pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři nestačili na Litvínov ani v odvetě, jediný kladenský gól vstřelil Beran

22. 8. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno nevyzrálo na Litvínov v přípravě ani podruhé a na jeho ledě padlo 1:4. Domácí se dostali do vedení v 16. minutě a ve druhé části svoje vedení navýšili, Rytíři se ale vytasili s rychlou odpovědí z hole Matěje Berana. Jenže v závěru prostředního dějství přidala Verva třetí gól, v úvodu třetí třetiny vstřelila čtvrtý a rozhodla o svém vítězství v zápase. Další přípravný zápas čeká kladenské hokejisty ve čtvrtek od 18 hodin na domácím ledě proti Slavii.
 úterý 22.8.2023, Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov
Litvínov
Kladno
4:1
1:0, 2:1, 1:0

Branky a nahrávky: 16. Maštalířský (Helt), 24. Zeman (Kudrna, Zile), 40. Gut (Abdul, Zile), 42. Zile (Hlava) – 27. Beran (Sideroff, Vimmer). Vyloučení: 3:3 + Strejček (LIT) a Dotchin (KLA) 5 min.. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 749.

Rozhodčí: Petružálek, Jaroš – Ondráček, Pěkný
vyloučení3:3
využití1:0
oslabení0:0
střely na branku33:26
vhazování29:31
diváci749
Litvínov: Zajíček – Strejček, Zile, Jaks, Czuczman, Zeman, Demel – Koblasa, Sukel, Kudrna – Hlava, Gut, Abdul – Maštalířský, Helt, Vopat – Havelka, Jurčík, Zygmunt.
Kladno: Brízgala – Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber – Jarůšek, Sideroff, Kusý – Bláha, Pytlík, Procházka – Melka, Babka, Beran – Vimmer, Kouba.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

V úvodu zápasu měli více ze hry Rytíři, větší šance si ale nevytvářeli a neprosadili se ani v přesilové hře. Krátce po jejím skončení se individuálně prosadil za Slováčka domácí Kudrna, ale Adama Brízgalu v kladenské brance nepřekonal. Úspěšnější ve svém útočném snažení byl až v 16. minutě Matěj Maštalířský. Ten si vyměnil puk s Heltem, vyjel na pravý kruh a přesnou ranou otevřel skóre – 1:0. Verva mohla svůj náskok ještě navýšit z následného tlaku, jenže další puk už za Brízgalova záda nedostala. Závěr třetiny ještě okořenila bitka Jakea Dotchina s Janem Strejčkem, který chtěl pomstít Dotchinův tvrdý, ale čistý bodyček.

Vstup do druhého dějství vyšel domácím výborně. Denis Zeman podpořil útok, nabruslil si do pásma a z nenápadné akce překonal kladenského gólmana – 2:0. Jenže Rytíři našli rychlou odpověď. Sideroff se dobře zorientoval v souboji u mantinelu za brankou, vrátil puk k bližší tyči a Matěj Beran ho pohotově poslal za záda Šimona Zajíčka – 2:1. V závěru třetiny pak ovšem byli hosté nedisciplinovaní a Verva udeřila v přesilové hře. Abdulovu střelu ještě Brízgala vyrazil, jenže Michal Gut byl dostatečně důrazný a dotlačil kotouč do sítě – 3:1.

Na další branku se pak dlouho nečekalo. Ze závěrečného dějství neuběhly ani dvě minuty, když útočné pásmo obkroužil Hlava a nahrál na střelu z první Kristapsi Zilemu, který vypálil přesně k protější tyči – 4:1. Rytíři se poté i nadále snažili ztrátu stáhnout, ale marně. Do největších šancí se dostali Jarůšek, který se ocitl sám před brankářem, a Procházka, který se šikovně uvolnil. První jmenovaný však napálil jen Zajíčka a druhý branku vůbec netrefil. Kladno tak podlehlo Litvínovu i v odvetě.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 21. 8. 2023

Rytíře čeká odveta s Litvínovem. Oplatí mu porážku ze Slaného?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU