neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
2:3
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
2:3
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
A tým - zápasy

Rytíři srazili Litvínov a berou tři body! Rozhodla skvělá první třetina

30. 1. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno se na ledě Litvínova vrátilo na vítěznou vlnu a za výhru 5:2 bralo tři body! Rytíři odehráli skvělou první třetinu, ve které si vystříleli třígólový náskok zásluhou Ladislava Zikmunda, Tomáše Plekance a Adama Kubíka. Soupeř v prostředním dějství snížil, drama ale odvrátil Nicolas Hlava, který v samém závěru trefil i prázdnou bránu. Kladeňáci se tak dál drží třináct bodů před posledním Zlínem, který také zvítězil. Na Vervu ztrácí Rytíři bodů devět.
2021/2022, Tipsport extraliga, 50. kolo,  neděle 30.1.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
Litvínov
Kladno
2:5
0:3, 1:0, 1:2

Branky a nahrávky: 27. Hrbas (Estephan, Zdráhal), 58. Fronk (Stříteský) – 7. Zikmund (Wood), 9. Plekanec (Hlava), 19. Kubík (Plekanec, Baránek), 48. Hlava (Kubík, Plekanec), 59. Hlava (Beran). Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Patrik Zdráhal – Nicolas Hlava.

Rozhodčí: Pešina, Šindel – Votrubec, Brejcha
vyloučení5:5
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku34:33
zblokované střely15:11
hity8:14
vhazování36:39
diváci1000
Litvínov: Neužil – Hrbas, Irving, Kolář, Strejček, Demel, Stříteský, Baláž – Jarůšek, Estephan, Zdráhal – Straka, Hübl, Fronk – Kudrna, Sukel, Chalupa – Zygmunt, Jurčík, Havelka.
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, Suchánek, Arzamascev – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Indrák, Filip, Beran – Jágr, Kuťák, Babka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvodní minuty zápasu patřily domácím hokejistům. Bow v kladenské brance ale zlikvidoval několik pokusů a přestál i brzké oslabení. Z první větší možnosti pak udeřili Rytíři! Hlava vybojoval puk i útočné pásmo, Wood skvěle podpořil útok a před bránou našel volného Ladislava Zikmunda, který už nezaváhal – 0:1. Uteklo navíc přesně sto sekund a Kladno vedlo už o dvě branky! Tomáš Plekanec se dostal do úniku a přesnou ranou Neužila překonal – 0:2. Třetí gól mohl vzápětí přidat Melka, kterého skvěle uvolnil Pytlík, litvínovský gólman ale tentokrát vytáhl skvělý zákrok. Rytíři se ale nakonec třetího gólu dočkali ještě v první části. Adam Kubík dostal v přesilovce nabito na pravém kruhu a ranou z první se nemýlil – 0:3.

Ve druhé části odstartovali Litvínovští zvýšeným náporem. Bow ale dlouho držel a jednu z nebezpečných střel zlikvidoval i svojí maskou. Na druhé straně se pak uvolnil sám před branku Melka, jenže kotouč za Neužilova záda nedostal. A po šesti minutách hry se nakonec Verva radovala. Marek Hrbas naskočil ze střídačky, dostal nabito od Estephana a tvrdou pumelicí propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:3. Domácí poté mohli přidat i další branky. Zdráhal ale ve dvou dobrých možnostech trefil jen Bowa a vzápětí Litvínov nevyužil ani početní výhodu.

Bylo tak jasné, že i v závěrečné dvacetiminutovce se domácí budou tlačit za vyrovnáním. Krátce po rozehrání třetí části to potvrdil Jarůšek, který se cpal do zakončení z bezprostřední blízkosti. Bow ho ale vychytal a vzápětí měl i hodně štěstí. Zygmunt trefil tyč! Hrozilo ale i Kladno. Pytlík mohl dorážet bekhendem do odkryté sítě, nedokázal však přehodit Neužilův natažený beton. Rytíři poté nevyužili přesilovou hru, po jejím konci se ale radovali! Plekanec vyhrál buly v útočném pásmu, Nicolas Hlava se dostal ke střele z ostrého úhlu a poslal kotouč do sítě – 1:4. Ještě to ale mělo být napínavé. Dvě minuty před koncem neudržel Bow tečovanou střelu a Jiří Fronk dorážel do prázdné brány – 2:4. Jarůšek následně nedokázal vstřelit kontaktní branku a Rytíři potrestali soupeřův risk bez gólmana. Opuštěnou bránu trefil Nicolas Hlava – 2:5.

OHLASY TRENÉRŮ

Litvínov: Václav Sýkora: Podruhé v řadě se náš výkon nedá nazvat jinak než tristní. V úvodu jsme měli jakýsi tlak, byli jsme na puku a většinu času v pásmu soupeře, ale nic jsme z toho nevytěžili. Když se Kladno dostalo do naší obranné třetiny, tak z toho okamžitě vytěžilo gól. První třetina se ukázala jako rozhodující. Na změnu jsme měli dvě třetiny, ale ve druhém dějství jsme vsítili jen jeden gól. V závěru jsme nastřelili tyčku, ale to byla jedna z mála chvil, kdy jsme měli více šancí.

Kladno: Jiří Burger: Pro vývoj utkání byl důležitý začátek, kdy jsme ubránili přesilovku 4 na 3, dále jsme proměnili šance, které jsme si vytvořili. Když Litvínov snížil, měli domácí tlak, ale nás podržel gólman. V závěru jsme si výsledek pohlídali.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU