pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Z ledu Motoru se vracíme s prohrou, dva zásahy si připsal Smoleňák

3. 12. 2023 od Jakub Liška / Foto: Motor České Budějovice
Kladeňáci v první adventní neděli roku 2023 zavítali na led Českých Budějovic. Po nervózní první třetině ze strany Rytířů se domácí dostali do vedení. Druhá část přinesla srovnání z hole kapitána, na tu však záhy navázal i kapitán domácích a Motor opět vedl. V závěrečné periodě dokázali domácí vstřelit hned čtyři branky a Pytlík se Smoleňákem zařídili jen snížení. Po nadějném výsledku proti Litvínovu tak zapisujeme bohužel prohru v poměru 6:3.
2023/2024, Tipsport extraliga, 25. kolo,  neděle 3.12.2023, České Budějovice, Budvar aréna
Budějovice
Kladno
6:3
1:0, 1:1, 4:2

Branky a nahrávky: 5. Kondelík (Gulaš, Harris), 32. Gulaš (Štencel, Harris), 41. Gulaš (Kondelík, Pýcha), 51. Valský (Koláček, Chlubna), 54. Harris (Beránek, Štencel), 56. Beránek (Harris, Simon) 27. Smoleňák (Ticháček, Klepiš), 52. Pytlík (Frolík, Slováček), 58. Smoleňák (Ticháček, Tralmaks). Vyloučení: 5:4Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Milan Gulaš Jiří Ticháček.

Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Lhotský, Klouček
vyloučení5:4
využití2:2
oslabení0:0
střely na branku36:23
zblokované střely20:15
hity9:4
vhazování43:35
diváci6208
Budějovice: Hrachovina – Štencel, Pýcha, Doudera, Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Vráblík – Gulaš, Kondelík, Ordoš – Simon, Harris, Beránek – Přikryl, Toman, Kubík – Valský, Koláček, Chlubna.
Kladno: Brízgala – Dotchin, Hejda, Ticháček, Martenet, Babka, Slováček – Tralmaks, Klepiš, Kusý – Frolík, Pytlík, Sideroff – Procházka, Melka, Smoleňák – Bláha, Jarůšek, Strnad.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Na počátku úvodní třetiny nebezpečně zakončovali dva exkladenští útočníci v dresu Motoru, Kubík a Valský. Oba nicméně těsně minuli branku. Domácí záhy měli možnost početní výhody. Tu využili díky dvěma křižným přihrávkám s koncovou značkou Kondelík, který zakončil do odkryté klece - 1:0. Kladenská ofenziva vyslala první zajímavý pokus až zásluhou Smoleňáka, branku však netrefil. Doposud jediný střelec utkání Kondelík se pokoušel prosadit i podruhé z předbrankového prostoru, Adam Brízgala byl ovšem proti a předvedl důležitý zákrok. Rytíři se následně dostali do protiútoku tři na jednoho, Klepiš ale nestačil zakončit. 

Během rozkouskovaného úvodu druhého dějství se domácí Simon prokličkoval až před Brízgalu, ani na dvakrát však brankáře nepřekonal. Hráči Motoru poté zatlačili Rytíře v jejich pásmu, vyústil z toho ale jen útočný faul a přesilová hra hostů. Kladno se v ní dokázalo prosadit díky teči Radka Smoleňáka po dělové ráně Ticháčka - 1:1. Vzápětí ale Kladeňáci nedokázali ubránit oslabení a skóroval Gulaš po vymetení horního rohu branky - 2:1. V nebezpečné šanci se z pravého křídla objevil Jarůšek, puk do branky však nedostal. V závěru periody se do hry při výjezdu z trestné lavice bleskově zapojil Ticháček, který při úniku na Hrachovinu škvíru mezi betony nenašel. 

Sotva se diváci stačili vrátit na svá místa po druhé přestávce, domácí kapitán Gulaš už slavil svůj druhý gól zápasu. Dostal se totiž k vybojovanému puku za brankou a zasunul puk podél betonu Brízgaly - 3:1. Na rozdíl jediné branky se nepovedlo snížit Kusému, který nemířil svůj projektil přesně. Do přečíslení dva na jednoho v podání domácích se dostal Koláček s Valským, a právě kladenský odchovanec vsítil čtvrtý gól Motoru - 4:1. Za pár vteřin se ale radovalo i Kladno, Jaromír Pytlík si totiž dorazil svou střelu, kdy se mu podařilo objet branku a překvapit Hrachovinu - 4:2. Po kladenském tlaku vznikl protiútok Českých Budějovic, který zakončil přesně mezi betony Brízgaly Harris - 5:2. Pět minut před koncem utkání Rytíři zkusili hru bez brankáře, domácí nicméně vsítili do prázdné branky z hokejky Beránka - 6:2. Přesilovou hru pět na tři dokázal využít Smoleňák po milimetrové přihrávce Ticháčka a zpečetil konečný stav střetnutí - 6:3. 

OHLASY TRENÉRŮ

Budějovice: Jiří Hanzlík: Navázali jsme na dobré výkony z předcházejících zápasů a znovu se potvrdilo, že pokud chceme vyhrát, musíme dát tři a více gólů. Tentokrát se nám to podařilo a byli jsme za to odměněni třemi body. Soupeře definitivně zlomil gól na 3:1 na začátku třetí třetiny.

Kladno: Otakar Vejvoda: Do hry jsme se dostali až někdy kolem desáté minuty a do té doby mohly dát Budějovice už tři góly. Po první třetině to bylo 1:0 jenom díky výbornému Brízgalovi v brance. Ve druhé třetině jsme se zlepšili, vyrovnali jsme, a přestože jsme dostali v přesilovce gól na 2:1, tak jsme cítili, že jsme ve hře. Bohužel jsme hned na začátku třetí třetiny dostali třetí gól. Sice jsme pak ještě mohli snížit na 4:3, ale nedali jsme a domácí naopak z brejku zvýšili na 5:2, čímž bylo po zápase.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 2. 12. 2023

Kladeňáci míří na další venkovní bitvu. Potrápí nevyzpytatelný Motor?

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU