pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři dvakrát neudrželi vedení a berou bod

30. 12. 2023 od Jakub Liška / Foto: Roman Mareš
Poslední utkání roku 2023, kdy Rytíři vyzvali den před Silvestrem brněnskou Kometu, je minulostí. Úvodní dějství přineslo bleskovou branku hostů, po níž muselo vinou zranění dojít ke střídání našich brankářů. Následovala zběsilá druhá třetina, při níž padlo 5 branek. Kladeňáci nejprve otočili stav na 3:1, hosté z Brna však během 14 sekund manko zas stáhli. V závěrečné části rozradostnil kladenský zimák Jarůšek, který zapsal první branku v sezoně, vzápětí však byl stav opět vyrovnán a šlo se do prodloužení. Tam rozhodla Kometa a Rytíři tak berou bod.
2023/2024, Tipsport extraliga, 32. kolo,  sobota 30.12.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Kometa Brno
4:5p
0:1, 3:2, 1:1 – 0:1

Branky a nahrávky: 24. Sideroff (Ticháček, Pytlík), 25. Dotchin (Jarůšek, Jágr), 27. Dotchin (Kusý), 56. Jarůšek (Jágr, Procházka) – 1. Cinge'l (Ščotka, Kaňák), 35. Flek (Ščotka), 35. Kratochvíl (Marcinko), 57. Moses (Gazda), 64. Ďaloga (Marcinko, Lukeš).  Vyloučení: 2:4. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči: Landon Bow Jan Ščotka.

 

Rozhodčí: Hradil, Sýkora – Hynek, Špůr
vyloučení2:4
využití3:1
oslabení0:0
střely na branku18:46
zblokované střely13:15
hity2:0
vhazování46:31
diváci4683
Kladno: Brízgala (1' Bow) – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Kusý, Tralmaks, Sideroff – Jágr, Pytlík, Jarůšek – Procházka, Melka, Smoleňák– Bláha, Fronk, Babka.
Kometa Brno: Jekel (27' Lukeš) – Ščotka, Kaňák, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda – Flek, Cingeľ, Zaťovič – Kratochvíl, Marcinko, Pospíšil – Moses, Kollár, Kos – Zbořil, Holík, Okál – Kohout.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Do dnešního utkání naskočil v brankovišti Adam Brízgala, vydržel na ledě ovšem pouhých 24 vteřin. Na modré čáře si totiž puk našel osamocený Cingel’ a během úniku Brízgalu překonal - 0:1. Kladenský brankář se navíc při zákroku zranil, a tak ho musel pohotově vystřídat Landon Bow. Ten se okamžitě uvedl několika důležitými zákroky, nejen při přesilovce hostů. V ofenzivě Rytířů se připomněl Jarůšek, který pouze rozvlnil boční síť. Za pár okamžiků napálil Smoleňák pravou tyč. Kusý si poté najížděl z pravé strany, ale nechal vyniknout jen lapačku Jekela. 

Úvodní minuty druhé třetiny patřily pouze Kladeňákům. Nejprve v přesilové hře využil prostoru před sebou Deven Sideroff a střelou švihem mířil přesně - 1:1. Krátce nato si odražený puk u mantinelu našel Jake Dotchin a dělovou ránou propálil Jekela - 2:1. O pouhé dvě minuty později si tentýž hráč připsal další branku v zápase, kdy tentokrát našel volné místo v brance od modré čáry - 3:1. Po tomto gólu sáhli hosté také k výměně brankářů a naskočil Štěpán Lukeš. Kometa následně dostala možnost početní výhody, během níž trefil horní roh kladenské svatyně Flek - 3:2. Uběhlo přesně 14 sekund a stav byl opět vyrovnaný, po zpětné přihrávce totiž dostal puk za záda Bowa Kratochvíl - 3:3. 

Poslední dvacetiminutovka se nesla z počátku v opatrném duchu, kdy ani jeden z týmů nechtěl udělat vážnější chybu. Následně však hosté rozezvonili horní tyč střelou z bezprostřední blízkosti. Za kladenský útok nastřelil Tralmaks pouze betony brankáře Lukeše. Hra se poté přesunula před branku hostů, ovšem z velkého tlaku Rytíři branku vytěžit nedokázali. Několik horkých chvilek prožil i Bow na druhé straně, ale se vším si poradil. Pět minut před koncem zaznamenal svůj první gól v barvách Rytířů Richard Jarůšek při přesilové hře, kdy mu puk předložil do slotu Jágr - 4:3. O minutu později již byl stav opět remízový, kdy se z předbrankového prostoru prosadil Moses - 4:4. 

Prodloužení nabídlo hned po pár vteřinách pohotový zákrok Bowa. Vzápětí se hbitě proháčkoval brněnskou obranou Jarůšek, nicméně Lukeš byl připraven. Toho nedokázal překonat ani obkroužením branky Kusý. Kladeňáci nerozhodli ani zásluhou Pytlíka, který trefil horní část brankové konstrukce. Minutu před vypršením času však ujel domácí obraně Ďaloga a prostřelil betony Bowa - 4:5.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: V první třetině nejen, že jsme dostali gól asi v patnácté vteřině, ale celkově jsme hodně málo bruslili. Kdyby to skončilo 2:0 nebo 3:0, tak by nikdo nemohl nic říct. V té druhé jsme hráli mnohem lépe, aktivněji, začali jsme vyhrávat souboje. Myslím, že v naší útočné třetině jsme Brno přebruslili. Poté jsme během pár vteřin dostali 2 góly a zápas se zas změnil. To momentum bylo na jejich straně. Třetí část byla taková vyrovnaná. My jsme udělali možná trochu zbytečný icing, díky čemu se dostali do třetiny, následoval faul a branka v poměru šest na pět. Během prodloužení jsme asi byli aktivnější, měli víc brankových příležitostí, ale bohužel rozhodlo Brno.

Kometa Brno: Jiří Otoupalík: My jsme hlavně velice rádi, že se nám podařila ukončit ta špatná série, kterou jsme teď měli. I když jsme kolikrát nebyli horším týmem, tak jsme ty zápasy prohrávali. V první třetině jsme hráli velmi dobře. Nástup do druhé třetiny byl na druhou stranu opravdu špatný, tam nás Kladno přehrálo, a navíc proměnilo dvě přesilové hry. Díky bohu se nám poté v krátkém časovém úseku povedlo srovnat skóre na 3:3. Třetí třetina byla ve stylu kdo dá gól, vyhrál. Nakonec branku vstřelilo Kladno, ale tam chceme ocenit tu morální stránku, kdy kluci bojovali až do konce. Podařilo se nám díky tomu srovnat a v prodloužení jsme naštěstí rozhodli my.

FOTOGALERIE

  • Václav Veber
  • Landon Bow
  • Jaromír Jágr
  • Denis Kusý
  • Ondřej Bláha
  • Richard Jarůšek
  • Jakub Babka
  • Jakub Babka
  • Jaromír Pytlík
  • Richard Jarůšek
  • Radek Smoleňák
  • Jaromír Jágr
  • Martin Procházka
  • Landon Bow
  • Václav Veber
  • Jaromír Jágr
  • Landon Bow
  • Martin Procházka
  • Jiří Fronk
  • Antonín Melka
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Radek Smoleňák

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Redakce / Foto: Roman Mareš | 31. 12. 2023

Fanoušci nás hnali dopředu, ale bod je zklamání, říká Deven Sideroff

Preview
Martin Kolačkovský, Redakce / Foto: Roman Mareš | 29. 12. 2023

Poslední zápas roku, Jágr zpět na domácím ledě, fantastická atmosféra. Rytíři vyzvou Kometu

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU