48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři dotahovali marně, všechny tři body si odvezl Třinec

26. 1. 2022 od Foto: Roman Mareš
Kladno sehrálo s Třincem další vyrovnanou bitvu, ve které padlo 1:2. První část žádné branky nepřinesla, po druhé ale Rytíři ztráceli o dva góly. Hned na začátku třetího dějství pak snížil šikovnou tečí Ladislav Zikmund, další přesnou trefu už ale Kladeňáci nepřidali. Po pěti zápasech tak poprvé nebodovali.
2021/2022, Tipsport extraliga, 52. kolo,  středa 26.1.2022, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
Kladno
Třinec
1:2
0:0, 0:2, 1:0

Branky a nahrávky: 42. Zikmund (Ticháček, Pytlík) – 27. Roman (Dravecký, Hrehorčák), 34. O. Kovařčík (Chmielewski, M. Kovařčík). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči zápasu: Ladislav Zikmund – Ondřej Kovařčík.

Rozhodčí: Kika, Hejduk – Gerát, Rampír
vyloučení4:4
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku13:25
zblokované střely11:14
hity7:3
vhazování22:28
diváci1000
Kladno: Bow – Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, Suchánek, Arzamascev – Hlava, Plekanec, Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – Kadlec, Filip, Indrák – Babka, Kuťák, Beran.
Třinec: Kacetl – Doudera, Marinčin, Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Adámek – Daňo, Vrána, Růžička – Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Dravecký – Kofroň.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První třetina mnoho šancí nenabídla. Za Kladno si připravili zajímavé pokusy obránci, Arzamascev ale trefil jen bránícího hráče a Dotchinův i Woodův pokus Kacetl zlikvidoval. Na druhé straně se po Kubíkově chybě dostal do zajímavé možnosti Daňo, ani on však neuspěl. V závěru úvodního dějství si oba týmy zahrály přesilovou hru, gólovou šanci si ale nevypracovaly.

Stav zápasu se tak poprvé měnil až ve druhé části. Baránek, který se dostal k odraženému puku, zblízka minul a udeřili Oceláři. Bow vykopl Draveckého střelu jen před volného Miloše Romana, který pohotově dorazil – 0:1. A za chvíli mohlo být ještě hůř. Hrňa pláchl v oslabení a zkusil na Bowa bekhendový blafák. Kanadský gólman jej však zneškodnil. Třinečtí ale měli dál navrch a šest minut před sirénou druhý gól přece jen přidali. Chmielewski našel krásnou přihrávkou rozjetého Ondřeje Kovařčíka, který už usměrnil puk za Bowova záda – 0:2. Snížit mohl hned nato Filip, v úniku ale trefil jen Kacetla.

Rytíři se poprvé v zápase prosadili až na začátku třetí třetiny. Ticháček vypálil od modré čáry a Ladislav Zikmund tečoval jeho ránu do sítě – 1:2. Kladenská třináctka byla navíc nadále při chuti. V další útočné akci šla důrazně do brankoviště, ale puk usměrnila jen do Kacetlovy masky. Rytíři vzápětí zahrozili i v oslabení, jenže ani tentokrát nedosáhli na srovnání. Čas tak postupně odtikával a tři a půl minuty před koncem mohl Třinec po Baránkově chybě rozhodnout. Bow si ale s odraženým pukem poradil a skvěle zasáhl. Rytíři tak až do konce mohli usilovat o vyrovnání. S tímto cílem také odvolali brankáře, ani se šesti bruslaři v poli už se ale neprosadili.

FOTOGALERIE

  • Landon Bow
  • Martin Kehar a Martin Kadlec
  • Marek Baránek
  • Tomáš Plekanec
  • Adam Kubík
  • Ladislav Zikmund
  • Miroslav Indrák
  • Antonín Melka
  • Ladislav Zikmund
  • Jaromír Pytlík
  • Landon Bow
  • Adam Kubík
  • Jake Dotchin
  • Kyle Wood a Tomáš Plekanec

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU