48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Velký obrat se nekonal! Rytíři smazali třígólovou ztrátu, ale Jihlavě podlehli na nájezdy

30. 1. 2021 od Filip Ardon / Foto: Roman Mareš
Kladno mělo v Jihlavě našlápnuto k velikému obratu, nakonec ale bere jen bod za porážku 3:4 po samostatných nájezdech. Dukla na domácím ledě vedla už o tři branky, Rytíři ale ve třetím dějství srovnali! Stíhací jízdu nastartoval v oslabení Nicolas Hlava, vzápětí snížil Stěpan Zacharčuk a v přesilové hře smazal rozdíl svým prvním gólem v sezoně Jaromír Jágr. V následné dovednostní disciplíně už se však radovali jen domácí. Kladeňáci tak v tabulce klesli na pátou pozici.
2020/2021, Chance liga, 25. kolo,  sobota 30.1.2021, CZ LOKO Aréna
Jihlava
Kladno
4:3sn
1:0, 2:0, 0:3 - 0:0

Branky a nahrávky: 20. Harkabus (Černý, Zadražil), 25. V. Brož (Lichanec), 32. Dundáček (Fronk, Pekr), rozh. náj. Fronk - 42. Hlava, 43. Zacharčuk (Machač), 52. Jágr (Plekanec, Kubík). Vyloučení: 9:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 0.

Rozhodčí: Valenta, Marek - Zídek, Tvrdík
vyloučení9:10
využití2:1
oslabení0:1
střely na branku25:35
diváci0
Jihlava: J. Brož - Dundáček, Kolář, Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, Dvořák - Čachotský, Skořepa, Havránek - Jiránek, Fronk, Illéš - Harkabus, Zadražil, Pekr - V. Brož, Lichanec, Juda.
Kladno: Brízgala - Frye, Mikliš, Snuggerud, Kehar, Suchánek, Zacharčuk, Ticháček - Kubík, Plekanec, Melka - Račuk, Marosz, Guman - Jágr, Machač, Bílek - Hajný, Filip, Hlava.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno zažilo velmi dobrý vstup do zápasu. Už ve druhé minutě hrálo přesilovou hru a během celého trestu ohrožovalo jihlavskou branku. Adam Kubík ale po krásné kombinaci minul a Rostislav Marosz vzápětí dlouho zpracovával kotouč a Jan Brož se zatím stihl přemístit. Už za vyrovnaného počtu hráčů na ledě zakončoval přečíslení po Melkově přihrávce opět Kubík, zaskvěl se ale domácí gólman. Práci měl však i hostující Adam Brízgala. Po Zacharčukově mizerné rozehrávce byl v obrovské možnosti Tomáš Čachotský, se kterým si kladenský brankář věděl rady. A Rytíře nakonec mohli neproměněné šance z úvodu utkání hodně mrzet. V poslední minutě třetiny se při přesilovce napřáhl Tomáš Harkabus a poslal Duklu do vedení – 1:0.

V úvodu druhé části mohli Kladeňáci opět smazat rozdíl, brankář Brož se ale zaskvěl a udržel vedení svého týmu. Ondřej Mikliš se dostal k dorážce vlastní střely a ještě vylepšil pozici přihrávkou na Tomáše Plekance, jenže toho z ostrého úhlu výborně vychytal domácí gólman. A z nenápadné akce naopak navýšila Dukla. Vítězslav Brož se uvolnil vedle bránícího Luca Snuggeruda a rychlou střelou nachytal Brízgalu – 2:0. Napětí na ledové ploše pak postupně vygradovalo a Rytíři se krátce po polovině utkání museli bránit ve třech! Jihlava však potvrdila skvělé statistiky v přesilových hrách a odskočila o tři góly. Filip Dundáček dostal nabito a prudkou ranou z první propálil kladenského brankáře – 3:0. Rytíři vlastní početní výhodu pěti proti třem využít nedokázali a naopak při ní byli sami blízko inkasování! Gumanovu střelu totiž zachytil Josef Skořepa, který ujel do úniku a jen těsně minul kladenskou bránu.

Rytíři se nakonec dočkali své první branky až v úvodu třetí části. Matěj Pekr rozehrál chybně v přesilové hře, Nicolas Hlava v oslabení pláchl, rozhýbal gólmana Brože a poslal kotouč mezi jeho betony – 3:1. A zakrátko to už bylo jen o gól! Hosté ve středním pásmu získali puk, Stěpan Zacharčuk přejel přes modrou čáru a prudkou ranou překvapil domácího brankáře – 3:2. Ani to však od Rytířů nebylo vše! Kladno vybojovalo přesilovou hru a krátce po polovině třetiny srovnalo. Jaromír Jágr dostal od Tomáše Plekance nabito na levém kruhu a nechytatelnou ranou smazal ztrátu – 3:3. A Kladno nakonec nemělo daleko k úplnému obratu! Se šikovnou stahovačkou ale neuspěl Matyáš Filip a ke gólu nevedl ani závěrečný tlak Rytířů.

Dojít tak muselo na prodloužení. V něm hráli většinu času s kotoučem na holi hosté, prosadit se však nedokázali! Tomáš Plekanec hned v úvodu trefil Brožovu masku a Marek Račuk posléze neuspěl se zakončením mezi betony. Ke slovu se tak dostaly i samostatné nájezdy.

V této dovednostní disciplíně už však byli úspěšní jen domácí hráči. Jiří Fronk odstartoval dobře a nakonec se podepsal pod rozhodující pokus. Za Kladno totiž neuspěl ani Rostislav Marosz, který trefil horní tyč, ani Matyáš Filip, který Brože dobře rozhýbal, ale neprotlačil kotouč do sítě. Jihlava naopak našla úspěšného nájezdníka ještě v Tomáši Harkabusovi a mohla slavit výhru – 4:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Jihlava: Viktor Ujčík: Převažují každopádně pozitiva. Musím kluky pochválit za 40 minut hry, kdy jsme opravdu hráli velmi slušně - pokud odmyslím vstup do zápasu, kdy jsme zbytečnými fauly dostali soupeře do hry. Jinak kluci odmakali zápas dobře. Mrzí nás výpadek ve třetí třetině, který nás stál bod. Jak jsem řekl v kabině: bude hrozně důležité se z toho poučit, jelikož to není poprvé, co jsme takový výpadek měli. Jestli chceme být úspěšný tým, tak se nám tohle prostě nemůže stávat.

Kladno: David Čermák: Zápas se mi hodnotí strašně špatně. Podali jsme opravdu nezodpovědný výkon bez nasazení. Měli jsme pouze dobrý vstup do utkání a šance, které jsme neproměnili. Jenže po dvou zbytečných faulech jsme dostali branku. Hlavně druhá třetina byla z naší strany strašná. Do třetí části jsme šli s tím, že se zápas pokusíme zvrátit. Povedlo se nám srovnat, ale bohužel si odvážíme domů jen jeden bod.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Filip Ardon / Foto: Roman Mareš a Josef Poláček | 29. 1. 2021

Kladno jede do Jihlavy bojovat o druhou příčku!

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU