50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
 středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
4:1
BAR2,  čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
 čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
A tým - zápasy

Na výhru proti Motoru nestačil ani hattrick Tomáše Gumana

17. 8. 2020 od Filip Ardon
Rytíři neodstartovali do odvety proti Motoru vůbec špatně, přesto si z jihu Čech nakonec odvezli porážku 4:7. Kladno dvakrát vedlo, přičemž podruhé mělo k dobru dvě branky, na začátku třetí části už měl ale stejný náskok soupeř. Hattrick proti svému bývalému týmu zaznamenal Tomáš Guman a třemi asistencemi se zase předvedl sedmnáctiletý bek Jiří Ticháček, ani to ale na body proti extraligovému sokovi nestačilo.
Příprava + Generali Česká Cup, 3. kolo,  pondělí 17.8.2020, Budvar aréna (České Budějovice)
Budějovice
Kladno
7:4
1:1, 3:2, 3:1
Branky a nahrávky: 18. Plášil (Gilbert), 29. Přikryl (Doležal), 32. Indrák (Pýcha, Voženílek), 36. Přikryl (Pavel, Doležal), 42. Michnáč (Suchánek), 50. Jonák (Pýcha, Raška), 56. Novák (Michnáč) - 4. Guman (Kubík, Ticháček), 22. Guman (Ticháček), 27. Bernat (Ticháček, Sorokin), 50. Guman (Bílek, Kubík).
Rozhodčí: Lacina, Pilný - Ganger, Klouček
vyloučení5:4
využití2:1
oslabení0:0
diváci1420
Budějovice: Čiliak - Plášil, Pýcha, Pavel, Lytvynov, Svach, Suchánek - Doležal, Přikryl, Voženílek - Hrubec, Prokeš, Jonák - Indrák, Toman, Raška - Michnáč, Gilbert, Novák
Kladno: Stahl - Zelingr, Kehar, Sorokin, Ticháček, Štochl, Mikliš - Bílek, Kubík, Guman - Š. Bláha, Šapovaliv, Hajný - Hlava, Routa, Jelínek - Urban, Filip, Bernat

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytíři tentokrát zvládli vstup do zápasu daleko lépe než v případě prvního vzájemného duelu. Kladeňáci odstartovali dobrým pohybem a za aktivitu byli odměněni první trefou zápasu! Tomáš Guman si najel před branku od levého mantinelu a po individuálním průniku překonal i brankáře Marka Čiliaka – 0:1. A Kubíkova formace pokračovala v příkladné hře i nadále! Zakrátko mohl navýšit Vítězslav Bílek, který vytáhl Čiliaka z branky a chytře mířil k protější tyči, kotouč však branku těsně minul. V přesilové hře měl dvakrát výbornou možnost debutant Matyáš Šapovaliv, nakonec se ale blýskl fantastickým zákrokem zkušený slovenský gólman Motoru. Emoce posléze vzbudil ostrý, ale dle názoru sudích čistý hit Vsevoloda Sorokina na domácího Matouše Hrubce, který opustil ledovou plochu hodně otřesený. Zranění spoluhráče ale jako by domácím vlilo novou krev do žil. David Gilbert dokázal udržet na zádech bránící hráče Kladna a přihrál před odkrytou klec Karlu Plášilovi, jenž už nezaváhal – 1:1.

Druhá část začala tlakem kladenského celku, Motor si do ní totiž přenesl trest z první části. A nedisciplinovanost domácích byla nakonec potrestána! Tři vteřiny před koncem trestu vypálil z vrcholu pravého kruhu Tomáš Guman a propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:2. Už na tomto gólu měl veliký podíl Jiří Ticháček, který Gumanovi skvěle nabil, vzápětí pak mladý obránce zazářil ještě víc. Z pozice od mantinelu totiž pohotově nastřelil puk do ohně před brankovištěm a od hole Matyáše Filipa se kotouč odrazil do sítě – 1:3. Dvougólové vedení však nemělo dlouhého trvání. České Budějovice vybojovaly přesilovou hru a tu dokázaly využít. Roman Přikryl se dostal k dorážce Doležalovy střely a překonal rozhozeného Davida Stahla v kladenské bráně – 2:3. Při další přesilovce pak mohl vyrovnat do odkryté klece Adam Raška, jenže Stahl byl proti! Mladý brankář se bleskově přemístil a nataženým betonem zabránil téměř jistému gólu. Na další pokus už byl však krátký i on. Pavel Pýcha vypálil od modré čáry a Miroslav Indrák těsně před brankářem protečoval puk do sítě – 3:3. A domácí byli navíc dál produktivní. Další nahození Niklase Pavla usměrnil hokejkou do brány exkladenský Roman Přikryl – 4:3.

Třetí dějství odstartovalo pro Rytíře hodně smolně. Po necelých dvou minutách hry totiž vypálil od modré Jakub Suchánek a od Alberta Michnáče se kotouč obloučkem odrazil až do brány – 5:3. V polovině třetiny pak ideálně využil odraženého puku Vít Jonák, který s přehledem dorazil do odkryté klece – 6:3. Už o osmnáct vteřin později to však bylo opět jen o dva góly! Tomáš Guman se dostal do úniku a s přehledem uklidil kotouč do protějšího rohu brány – 6:4. Domácí však byli dál smrtelní v útočném pásmu a využili další přesilovou hru. Albert Michnáč vyslal zpoza klece krásnou přihrávku a Martin Novák jeho pobídku bez problémů využil – 7:4. Rytíři mohli vzápětí alespoň snížit rozdíl v přesilových hrách, nebyli v této činnosti ale ani zdaleka tak úspěšní jako jejich soupeř.

OHLASY TRENÉRŮ

Budějovice: Václav Prospal: Nebyl to ideální start do zápasu. První třetinu jsme nebruslili jako soupeř, který vystoupil z autobusu. Měl daleko lepší nástup a řekl bych, že i zaslouženě vedl, když jsme neodvedli dobrou práci v obranné třetině. Takže start určitě nebyl optimální. Přesilovky ve druhé třetině a góly, které jsme z nich dali, nás vrátily do zápasu, když jsme prohrávali 1:3. Svým způsobem jsme ve druhé třetině zápas otočili. Najednou jsme měli lepší pohyb, dostali jsme se k tomu, abychom trávili víc času v útočném pásmu, a pak už nám to napadalo. Samozřejmě jsme rádi, že jsme dali patnáct gólů za dva zápasy proti tomuhle soupeři. Ale pořád je na čem pracovat.

Kladno: Jiří Burger: Jsem rádi, že jsme podali lepší výkon než v domácím zápase, ale samozřejmě nás mrzí porážka. Vedli jsme o dva góly, o vedení jsme ale přišli a nakonec prohráli. S celkovým projevem mužstva v zápase jsme ovšem spokojení.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU