48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři přestáli enormní tlak a z Hradce Králové přivezli tři body!

1. 2. 2022 od Redakce / Foto: Stanislav Souček
Kladno předvedlo na ledě Hradce Králové neskutečnou bojovnost a zvítězilo 4:3! Rytíři zvládli skvěle první třetinu, ve které se prosadili Kyle Wood, Matěj Beran, Matyáš Filip a Adam Kubík. Ve zbytku utkání se ale bránili enormnímu tlaku soupeře. I díky skvělému Landonu Bowovi, který zastavil 67 střel, však svůj náskok nakonec uhájili a mohli slavit zisk důležitých tří bodů!
2021/2022, Tipsport extraliga, 48. kolo,  úterý 1.2.2022, Hradec Králové, ČPP ARÉNA
Mountfield HK
Kladno
3:4
1:4, 0:0, 2:0

Branky a nahrávky: 9. Pavlík (Jergl), 47. Nedomlel (Orsava, Koukal), 53. Jergl (Lev, Kelly Klíma) – 4. Wood (Zikmund), 7. Beran (Wood), 17. Filip, 17. Kubík (TS). Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Richard Nedomlel – Landon Bow.

Rozhodčí: Kika, Sýkora – Špůr, Klouček
vyloučení3:5
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku68:22
zblokované střely16:6
hity6:3
vhazování43:43
diváci1000
Mountfield HK: Kiviaho – Jank, Blain, Pilař, Pavlík, Nedomlel, McCormack – Smoleňák, Cingel, Oksanen – Ščerbak, Lalancette, Lev – Orsava, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Koukal, Kelly Klíma.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, Suchánek, Arzamascev – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Indrák, Filip, Beran – O. Bláha, Kuťák, Babka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Vstup do zápasu mělo Kladno opět skvělý. Ve 4. minutě využil dobré clony Zikmundovy lajny Kyle Wood a ranou od modré čáry poslal kotouč až do sítě – 0:1. Uběhly navíc jen necelé tři minuty a lavička hostí se radovala podruhé. Matěj Beran výborně využil volného prostoru a z mezikruží se trefil přesně – 0:2. Tentokrát ale odpověděl Mountfield rychle. Filip Pavlík vypálil z nulového úhlu a nachytal brankáře Bowa – 1:2. Po vlastní chybě ale byli Hradečtí potrestaní. Ztratili puk, Matyáš Filip vyrazil do úniku a zamířil přesně mezi Kiviahovy betony – 1:3. V oslabení pak pláchl ještě Adam Kubík, který vybojoval trestné střílení. A naložil s ním parádně! Kiviaha roztáhl a puk uklidil přesně mezi jeho nohy – 1:4.

Ve druhé části se domácí museli hnát za snížením. Kladenská obrana si ale vedla velmi jistě a Mountfield zahrozil až při přesilovce. Oksanen ale trefil jen tyč. Vzápětí měl výbornou střeleckou pozici Cingel, jenže Bow se zaskvěl parádním zákrokem. Zlikvidoval navíc i následnou možnost Orsavy. Domácí se až do závěru třetiny tlačili vpřed, řadu šancí ale sami překombinovali. V posledních sekundách pak na druhé straně předvedl dobrý důraz Zikmund, kotouč však do sítě nedostal.

Ve třetím dějství pokračoval nápor domácího týmu. Kladenská defenziva ale dlouho fungovala velmi dobře a držela třígólový rozdíl. Až ve 47. minutě dostal kotouč na vrchol levého kruhu Richard Nedomlel a vypálil nechytatelně pod horní tyč – 2:4. Mountfiled navíc pokračoval v enormním tlaku a sedm minut před sirénou přidal kontaktní branku. Aleš Jergl dostal nabito mezi kruhy a dělovkou Bowa propálil – 3:4. Následovaly pořádně horké chvíle. Kladno bylo pod obrovským tlakem a sudí navíc domácím přisoudil přesilovou hru. Mountfield si ji vylepšil ještě odvoláním brankáře, počtvrté už se ale neprosadil. Kladno bylo za svoji obrovskou obětavost odměněno.

OHLASY TRENÉRŮ

Mountfield HK: Ladislav Čihák: Zápas jsme si prohráli v první třetině, která byla z naší strany strašně špatná. Podcenili jsme to, vůbec jsme nebyli nachystaní. V kabině jsme si něco řekli a zbývajících čtyřicet minut jsme byli jasně lepší, ukazuje to i počet střel, ale brankář nám neumožnil víc gólů. Nepomohli jsme si v přesilovce ani v power-play. Můžeme se vymlouvat, na co chceme, protože to byl hodně zvláštní zápas. My jsme si ho ale prohráli v první třetině a z toho se musíme poučit.

Kladno: David Čermák: Zhodnotím to hodně krátce. Můžu celému mužstvu poděkovat za bojovný výkon a vyzdvihnout našeho fantastického brankáře.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU