48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři v Jihlavě zabrali a berou první vítězství ve finálové sérii

21. 4. 2021 od Filip Ardon / Foto: Lukáš Jůdl
Kladno podalo na ledě Jihlavy znatelně zlepšený výkon a díky skvělé hře v přesilovce i v oslabení vyhrálo 5:2! Rytíři opět ztráceli, ještě v první třetině ale vývoj otočili a ve zbytku utkání dokázali svoje vedení navýšit. Dvakrát se trefil Rostislav Marosz, tři kanadské body bral Tomáš Plekanec a tři asistence zaznamenal také Luc Snuggerud. I díky jejich skvělým výkonům zapsali Kladeňáci první vítězství v sérii a na zápasy ztrácí už jen 1:2.
2020/2021, Chance liga,  středa 21.4.2021, 3. finále, CZ LOKO Aréna
Jihlava
Kladno
2:5
1:2, 1:2, 0:1

Branky a nahrávky: 1. Lichanec (Strejček, Čachotský), 29. Pekr (Zadražil) - 11. Melka (Mikliš, Frye), 20. Machala (Plekanec), 28. Plekanec (Snuggerud), 36. Marosz (Plekanec, Snuggerud), 51. Marosz (Snuggerud). Vyloučení: 11:9. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 0.

Rozhodčí: Pešina, Čech - Zídek, Hanzlík
vyloučení11:9
využití0:3
oslabení0:1
střely na branku23:32
diváci0
Jihlava: Žukov - Bukač, Kolář, Mareš, Dundáček, Strejček, Bilčík, Eliáš - Illéš, Fronk, Harkabus - Havránek, Lichanec, Čachotský - Pekr, Zadražil, Jiránek - Brož, Čermák, Chlubna.
Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Snuggerud, Sorokin, Suchánek, Zacharčuk - Jágr, Plekanec, Machala - Hlava, Marosz, Kubík - Račuk, Pitule, Melka - Bílek, Machač, Jelínek.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři vstoupili do důležitého zápasu velmi špatně. Z časomíry uplynulo jen 58 sekund a hosté už ztráceli. Peter Lichanec dostal od Tomáše Čachotského přihrávku do volného prostoru a bekhendem překonal Andreje Košarišťana – 1:0. Kladno se pak jen těžko dostávalo do většího náporu a jako první měl větší šanci až Antonín Melka. K dorážce se však po Pituleho teči nedostal. Až zakrátko měla podobná situace lepší konec pro hráče v bílém! Maksim Žukov vyrazil Miklišovu střelu na pravý kruh a Melka bleskově dorazil – 1:1. V závěru třetiny pak byl hodně vidět Tomáš Plekanec. Nejprve v úniku trefil jen Žukovův beton, v oslabení ale přesně předal puk Ondřeji Machalovi a ten poslal Rytíře do vedení – 1:2.

Začátek druhého dějství se dál nesl ve znamení jihlavských přesilovek, Rytíři ale těžké chvíle přestáli a sami udeřili v početní výhodě. Tomáš Plekanec dostal od Luca Snuggeruda nabito na pravém kruhu a z první vypálil přesně – 1:3. Uplynulo však jen 29 sekund a opět to bylo jen o gól. Na druhé straně se prezentoval tvrdou a přesnou ranou Matěj Pekr – 2:3. Kladno mělo možnost znovu odskočit na větší rozdíl v další přesilovce, jenže Žukov Jágrův nebezpečný pokus zlikvidoval. Za další faul už ale byli domácí potrestaní! Rostislav Marosz byl dobře postavený před brankovištěm a doklepl Plekancovu střelu za Žukova – 2:4.

A Rostislav Marosz byl velkým kladenským hrdinou i ve třetí části! Rytíři přečkali hru ve čtyřech na obou stranách, Marosz ujel do úniku a po kličkách poslal puk do sítě – 2:5. Sám Marosz mohl v závěru přidat ještě třetí branku, z otočky se ovšem neprosadil. Kladeňáky ale mohla těšit hlavně obětavá hra směrem vzad. Hosté totiž hráli vzadu jistě a nepustili už Duklu do žádných vyložených šancí. Zapsali tak první výhru v sérii!

OHLASY TRENÉRŮ

Jihlava: Viktor Ujčík: Šli jsme do vedení a vypadalo to dobře, ale pak jsme se z ledu úplně vytratili. Nemá cenu to rozvádět a musíme jen smeknout před výkonem Kladna. Pro nás to byl den blbec se vším všudy. Určitě budeme muset nějakým způsobem zapracovat na našich speciálních formacích. Jak na oslabeních, tak na přesilovkách. Play-off a hlavně finále je boj. Rozhoduje v něm každá maličkost a v tomto zápasu jsme pykali za nedisciplinovanost a vyloučené hráče, i když jsme na to upozorňovali. Nepovedený zápas se vším všudy a zítra začneme znovu.

Kladno: David Čermák: Po dvou domácích porážkách jsme byli pod tlakem. Potřebovali jsme urvat vítězství a i když jsme hned na začátku dostali gól, tak po vyrovnání na 1:1 jsme byli v zápasu lepší.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš | 20. 4. 2021

Rytíři míří do Jihlavy s cílem vyrovnat finálovou sérii

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU