávkou ještě vybídl ke skórování Michala Vondrku – 3:3. A gólové hody pokračovaly dál! Ve 35. minutě se prosadil parádní ranou Nicolas Hlava – 3:4. Už po 24 sekundách ale vyrovnal Ondřej Slováček a nastartoval veliký obrat – 4:4. O dalších 38 vteřin později totiž poslal Abdul svůj tým poprvé do vedení – 5:4. V poslední minutě před přestávkou se pak trefil ještě Pech – 6:4.

Do třetí části tak vstoupil Motor ve veliké pohodě a v prvních minutách měl opět tlak. V přesilové hře se pak dostal k dorážce Milan Gulaš, jenž bekhendem přidal sedmý gól svého týmu – 7:4. Motor měl posléze ještě dostatek možností na přidání další branky, radovali se ale hosté. Tři minuty před koncem nahazoval Adam Kubík kotouč z rohu před brankoviště a domácí si srazili puk do sítě – 7:5. Rytíři v závěru ještě zkusili hru bez gólmana, znovu už se ovšem neprosadili.

OHLASY TRENÉRŮ

Budějovice: Jaroslav Modrý: Kladno mělo vynikající vstup do utkání a hrálo dobrý zápas. Vyloučení a přesilovky rozhodly. Hráči jsou pak unavenější, dělají chyby a my jsme toho využili.

Kladno: David Čermák: Zápas jsme ztratili úplně zbytečně. Měli jsme dobrý vstup do utkání a o výsledku rozhodla naše vyloučení. Bylo jich strašně moc. Hráči, kteří oslabení hrajou, je sehráli dobře, ale potom už byli bohužel unavení. To rozhodlo.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU