pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Kladno obrat v Pardubicích nedokonalo a prohrálo první zápas po přestávce

20. 12. 2023 od Martin Kolačkovský / Foto: HC Dynamo Pardubice
Kladno se po reprezentační přestávce vrátilo zpět na extraligová kluziště a prvním soupeřem bylo pardubické Dynamo. V první třetině se do vedení dostalo domácí mužstvo, které proměnilo dvě přesilové hry. Ve druhé periodě protivník odskočil na rozdíl tří branek, ale Kladenští dokázali stav srovnat. Záhy ale Pardubičtí využili chyby v obraně Rytířů a byli opět o gól v popředí. Kladenským se stíhací jízda v posledním dějství nevydařila a z Pardubic jedou na Kladno s prázdnou.
2023/2024, Tipsport extraliga, 28. kolo,  středa 20.12.2023, Pardubice, enteria arena
Pardubice
Kladno
4:3
2:0, 2:3, 0:0

Branky a nahrávky: 17. Kaut (Sedlák), 19. Hyka (Sedlák, Čerešňák), 24. Cienciala (Dvořák), 38. Paulovič - 25. Strnad (Jágr, Ticháček), 26. Bláha (Jarůšek), 37. Hejda (Tralmaks). Vyloučení: 5:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Nejlepší hráči utkání: Matěj Paulovič - Jakub Strnad

Rozhodčí: Květoň, Šindel – Bohuněk, Špůr
vyloučení5:5
využití2:0
oslabení1:0
střely na branku43:30
zblokované střely15:18
hity1:4
vhazování40:30
diváci8992
Pardubice: Klouček – Dvořák, Čerešňák, Hájek, Košťálek, Kolář, Bučko, Hrádek – Říčka, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Cienciala, Musil, Kaut – Mandát, Poulíček, Paulovič
Kladno: Brízgala – Dotchin, Hejda, Ticháček, Veber, Slováček – Babka, Tralmaks, Klepiš – Kusý, Strnad, Pytlík – Jágr, Procházka, Melka – Smoleňák, Sideroff, Jarůšek – Bláha

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

V úvodních minutách zápasu se do šancí dostávala obě mužstva a první větší příležitost měl Kusý, ale v těsné blízkosti soupeřovi svatyně minul. Do slibné šance se z přečíslení dostal Procházka, ale brankář Dynama byl pozorný a jeho pokus pokryl. Aktivní hra pokračovala i nadále a do velkého závaru se po Veberově sražené střele dostala dvojice kladenských hráčů, ale ani jeden z nich se svou dorážkou neuspěl. Úvodní přesilovka Východočechů přinesla první branku, kterou po zmatku v předbrankovém prostoru vsítil Kaut – 1:0. Domácí aktivita vyústila v další kladenské fauly a Dynamo dvojnásobnou přesilovku pěti proti třem proměnilo a zvýšilo zásluhou Hyky – 2:0.

Někteří fanoušci se ani nestačili vrátit z přestávky na svá místa a Dynamo mělo další tutovou šanci. Sedlák se dostal do samostatného úniku, ale selhal na skvělém Brízgalovi. Třetí branku domácího celku krátce poté přidal Cienciala – 3:0. Kladno se ale nevzdalo a během krátkého okamžiku snížilo na rozdíl jediného gólu. Nejprve přihrál Jágr Strnadovi a ten svým pokusem nedal Kloučkovi šanci – 3:1. Na jednobrankový rozdíl snížil nenápadnou střelou švihem Bláha – 3:2. Rytíři herně ožili a dostávali se i do tlaku. Vyrovnání zařídil parádním projektilem Hejda – 3:3. Kladenští získali výhodu první přesilovky, ale v ní bohužel inkasovali po sérii špatných odrazů – 4:3.

Třetí třetina začala početní výhodou Kladna, ale ani jedna střela neznamenala vyrovnání stavu. To se nepovedlo ani Procházkovi ze samostatného úniku. Na druhé straně orazítkoval brankovou konstrukci Radil. Tempo hry pak drobně upadlo a velkých přiležitostí moc nepřicházelo. Rytíři si necelých pět minut před koncem základní hrací doby zahráli přesilovou hru, ale proměněna nebyla. Kladeňáci na konci odvolali Brízgalu, ale srovnání nepřišlo.

 

OHLASY TRENÉRŮ

Pardubice: Marek Zadina: První třetina z naší strany nebyla špatná, tam jsme měli dobrý pohyb a dost šancí. Pomohli jsme si tam přesilovkama, které jsme využili. To nám pomohlo do druhé třetiny a tam jsme dali na 3:0, pak jsme ale vypadli z role, postavili jsme soupeře na nohy a z 3:0 to srovnal na 3:3. Pak nás to stálo hodně sil a museli jsme tam udělat spoustu věcí, abychom to dotáhli do vítězného konce.

Kladno: Otakar Vejvoda: Myslím si, že jsme hráli slušnou první třetinu, měli jsme dobrý pohyb, byl tam samostatný nájezd a jedna dobrá šance. Dostali jsme bohužel dva góly v oslabení na konci první třetiny. Na začátku druhé třetiny jsme se dostali do stavu 3:0, byli jsme tam nespokojení s pohybem, měli jsme tam dobré věci v útočné třetině a tím pohybem jsme vyhrávali puky na obráncích. Pak jsme se dostali na stav 3:3, ale z naší přesilovky jsme dostali nakonec vítězný gól. Ve třetí třetině jsme tam měli nějaké šance, ale nevyšla nám ani přesilovka a nic jsme tam nedotlačili.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 20. 12. 2023

Inkasování na konci třetin vždy nahlodá psychiku, uvědomuje si Jakub Strnad

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 19. 12. 2023

Premiérový duel Rytířů po pauze! Potrápí lídra na jeho ledě?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU