pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři ve třetím přípravném zápase nestačili na litvínovskou Vervu

17. 8. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Kladno podlehlo Litvínovu 1:5 a ani podruhé na slánském ledě nevyhrálo. Hosté otevřeli skóre na začátku druhé třetiny a celkem čtyřikrát v zápase využili přesilovou hru. Rytíři inkasovali dvě branky v prostředním dějství, tři v závěrečných dvaceti minutách a sami se prosadili až v posledních sekundách. Po dobrém napadání se trefil Jakub Babka.
 čtvrtek 17.8.2023, VSH Slaný
Kladno
Litvínov
1:5
0:0, 0:2, 1:3

Branky a nahrávky: 60. Babka – 21. Koblasa (Kudrna, Válek), 39. Koblasa (Kudrna, Válek), 48. Sukel, 54. Kudrna (Sukel, Válek), 56. Válek (Sukel, Koblasa). Vyloučení: 7:8 + Dotchin (KLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:4. V oslabení: 1:0. Diváci: 1083.

Rozhodčí: Čáp, Horák – Lhotský, Svoboda
vyloučení7:8
využití0:4
oslabení1:0
střely na branku19:27
vhazování35:28
diváci1083
Kladno: Bow – Dotchin, Klikorka, Hejda, Slováček, Ticháček, Martenet – Kusý, Filip, Klepiš – Sideroff, Plekanec, Procházka – Bláha, Pytlík, Strnad – Ton, Babka, Beran.
Litvínov: Tomek – Kroupa, Demel, Baláž, Zile, Strejček, Czuczman – Koblasa, Sukel, Kudrna – Šik, Gut, Válek – Maštalířský, Helt, Zygmunt – Postl, Slavík, Čech.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První příležitost zápasu zaznamenal litvínovský Válek, branku ale vůbec netrefil. Krátce na to šli Rytíři do čtyř po Hejdově faulu, soupeř se po možnostech Zilleho a Kudrny neprosadil. Po nedovoleném zákroku žlutočerných si přesilovou hru vyzkoušeli i Vejvodovi svěřenci, branka z ní ale nepadla. Oba týmy se dostávaly do nadějných situací, ale oba brankáři chytali spolehlivě. V první periodě byl aktivní kladenský Procházka, který několikrát prověřil pozornost Matěje Tomka, bezbrankový stav se ani po jeho příležitostech nezměnil a stejným výsledkem skončila i první třetina.

Do prostřední části vstoupila Verva přesilovkou, která se překlenula z předchozí třetiny. Povedenou individuální akcí se prosadila posila chemiků Petr Koblasa, jemuž přesně nahrál Kudrna – 0:1. Šanci vyrovnat měl o necelou minutu později Filip, litvínovský brankář však vytáhl jeho pokus betonem mimo tři tyče. Maskovaný muž si poradil i se střelou ze slotu, kterou adresoval Klepiš. Neuvěřitelný zákrok hokejkou předvedl v oslabení kladenský fantom v bráně Landon Bow, kdy po kombinaci Litvínova mířil do prázdné klece Kudrna. Kladenský brankář i v dalším průběhu třetiny držel kladenské naděje na nadějný výsledek. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny se hostům naskytla jedinečná možnost, jak navýšit skóre. Krosček, za který byl na trestnou lavici odeslán Dotchin, byl potrestán druhým přesným zásahem Petra Koblasy – 0:2. 

Obrovskou šanci na snížení měl na začátku třetí třetiny v oslabení Filip, kterého ramenem vychytal litvínovský gólman. Třetí přesný zásah hostů zapsal z úniku Matúš Sukeľ, který zakončil na vzdálenější tyč – 0:3. V následné přesilové hře se Rytířům nepodařilo kombinací přehrát bránící litvínovské hráče a největší šanci měl paradoxně po uplynutí svého trestu Kevin Czuczman. Dobrá nálada na hostující střídačce byla umocněna brankou Andreje Kudrny – 0:4. Kladenské fanoušky rozvášnil alespoň Jake Dotchin, který se jal bránit ostře atakovaného Slováčka a schodil rukavice v souboji se Slavíkem. Hosté ani pak neměli dost a pátý gól zaznamenal Lukáš Válek v tříminutové přesilové hře – 0:5. Kosmetická úprava výsledku přišla pět vteřin před koncem, střeleckou smůlu domácích prolomil v oslabení Jakub Babka, který skvěle obral soupeře přímo před brankovištěm – 1:5. Kladno tak na soupeře nestačilo a podruhé v přípravě prohrálo.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Neodehráli jsme vůbec dobrý zápas. Dostali jsme čtyři góly v oslabeních, která jsme sehráli velice špatně. Na druhou stranu jsme se oslabením zatím vůbec nevěnovali. Byli jsme slabí dopředu, máme hrozně málo střel. Dobré je, že je teprve 15. srpna, máme ještě na čem zapracovat.

Litvínov: Karel Mlejnek: Zápas hodně ovlivnily speciální týmy. Utkání bylo velmi rozkouskované speciálními týmy jak z pohledu přesilovek, tak oslabení. My jsme naše přesilové hry využili, to samozřejmě rozhodlo utkání.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 16. 8. 2023

Příprava nabírá na obrátkách, Rytíři vyzvou litvínovskou Vervu

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU