pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Branka přišla příliš pozdě. Rytíři nestačili na brněnskou Kometu

29. 9. 2023 od Martin Kolačkovský / Úvodní foto: Roman Mareš, fotogalerie: Josef Poláček
Utkání proti Kometě Kladnu nevyšlo. Začátek bitvy dvou sousedů v tabulce vyšel lépe hostům z Brna, kteří své vedení v prostředním dějství navýšili a poslední šance Kladna na vyrovnání zhasla hned na kraji poslední třetiny. Kometa si tak ze středních Čech odvezla všechny tři body.
2023/2024, Tipsport extraliga, 6. kolo,  pátek 29.9.2023, Kladno, ČEZ STADION Kladno
Kladno
Kometa Brno
1:4
0:1, 0:1, 1:2

Branky a nahrávky: 57. Ticháček (Plekanec, Frolík) – 8. Gazda (Pospíšil, Ďaloga), 33. Pospíšil (Moses), 43. Zaťovič (Flek), 54. Flek. Vyloučení: 3:4 + Veber (KLA) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Nejlepší hráči utkání: Jiří Ticháček – Jakub Flek.

Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Špůr, Šimánek
vyloučení3:4
využití1:0
oslabení0:1
střely na branku17:32
zblokované střely12:8
hity12:6
vhazování30:22
diváci2793
Kladno: Brízgala – Slováček, Veber, Ticháček, Hejda, Babka, Martenet – Tralmaks, Plekanec, Frolík – Jarůšek, Klepiš, Kusý – Bláha, Pytlík, Procházka – Ton, Melka, Beran.
Kometa Brno: Furch – Lintuniemi, Ščotka, Kučeřík, Holland, Ďaloga, Gazda, Zahradníček – Pospíšil, Cingel, Moses – Kohout, Marcinko, Zbořil – Zaťovič, Holík, Flek – Okál, Zembol, Kratochvíl.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Od samotného úvodu se oba celky střídaly v útočném snažení. Největší šanci domácích měl při svém extraligovém debutu mladý Petr Ton, který z ideálního prostoru mířil těsně nad brněnskou klec. Hosté také vyzkoušeli Brízgalovu pozornost, Kohout ale se svou střelou neuspěl. Brno se ale záhy dočkalo. Bek Komety Daniel Gazda vypálil projektil od modré čáry a vymetl horní růžek kladenské branky – 0:1. První přesilovou hru střetnutí si vyzkoušela domácí družina, kýženým cílem ale zakončena nebyla.

Druhou třetinu začalo Kladno velkým tlakem. Nejprve tvrdě vypálil od modré Tadeáš Hejda, jeho pokus hostující gólman vyrazil pouze k Jiřímu Ticháčkovi, který vyzkoušel brněnského maskovaného muže z druhé strany ledu. Jen centimetry dělily Jakuba Klepiše od úvodní branky v sezóně, kladenský útočník dostal ideální přihrávku do slotu, ale Furch proti jeho střele vytasil svůj beton a gólovou radost domácích nepřipustil. Prostřední dějství ozdobil ukázkový hit Václava Vebera na Jakuba Fleka. V polovině prostřední periody se dostal do tlaku i hostující celek. Když už to vypadalo, že mají Rytíři to nejhorší za sebou, přišla krutá rána. Steve Moses našel přesnou nahrávkou Kristiána Pospíšila, který zavěsil za Brízgalova záda – 0:2.

Kladno ve třetí třetině vsadilo všechno na jednu kartu, což se domácím nevyplatilo. Špatná domluva mezi dvěma kladenskými hráči vyústila v třetí přesný zásah Komety, když se prosadil Zaťovič – 0:3. Kometa následně sehrála dlouhou pětiminutovou přesilovku, která byla umocněna druhým vyloučením v kladenských řadách, Kladno ji ale dokázalo ubránit. Čtvrtou branku hostí přidal do prázdné branky Jakub Flek – 0:4. Čestný úspěch Rytířů zaznamenal obránce Jiří Ticháček, který se prosadil ve třetím duelu v řadě – 1:4.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Pavel Skrbek: Podali jsme nemastný, neslaný výkon. Chybělo nám víc šťávy, soupeř nás přestřílel a přebruslil. Když jsme se dostali do tlaku, tak si nás soupeř jenom podržel na vnější straně. Vůbec jsme se nedostávali k bráně a když už jsme se k ní dostali, tak jsme se neprosadili, i když některé šance byly tutové. Zase jsme vstřelili jediný gól. Buď trefíme hráče, hokejku nebo beton. Jeden gól je hrozně málo, na jeden gól snad nemůžou vyhrávat ani fotbalisté. Bohužel jsme zase prohráli a musíme se připravit na další zápas.

Kometa Brno: Jiří Otoupalík: Jsme samozřejmě rádi, že jsme navázali na vítězné utkání proti Budějovicím. Z naší strany to byl velice zodpovědný kolektivní výkon podpořený výborným výkonem Dominika Furcha v bráně. Jediné, co je naší slabinou, jsou v posledních utkáních přesilové hry. I když víme, že Kladno patří k nejlepším mužstvům, co se týče oslabení, tak jsme měli v dlouhé přesilové sérii skórovat. Jinak jsme rádi, po špatném začátku je pro nás každý bod důležitý, zvlášť když vezeme tři body z Kladna.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Ohlasy
Jakub Liška / Foto: Roman Mareš | 30. 9. 2023

Sráží nás fauly a neproměněné šance, hledá příčiny porážky Kusý

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 28. 9. 2023

Rytíři se vrací na domácí led, v pátek na něm vyzvou brněnskou Kometu

A tým
Klub / Foto: Roman Mareš | 26. 9. 2023

Vstupenky na páteční utkání s Kometou jsou v prodeji

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU