48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Liberecká kletba trvá, Rytíři neporazili Bílé Tygry ani na čtvrtý pokus

4. 2. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Rytíři po dvou výhrách v řadě nebodovali, na domácím ledě podlehli Liberci 1:3. Kladno inkasovalo dvě rychlé branky na začátku druhé třetiny, odpovědělo ale zásluhou Ladislava Zikmunda. Další góly už však Rytíři nepřidali. Bílí Tygři naopak využili přesilovou hru a pak už si svůj náskok pohlídali. Kladeňáci tak nebodovali proti Severočechům ani napočtvrté.
2021/2022, Tipsport extraliga, 49. kolo,  pátek 4.2.2022, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Liberec
1:3
0:0, 1:3, 0:0

Branky a nahrávky: 25. Zikmund – 23. Šír (Šedivý, Rychlovský), 24. Zachar (Ivan, Filippi), 32. Klapka (Melancon, Ivan). Vyloučení: 5:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Ladislav Zikmund – Marek Zachar.

Rozhodčí: Lacina, Pražák – Šimánek, Zíka
vyloučení5:9
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku40:24
zblokované střely12:6
hity8:4
vhazování28:40
diváci1000
Kladno: Bow – Dotchin, Arzamascev, Wood, Ticháček, Baránek, Suchánek – Hlava, Plekanec, Beran – Babka, Filip, Indrák – Pytlík, Zikmund, Melka – Donaghey, Kuťák, O. Bláha.
Liberec: Pavelka – Šmíd, Šedivý, Aubrecht, Melancon, Ivan, Štibingr, Bukač –Birner, Filippi, Měchura – Ordoš, Gríger, Zachar – Vlach, Jelínek, Klapka – Rychlovský, Šír, Faško-Rudáš.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Zápas odstartoval tlakem hostujícího týmu, kterému úspěšně čelil Bow. Ten měl velmi těžkou práci se střelou rozjetého Zachara, ale přesunul se velmi dobře. Od úvodu se jinak hrálo velmi tvrdě, a tak bylo k vidění několik šarvátek. Hokejově si ale týmy nepomohly ani přesilovými hrami. Rytíři neuspěli jako první, i když nebezpečně nahazoval Dotchin. Na druhé straně pak kladenský brankář zlikvidoval několik prudkých střel a oslabení přestáli i Rytíři.

Skóre se tak poprvé měnilo až ve druhém dějství. Hned zkraje třetiny se dostal k nahození od modré čáry Šedivý, Jan Šír byl dobře postavený před Bowem a kotouč tečoval do sítě – 0:1. Neuběhla navíc ani minuta a Bílí Tygři přidali druhou trefu. Suchánek zblokoval první pokus, k volnému puku se ale dostal Marek Zachar a nekompromisně vypálil za záda kladenského gólmana – 0:2. Kladno ale přišlo s pádnou odpovědí. Ladislav Zikmund šel příkladně do branky a v pádu dorazil vlastní střelu do sítě – 1:2. Jenže Rytíři si vzápětí nepomohli přesilovkou, zatímco hosté byli v této činnosti úspěšnější. Adam Klapka stál přímo před brankovištěm a pohotově dorazil kotouč do brány – 1:3.

Protože Kladno neuspělo ani v dalších přesilovkách, rozdíl byl i o druhé přestávce dvougólový. Ještě navýšit ho mohl na začátku třetího dějství Zachar, z levého kruhu však zasáhl jen tyč. Vpřed se pak tlačili hlavně Rytíři, kteří potřebovali snížit, větší šanci si ale ne a ne vytvořit. Dvě a půl minuty před koncem domácí vylepšili svoji pozici odvoláním brankáře a zakrátko navíc hráli přesilovou hru. Jejich střelecké trápení ale trvalo. Plekanec našel před odkrytou klecí Dotchina, ten ale minul.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU