pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři padli v Karlových Varech, Energii podlehli dvoubrankovým rozdílem

5. 9. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: Daniel Kubelka
Kladno nezvládlo poslední venkovní přípravu a na ledě Karlových Varů padlo 1:3. Úvodní dvacetiminutovka gólový zápis nepřinesla, skóre se poprvé měnilo až v prostřední části. Domácí se dostali do vedení při dlouhé přesilové hře, rovněž z početní výhody ale srovnal Deven Sideroff. Jenže v závěrečném dějství si Energie vzala vedení zpět a v závěru svůj náskok navýšila na dvougólový. Rytíře čeká poslední předsezonní duel ve čtvrtek na domácím ledě proti Litoměřicím.
 úterý 5.9.2023, KV Arena, Karlovy Vary
Karlovy Vary
Kladno
3:1
0:0, 1:1, 2:0

Branky a nahrávky: 28. Beránek (Zetterberg, Plutnar), 42. Stříteský (Koffer, Procházka), 58. Černoch (Hladonik, Procházka) – 31. Sideroff (Plekanec, Klepiš). Vyloučení: 7:6 + Dotchin (KLA) 5. min., 5. min. a do konce utkání, Bartejs 5 min. a do konce utkání a Stříteský (oba KVA) 5 min.. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

Rozhodčí: Šindel, Kosnar – Gerát, Belko
vyloučení7:6
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku25:28
vhazování22:35
diváci1197
Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Bartejs, Stříteský, Huttula, Pulpán, Dlapa, Havlín – Beránek, Černoch, Hladonik – Kangasniemi, Přikryl, Rachůnek – Zetterberg, Jiskra, Redlich – Procházka, Kofroň, Koffer.
Kladno: Bow – Hejda, Dotchin, Martenet, Ticháček, Veber, Slováček – Melka, Plekanec, Kusý – Jarůšek, Klepiš, Sideroff – Bláha, Pytlík, Strnad – Vimmer, Babka, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvod první dvacetiminutovky nabídl aktivní hru z obou stran. První příležitost Rytířů si připsal Ticháček, který ostrou ranou mířil mimo branku. Po faulu Slováčka si domácí vyzkoušeli první přesilovou hru v zápase, ta však moc velkých šancí nenabídla a úspěch nepřinesla. Krátce po uplynutí Slováčkova trestu se do zajímavé příležitosti dostal Bláha, Dominika Frodla ale překonat nedokázal. Ani další početní výhoda Energie nebyla úspěšná a nedlouho po jejím skončení dvakrát nedovoleně zahráli domácí. Dvojnásobnou početní výhodu se Rytířům ve vstřelenou branku přeměnit nepodařilo a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé periody se utrhl ze řetězu Jake Dotchin, který se pustil do bitky hned se dvěma soupeři a nad oběma zvítězil. Kladno ale čekalo po jeho řádění dlouhé sedmiminutové oslabení. Skóre se měnilo minutu a čtyřicet vteřin před koncem dlouhého trestu, když Zetterberg vypálil ze slotu, puk prošel za záda Landona Bowa a mezi tři tyče jej usměrnil Ondřej Beránek – 1:0. Dlouhou přesilovou hru si po nevybíravém zásahu Bartejse zahráli i hráči v modrobílém dresu, po souhře Plekance a Klepiše vymetl pavučiny v bráně Karlových Varů faulovaný Deven Sideroff – 1:1.

Nerozhodný stav ale nevydržel dlouho, energetici se vrátili do vedení krátce po začátku třetího dějství po přesném zásahu Matěje Stříteského – 2:1. Jiří Černoch pak necelé tři minuty před koncem skvěle zužitkoval přečíslení, trefil brankovou konstrukci a kotouč se od ní smolně odrazil za záda kladenského maskovaného muže – 3:1. Kladeňáci poté už neměli velkou šanci na závěrečný odpor a změnu konečného skóre.

OHLASY TRENÉRŮ

Karlovy Vary: Vojtěch Šik: Bylo to poslední utkání před začátkem základní části, už se to blíží. S výsledkem jsme spokojení, vyhráli jsme, ale ve druhé třetině jsme trochu vypadli z tempa. Kladno hrálo tvrdě, jak jsme čekali. Chtěli jsme se jim vyrovnat a trochu jsme vypadli z role. Jsme rádi, že ve třetí třetině jsme se vrátili zpátky k tomu, co chceme hrát a čím se chceme prezentovat v soutěži, a dotáhli jsme to do vítězného konce.

Kladno: Otakar Vejvoda: Hráli jsme v tempu a dobře jsme odehráli oslabení. Byli jsme aktivní a byli jsme dostatečně rychlí, abychom si vytvořili šance v útočné třetině. Myslím, že jsme si jich vytvořili víc než soupeř. Byli jsme i silní v osobních soubojích. Prohráli jsme kvůli tomu, že jsme nedali góly ze šancí, které jsme si vytvořili.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 4. 9. 2023

Rytíře čeká poslední venkovní příprava, soupeřem budou Karlovy Vary

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU