48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

21. kolo extraligy: Rytíři zvítězili na ledě Plzně 1:2 po prodloužení

20. 11. 2022 od Redakce / Foto: Marek Švamberg
Kladno zvládlo vyhrocenou bitvu s Plzní a zapsalo dva body za vítězství 2:1 po prodloužení. Rytíři šli do vedení zásluhou přesilovkové trefy Adama Kubíka, soupeř ale ještě ve druhé části srovnal. Po bezbrankovém zbytku základní hrací doby došlo na prodloužení, ve kterém Kladeňáci potrestali plzeňský risk bez brankáře. Z poloviny hřiště se trefil Jakub Klepiš. Rytíři jsou v tabulce nadále poslední, dotáhli se ovšem na České Budějovice, které mají zápas k dobru.
2022/2023, Tipsport extraliga, 21. kolo,  neděle 20.11.2022, LOGSPEED CZ Aréna, Plzeň
Plzeň
Kladno
1:2p
0:1, 1:0, 0:0 – 0:1

Branky a nahrávky: 27. Zámorský (Dvořák, Mertl) – 18. Kubík (Plekanec, Ticháček), 64. Klepiš. Vyloučení: 7:8 + Bitten (PLZ) a Sotnieks (KLA) 5 min.. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Dominik Pavlát – Adam Brízgala.

 

Rozhodčí: Sýkora, Úlehla – Brejcha, Svoboda
vyloučení7:8
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku39:34
zblokované střely12:16
hity6:7
vhazování21:32
diváci4582
Plzeň: Pavlát – Baránek, Zámorský, Houdek, Kaňák, Kvasnička, Kremláček – Schleiss, Kodýtek, Holešinský – Sedlák, Mertl, Rekonen – Suchý, Malát, Hrabík – Lang, Bitten, Adamec – Dvořák.
Kladno: Brízgala – Kehar, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka – Procházka, Plekanec, Kubík – Brodecki, Indrák, Klepiš – Pytlík, Zikmund, Melka – Michnáč, Filip, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvodní tlak zápasu si při hře čtyř proti čtyřem vytvořila Plzeň. Kladenská defenziva s Adamem Brízgalou v čele ale obstála a postupně přebrali iniciativu hosté. Přesilovku ještě nevyužili, i když po Keharově brance byl před Dominikem Pavlátem slušný zmatek. Až druhá početní výhoda Rytířů přinesla otevření skóre. Adam Kubík dostal od Plekance milimetrovou přihrávku na pravý kruh a přesnou ranou z první nedal plzeňskému brankáři šanci – 0:1.

Ve druhé části ale domácí přidali a od začátku byli nebezpečnější. Zahráli si dokonce i přesilovku, jenže při ní se neprosadili. V jednu chvíli už puk propadl Brízgalovi za záda, kladenský brankář si ovšem se štěstím poradil. Bezradný byl až vzápětí. Petr Zámorský vypálil z první od modré a hostující gólman letící kotouč vůbec neviděl – 1:1. Další emoce vnesla do utkání až bitka mezi domácím Bittenem a kladenským Sotnieksem, kterou vyprovokoval ostrý faul Langa. Vše nejprve nasvědčovalo tomu, že lotyšský bek vyjde z pěstního souboje vítězně, nakonec ale dostal od kanadského bijce naloženo. V následné přesilovce mohl hostům vrátit vedení dvakrát Procházka, Pavlát se však blýskl dvěma fantastickými zákroky. Jenže početní výhody nevyužila ani Plzeň a v oslabení neuspěl ani Zikmund. Do kabin se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

I ve třetím dějství tedy vše bylo otevřené. Změnit stav utkání mohl Kubík s Procházkou, první jmenovaný to ale v přečíslení vzal na sebe a trefil jen dobře postaveného Pavláta. V přesilové hře pak zahrozili domácí, jenže zaskvěl se i Brízgala. Skvělou přihrávku do druhé vlny ale vzápětí nezužitkoval ani Sotnieks a utkání dospělo až do prodloužení.

V něm byla hra klasicky hodně otevřená, čehož mohl využít Melka. V přečíslení hezky rozhodil brankáře, bekhendem však trestuhodně minul odkrytou klec. Na straně Plzně měl velikou možnost Zámorský i Kodýtek, ale Brízgala obstál. Domácí si pak situaci vylepšili odvoláním brankáře a Rytíře zamkli před jejich brankou. Nakonec ale byli potrestaní. Jakub Klepiš zachytil špatnou přihrávku na středu hřiště a zamířil přesně – 1:2.

OHLASY TRENÉRŮ

Plzeň: Petr Kořínek: Z naší strany byla první třetina hodně špatná, do utkání jsme vstoupili hodně špatně. Byli jsme všude pozdě, navíc se nám nedařilo vyhrávat osobní souboje. Něco jsme si k tomu řekli v kabině a ve druhé třetině jsme se záhy zlepšili. Vytvořili jsme si tlak, měli jsme šance a nakonec se nám povedlo i srovnat. Za vyrovnaného stavu rozhodují speciální formace, my jsme tam měli dvě přesilové hry, bohužel jsme je ale nevyužili. Utkání spělo k nerozhodnému stavu, samozřejmě, že jsme chtěli vyhrát, ale nepodařilo se. V prodloužení jsme udělali individuální chybu a soupeř ji potrestal.

Kladno: Otakar Vejvoda: Byli jsme hodně spokojení s první třetinou, tam si myslím, že jsme dominovali. Dali jsme jednu branku, Plzeň měla tuším jen jednu šanci. Ve druhé třetině byla hra hodně ovlivněna fauly. Domácí se vrátili do zápasu, najednou byli o hodně aktivnější a dostávali nás pod tlak. Ke konci se mi zdálo, že jsou obě mužstva spokojená s bodem. V prodloužení se nám podařilo trefit prázdnou bránu. Musím hráčům poděkovat za bojovný výkon.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU