pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Úspěšná generálka pro Rytíře, nad Litoměřicemi zvítězili 5:2

7. 9. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Rytíři vstoupili do utkání s Litoměřicemi aktivně a krátce po začátku druhé třetiny vedli o tři branky. Soupeř ale v prostřední části zápas zdramatizoval a snížil na jednobrankový rozdíl. Ve třetí třetině však tým vedený kapitánem Tomášem Plekancem definitivně překlopil dění na svou stranu a na závěr přípravy zapsal výhru.
 čtvrtek 7.9.2023, ČEZ stadion, Kladno
Kladno
Litoměřice
5:2
1:0, 2:2, 2:0

Branky a nahrávky: 20. Slováček, 21. Sideroff (Melka), 24. Beran (Klikorka, Babka), 42. Jarůšek (Klepiš, Plekanec), 43. Veber (Sideroff, Plekanec) – 30. Kroupa (Cikhart), 39. Jícha (Sihvonen).

Rozhodčí: Hribik, Pilný - Hnát, Thuma
vyloučení3:5
využití0:0
oslabení0:1
střely na branku41:20
vhazování30:29
diváci637
Kladno: Brízgala – Dotchin, Hejda, Martenet, Ticháček, Slováček, Veber, Klikorka – Melka, Plekanec, Sideroff – Jarůšek, Klepiš, Kusý – Bláha, Pytlík, Strnad – Vimmer, Babka, Beran.
Litoměřice: Cichoň (30. Pařík) – Kroupa, Pavlák, Tůma, Aubrecht, Böhm, Husák – Sihvonen, Jícha, Hrabík – Guman, Kuťák, Ton – Vopat, Costa, Korkiakoski – Tomek, Vitouch, Cikhart.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Aktivní začátek utkání nabídl šance na obou stranách, branka z nich ale nepadla. Rytíři si po faulu exkladenského Gumana zahráli premiérovou přesilovku, i přes četné příležitosti se jim vstřelit gól nepodařilo. I kališníci svou první početní výhodu neproměnili a stav úvodní periody nadále zůstával bezbrankový. Do kabin se ale za nerozhodného stavu nešlo, šest sekund před koncem se přesnou střelou trefil Ondřej Slováček a zapsal svůj první gól v přípravě – 1:0!

Úvod prostředního dějství se Rytířům vydařil na výbornou. Přesně dvacet vteřin po úvodním vhazování vypálil Deven Sideroff z mezikruží a překonal brankáře Litoměřic – 2:0. A to nebylo všechno! Kladno se usadilo v útočném pásmu, Karel Klikorka vystřelil od modré a před brankářem clonící Matěj Beran usměrnil kotouč mezi tři tyče – 3:0! Hosté se ale nevzdali a hrozili z nebezpečných protiútoků. Jeden z nich hosté využili, Jakub Kroupa v samostatném úniku zavěsil neomylně pod horní tyčku – 3:1. Kališníci nabídli necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny Kladeňákům početní výhodu. Ta se domácím vůbec nepovedla, a dokonce v jejím průběhu inkasovali! Josef Jícha napodobil Kroupu a překonal Adama Brízgalu – 3:2.

Do třetí části hry vstoupili hráči v modrobílém dresu v pokračující početní výhodě, ale ta kýženým výsledkem neskončila. Tlak domácích ale pokračoval a přišlo zasloužené navýšení skóre, Richard Jarůšek dorazil Klepišův pokus za záda Paříka – 4:2. Pátý gól Rytířů zapsal po střele od modré Václav Veber – 5:2.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 6. 9. 2023

Příprava je u konce! Kladno vyzve v generálce na extraligu Litoměřice

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU