pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři berou bod, rozhodovalo se po nájezdech

8. 12. 2023 od Jakub Liška / Úvodní foto: Roman Mareš, galerie: Josef Poláček
V posledním domácím vystoupení před reprezentační přestávkou zavítala na kladenský led Energie z Karlových Varů. Z nervózního úvodu dokázali více vytěžit hosté, kteří šli po první třetině do vedení. Po druhé siréně byl však výsledek vyrovnaný, zásluhou skvělé teče Jakuba Strnada. V třetí části byla k vidění aktivní hra domácích, která byla po zásluze oceněna. Prosadil se totiž po individuální akci Denis Kusý, hosté však stihli včas odpovědět a muselo se tak prodlužovat. Góly ovšem padaly až v samostatných nájezdech, kdy se dvakrát prosadili hosté, a Rytíři mají proto jen bod.
2023/2024, Tipsport extraliga, 26. kolo,  pátek 8.12.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Karlovy Vary
2:3sn
0:1, 1:0, 1:1 – 0:0 – 0:1

Branky a nahrávky: 29. Strnad (Hejda), 47. Kusý (Sideroff, Ticháček) 6. Gríger (Rachůnek, Kangasniemi), 56. Černoch (Zetterberg, Plutnar) . Vyloučení: 6:7Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Denis Kusý Iikka Kangasniemi.

Rozhodčí: Jaroš, Šindel – Svoboda, Hnát
vyloučení6:7
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku28:25
zblokované střely16:5
hity8:5
vhazování33:34
diváci2054
Kladno: Brízgala – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Veber, Slováček – Kusý, Klepiš, Tralmaks – Jarůšek, Pytlík, Sideroff – Procházka M., Melka, Smoleňák – Bláha, Babka, Strnad.
Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Huttula, Havlín, Stříteský, Pulpán, Dlapa, Rulík – Kangasniemi, Gríger, Rachůnek – Beránek, Jiskra, Procházka O. – Zetterberg, Černoch, Hladonik – Kružík, Koffer, Redlich.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Během úvodních minut, kde se objevovalo několik nepřesností na obou stranách, se více do ofenzivy tlačili hosté. Byli za to odměněni gólem. Svůj důraz na brankovišti totiž prokázal Gríger a trochu kostrbatě dotlačil puk za čáru. To však musel potvrdit až videorozhodčí - 0:1. Kladeňáci chtěli co nejrychleji odpovědět. Neujala se však zakončení ani Dotchina, ani Klepiše. V následující pasáži si poměrně zachytal domácí brankář Brízgala, kterého zaměstnali hostující útočníci. V závěru periody nevyužilo Kladno dvojnásobnou početní výhodu a do druhé třetiny šli hosté s jednobrankovým náskokem v zádech.

První prověření Brízgaly ve druhé části obstaral Stříteský od modré čáry. Na druhé straně se dostal ke střele ze slotu Sideroff, trefil však Frodla. Smoleňák chtěl krátce nato překvapit Frodla střelou z úhlu, zakončení bylo nicméně zablokováno. Odražený kotouč se však doklouzal až k Hejdovi, který vyslal trvdou ránu od mantinelu a puk ještě vhodně tečoval Jakub Strnad - 1:1. Následovala další přesilová hra Kladna, během níž mohl otočit stav Jarůšek, mířil ale jen do Frodla. Do přečíslení dva na jednoho ujížděla karlovarská Energie, střelu z hole Černocha však skvěle pokryl Brízgala.

Do závěrečné třetiny vlétli Rytíři aktivně, nicméně žádné z mnoha zakončení síť Frodlovy svatyně nerozvlnilo. Při hře čtyři proti čtyřem si z levého křídla najel Denis Kusý a po vybruslení do slotu vystřelil na bližší tyč - 2:1. Kladno pak dohrávalo přesilovou hru, tam jen těsně minul odkrytou klec Sideroff. Během tentýž přesilovky dostal možnost trestného střílení Klepiš, Frodla ale nepřekonal. Následovala pasáž, kdy se 50 vteřin hrálo po několika vyloučení tři na tři, což vyústilo až do přesilové hry hostů pět na tři, kde doslova procedil puk za záda Brízgaly hostující Černoch - 2:2. Posledních pár minut se dohrával opatrný hokej, a muselo tak pokračovat pětiminutovým prodloužením.

V nastaveném čase ujížděl sám na Brízgalu karlovarský Beránek, minul však branku. Oba týmy poté spíše držely kotouč a žádné vyložené šance již kladenský ČEZ Stadion nespatřil. Samostatné nájezdy rozhodl hostující Ondřej Procházka a Kladno prohrálo po nájezdech 2:3.

 

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: První třetinu jsme začali úplně stejně, jako jsme skončili v Budějovicích. Mdle. Soupeř nás přehrával ve všech parametrech. Měli jsme pět na tři, bohužel měl soupeř víc šancí ve třech než my v pěti. V kabině jsme si něco řekli, udělali jsme nějaké změny a ve druhé třetině už to bylo mnohem lepší. Začali jsme se lépe hýbat a vytvořili jsme si nějaké šance. Druhá třetina byla z našeho pohledu dobrá. Ve třetí třetině jsme za stavu 2:1 mohli ukončit zápas, ale opět měl soupeř v pět na tři šanci a z pět na tři jsme vytvořili tři na pět, ve kterém soupeř srovnal. Když nedáme pět na tři, tak nemůžeme vyhrát. Zápas dospěl do prodloužení, kde byl soupeř opět o trošku aktivnější a měl víc šancí. Došlo na penalty a v nich byl šťastnější soupeř.

Karlovy Vary: Václav Eismann: Utkání jsme vnímali jako střet týmů, které nejsou v optimální herní pohodě. Byli jsme spokojení s první třetinou, kdy jsme drželi plán. Od druhé třetiny byla větší aktivita na straně domácích a v neposlední řadě do průběhu zápasu vstoupil velký počet vyloučení na obou stranách. Utkání nakonec skončilo remízou, což asi tak nějak odpovídalo poměru sil na ledě po šedesáti minutách. Jsme rádi, že díky penaltám a brankáři Frodlovi bereme bonusový bod.

FOTOGALERIE

  • Ondřej Bláha
  • Adam Brízgala a Ondřej Slováček
  • Jake Dotchin
  • Radek Smoleňák
  • Jakub Strnad

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: HC Energie Karlovy Vary | 7. 12. 2023

Poslední domácí utkání před reprezentační přestávkou! Na Kladno zavítají Karlovy Vary

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU