pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři se vrátili domů vítězně. O výhře nad Slavií rozhodl dvěma góly Jarůšek

24. 8. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno zvládlo první přípravný zápas na domácím ledě a nad Slavií zvítězilo 5:3. Jako první odskočili do vedení hosté, ještě v první části však srovnal kapitán Tomáš Plekanec. V prostředním dějství strhli Rytíři vedení na svou stranu, když se parádně prosadil Jaromír Pytlík, a vzápětí ještě navýšili po přesilovkové teči Richarda Jarůška. Slávisté v poslední části dvakrát dokázali snížit, ale vítězství domácím zajistila druhá přesná trefa Jarůška. V posledních sekundách už jen upravil skóre do konečné podoby Ondřej Bláha.
 čtvrtek 24.8.2023, ČEZ stadion, Kladno
Kladno
Slavia
5:3
1:1, 2:0, 2:2

Branky a nahrávky: 18. Plekanec (Kusý), 28. Pytlík, 34. Jarůšek (Plekanec, Kusý), 57. Jarůšek (Ticháček, Babka), 60. Bláha (Sideroff) – 10. Labuzík (Brož, Eliáš), 46. Slavík (Všetečka), 59. Kulda (Strnad). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1340.

Rozhodčí: Horák, Micka – Frodl, Dědek
vyloučení4:3
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku34:26
vhazování39:23
diváci1340
Kladno: Bow – Veber, Ticháček, Trojna, Slováček, Hejda, Klikorka – Jarůšek, Plekanec, Kusý – Procházka, Klepiš, Sideroff – Bláha, Pytlík, Beran – Vimmer, Babka, Melka.
Slavia: Málek – Eliáš, Hrdinka, Kremláček, Holý, Žovinec, Křepelka – Průžek, Kulda, Strnad – Všetečka, Slavík, Slavíček – Simon, Polák, Brož – Havrda, Labuzík, Kvasnička.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvod zápasu mnoho vzrušení na ledovou plochu nepřinesl. Kladno mělo opticky navrch, ale do větších šancí se nedostávalo. V polovině třetiny pak z nenápadné akce udeřila Slavia. Brož nabruslil do pásma, z pravé strany orazítkoval zadní mantinel, jenže puk se příhodně odrazil na protější kruh a Tomáš Labuzík ho se štěstím procpal za záda přesouvajícího se Landona Bowa – 0:1. Sudí se ještě jeli poradit a úvodní branku zápasu nakonec posvětili. Rytíři smazali ztrátu dvě a půl minuty před koncem třetiny, když svoji zkušenost předvedl Tomáš Plekanec a po ledě se trefil přesně k protější tyči – 1:1. Závěrečné sekundy pak okořenil souboj Richarda Jarůška s Filipem Eliášem. Kladenský útočník po strkanici shodil rukavice, jeho sok se ovšem prát nechtěl a oba zamířili na trestnou lavici.

Na začátku prostředního dějství oba týmy nevyužily přesilovou hru, domácí to ale dlouho mrzet nemuselo. Ve 28. minutě Jaromír Pytlík skvěle vystihl rozehrávku soupeře, dostal se do úniku a bekhendovým blafákem otočil vývoj – 2:1. S další početní výhodou si navíc Kladno vědělo rady. Plekanec vypálil z první od modré čáry, Richard Jarůšek tečoval letící puk do sítě a zapsal svůj první gól v dresu Rytířů – 3:1.

Hosté ale ještě měli eso v rukávu. Ve 46. minutě neudržel Bow Všetečkovu střelu a Marek Slavík puk pohotově uklidil do sítě – 3:2. Zlomit soupeřův odpor mohl po polovině třetiny Plekanec, který se dostal do úniku a šikovně si roztáhl Romana Málka ve slávistické brance, jenže bekhendový blafák zakončil jen do tyče. Úspěšnější byl až později Jarůšek. Ten se dobře zorientoval před brankou, sebral puk po Ticháčkově střele a bekhendem ho s přehledem uklidil do prázdné brány – 4:2. Slavia však zbraně nesložila. Po Trojnově zblokované střele vyrazil kupředu Edgars Kulda a po pěkné souhře v přečíslení zakončoval do odkrytého koutu brány – 4:3. V závěrečných sekundách pak ještě využil Sideroffovu přihrávku Ondřej Bláha – 5:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: V první třetině jsme byli pomalí s pukem i bez puku, ve druhé jsme začali více bruslit, měli jsme převahu a byli jsme silnější na puku v útočné třetině. Když jsme na puku v útočné třetině, tak ale prostě musíme mít větší počet střel. Musíme mít větší střelecký instinkt před bránou a kolem brány. Jak útočníci, tak obránci si to musí dávat pořád do pohybu v útočné třetině.

Slavia: Pavel Kolařík: Pro nás to byl dobrý zápas s extraligovým soupeřem. Neodehráli jsme ho špatně, i když v první třetině jsme byli trochu zastrašení a jako bychom to nebyli my. Od druhé části jsme se zlepšili a do třetí jsme si řekli, že z toho ještě uděláme zápas, což se po snížení povedlo.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 23. 8. 2023

Rytíři se vrací na domácí led! Ve čtvrtek na něm vyzvou Slavii

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU