48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Vítězství Rytířů na Slavii zkalilo zranění Jaromíra Jágra

31. 8. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Rytíři přidali v přípravě páté vítězství, když na ledě pražské Slavie vyhráli 3:2! Radost jim však zkalilo zranění Jaromíra Jágra, kterého soupeř ve třetí části ostře narazil na mantinel. Slavná osmašedesátka z utkání odstoupila a Jake Dotchin předvedl divákům své bitkařské schopnosti, když se vydal hokejovou legendu pomstít. Po herní stránce Kladeňáci sešívané přehráli a díky brankám Nicolase Hlavy, Antonína Melky a Ondřeje Machaly vyhráli.
 úterý 31.8.2021, Zimní stadion Eden
Slavia
Kladno
2:3
0:1, 1:1, 1:1

Branky a nahrávky: 26. Veber (Šteiner), 60. Ondráček (Vlček, Veber) – 2. Hlava (Jágr, Donaghey), 24. Melka (Račuk, Pitule), 47. Machala (Baránek). Vyloučení: 8:8 + Dotchin (KLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

Rozhodčí: Battěk, Jechoutek - Špůr, Komárek
vyloučení8:8
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku34:32
diváci1000
Slavia: Michajlov - Hovorka, Barák, Veber, Zelingr, Havel, Duda - Kružík, Knotek, Kafka - Vlček, Žejdl, Slavíček - Ondráček, Poletín, Doležal - Šteiner, Kern, Pšenička.
Kladno: Stahl - Dotchin, Kehar, Donaghey, Baránek, Nilsen, Suchánek - Hlava, Ciampini, Sachr - Kristo, Kubík, Machala - Račuk, Pitule, Melka - Hajný, Jágr, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři zvládli vstup do zápasu na podtrženou jedničku. Rychle vybojovali přesilovou hru, ze které bleskově udeřili. Jaromír Jágr poslal kotouč z levého kruhu před brankoviště a Nicolas Hlava otevřel skóre zápasu – 0:1. Domácí mohli posléze vyrovnat, Kladnu ale dvakrát pomohla tyčka. Štěstí si pak vybrali i domácí, když Pitule nedometl puk až do sítě, i v závěru třetiny, když hosté nevyužili krátkou přesilovku pět na tři.

V úvodu druhého dějství Rytíři nevyužili další početní výhodu, krátce po jejím skončení ale svůj náskok přece jen navýšili. Antonín Melka dostal od Račuka puk před brankoviště a zkušeně ho zametl mezi Michajlovovy betony – 0:2. Tentokrát ale sešívaní našli odpověď. Václav Veber dostal puk do volného prostoru a nechytatelnou ranou trefil růžek branky – 1:2. V závěrečných minutách Kladno zvládlo těžkou prověrku, když ubránilo dlouhé oslabení ve třech. Do kabiny tak Rytíři šli před závěrečnou třetinou s nejtěsnějším možným vedením.

Třetí dějství přineslo hodně nepříjemné okamžiky. Jindřich Barák ostře narazil Jaromíra Jágra na mantinel a legendární útočník zůstal na ledě. Na nic tedy nečekal tvrďák Jake Dotchin, který zahodil rukavice a slavnou osmašedesátku pěstmi náležitě pomstil. Krátce nato navíc hosté svoje vedení navýšili. Baránek na sebe krásně natáhl beka i brankáře a parádní přihrávkou vybídl ke skórování Ondřeje Machalu – 1:3. Domácí v poslední minutě ještě snížili zásluhou Martina Ondráčka a v závěrečných sekundách chtěli zahrozit při výhodě pěti proti třem. Skóre už však zůstalo neměnné 2:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Slavia: Jiří Veber: Moc dobře se mi to nehodnotí. Nebudu hodnotit výsledek, ale spíš průběh utkaní a předvedenou hru. Udělali jsme zbytečné nevynucené chyby, což je hlavně o přístupu všech hráčů. Musíme být stoprocentně koncentrovaní od prvního do posledního střídání. To tam dnes nebylo a nezvládli jsme to. S tímhle přístupem a projevem nemůžeme uspět. V posledních přípravných utkáních už směřujeme vše k začátku ligy, abychom byli připraveni.

Kladno: David Čermák: Přijeli jsme sem v kombinované sestavě a začátek jsme neměli špatný. Potom to ale bylo rozkouskované vyloučeními a nemělo to tempo a spád. Někteří hráči tentokrát dostali volno a někteří nejsou v pořádku. Co se týče zranění Jardy, Jake Dotchin udělal, co je správné. Od toho je tady. V přípravě na výsledky moc nekoukáme a spíš sledujeme hru. Tam je ještě hodně co zlepšovat.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU