pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Karlovarské prokletí prolomeno! Výhru Rytířů zařídil Denis Kusý

22. 10. 2023 od Jakub Liška / Foto: HC Energie Karlovy Vary, Nikola Křížová
První čtvrtinu extraligové sezony uzavřeli Rytíři na ledě Karlových Varů. Z vedení po první třetině se sice domácí ještě oklepali. Nicméně na trefu Kusého ve druhé části již zareagovat nedokázali. Kladno tak boduje pošesté v řadě, podruhé za sebou navíc připisujeme výhru.
2023/2024, Tipsport extraliga, 13. kolo,  neděle 22.10.2023, Karlovy Vary, KV Arena
Karlovy Vary
Kladno
1:2
0:1, 1:1, 0:0

Branky a nahrávky: 23. O. Procházka (Dlapa)- 10. Tralmaks (Kusý), 40. Kusý (Tralmaks, Ticháček). Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Landon Bow – Ondřej Procházka.

 

Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – Lhotský, Hnát
vyloučení3:2
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku27:21
zblokované střely13:11
hity2:1
vhazování41:18
diváci5382
Karlovy Vary: Frodl – Plutnar, Huttula, Bartejs, Stříteský, Havlín, Dlapa, Rulík – Jiskra, Černoch, Beránek – Rachůnek, Gríger, Kangasniemi – O. Procházka, Hladonik, Zetterberg – Koffer, Přikryl, Redlich.
Kladno: Bow – Dotchin, Hejda, Martenet, Ticháček, Veber, Slováček – Kusý, Klepiš, Tralmaks – Sideroff, Pytlík, Frolík – Strnad, Babka, Bláha – Smoleňák, Melka, M. Procházka - Jarůšek.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Diváci na karlovarském stadionu byli hned v počátku svědky neúspěšné přesilové hry Kladna, kdy těsně po jejím konci vyjel z trestné lavice do úniku Gríger, Landon Bow si však prostor mezi betony spolehlivě pokryl. Další šance západočechů přišla z hole Rachůnka, který nastřelil tyč. K odraženému puku za brankou se dostal nejrychleji Kusý, který neuspěl pokusem na bližší tyč. Pod horní tyč však ovšem dorážel Eduards Tralmaks - 0:1. V závěru třetiny domácí vyzkoušeli Bowa tvrdými střelami v přesilové hře.

Úvod prostřední části rozradostnil domácí stadion, kdy se individuální akcí blýsknul Ondřej Procházka a nenápadnou střelou přes jednoho z obránců překonal Bowa - 1:1. Hráči Energie poté jakoby chtěli dostát svého jména a energií oplývali převážně v obranném pásmu Rytířů. Landon Bow s kladenskou defenzivou prožili několik obtížných momentů. Ve čtyřicáté minutě ovšem udeřilo Kladno zásluhou Denise Kusého, který se samostatně prosmýkl po levé straně a zakončil přesně nad rameno brankáře -1:2.

Vyrovnaný začátek třetí třetiny narušilo až vyloučení domácích. Během něhož se připomenul tvrdou, ale neúspěšnou střelou Tralmaks. Následně se o rozruch kolem svatyně Bowa postarala dvojice Beránek, Černoch. Kýžený gól pro Energii však nepadl. Ke konci třetiny se řítil do úniku dva na jednoho Sideroff, do střely se však nedostal. Závěrečné minuty ustálo Kladno hru v oslabení, navíc později i proti šesti soupeřům. Konečný výsledek se ovšem nezměnil a Kladno tak získalo všechny tři body.

OHLASY TRENÉRŮ

Karlovy Vary: (Václav Eismann) Utkání nabídlo velké množství soubojů, jak jsme očekávali. Bohužel nám nehrálo do karet, že jsme pustili Kladno do vedení. Byť jsme potom vyrovnali a ve druhé třetině si troufnu říct, že jsme měli tlak a příležitosti, tak se nám nepodařilo dát vedoucí gól. Naopak momentum druhé třetiny, kdy jsme vstupovali do útočného pásma a dvakrát za sebou jsme ztratili kotouč, bylo, že soupeř z protiútoku vstřelil druhou branku. Ve třetí třetině hrálo Kladno chytře, dobře bránilo a bohužel my jsme už vyrovnat nedokázali. Dnes jsme nebyli úspěšní v osobních soubojích, kdy nás soupeř v důrazu a zarputilosti předčil. Výsledek nás mrzí i kvůli velkému počtu diváků, kteří dorazili do arény a vytvořil výbornou atmosféru.

Kladno: (Otakar Vejvoda) V první polovině první třetiny jsme měli dvě přesilovky, které jsme nevyužili a měli snad jenom jednu šanci. Poté Vary jely dvakrát dva na jednoho, jednou to byla tyčka a bylo tam několik dalších nebezpečných střel a příležitostí při hře pět na pět, kdy nás několikrát soupeř uzamkl v obranném pásmu. Myslím, že ve druhé třetině jsme měli jenom čtyři střely a i přesto se nám podařilo na konci druhé třetiny opět vstřelit branku. Se třetí třetinou jsme byli hodně spokojení, nechtěli jsme jenom čekat, co Vary udělají. Takovou chybu jsme udělali i v Litvínově. Začali jsme hrát aktivně, otáčeli jsme hru a udrželi jsme se na puku v útočné třetině. Výborně jsme sehráli i oslabení na konci zápasu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 22. 10. 2023

Věděl jsem, že budu připraven, komentuje skromně svůj návrat Landon Bow

Preview
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 21. 10. 2023

Je tu další extraligová bitva! Rytíři změří síly s Energií Karlovy Vary

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU