pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Rytíři mají první body! O výhře na nájezdy rozhodl ve Vítkovicích kapitán Plekanec

22. 9. 2023 od Redakce / Foto: HC Vítkovice Ridera
Kladno uspělo na ledě Vítkovic a díky vítězství 3:2 po nájezdech zapsalo do tabulky první dva body. Soupeř odskočil do vedení už v 6. minutě, v přesilové hře ovšem srovnal kapitán Tomáš Plekanec. Rytíři následně inkasovali v oslabení, ve druhé části ale srovnali z hole Ondřeje Bláhy a ve třetí části přečkali velký tlak soupeře. Samostatné nájezdy pak rozhodl jediný přesný střelec Plekanec, který příkladně doplnil fantastický výkon Landona Bowa.
2023/2024, Tipsport extraliga, 3. kolo,  pátek 22.9.2023, Ostrava, OSTRAVAR ARÉNA
Vítkovice
Kladno
2:3sn
2:1, 0:1, 0:0 – 0:0 – 0:1

Branky a nahrávky: 6. Fridrich, 13. Kalus (Mueller, Percy) – 11. Plekanec (Ticháček), 35. Bláha (Sideroff, Dotchin), rozh. náj. Plekanec. Vyloučení: 1:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Petr Fridrich – Landon Bow.

Rozhodčí: Obadal, Šindel – Rožánek, Axman
vyloučení1:6
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku40:17
zblokované střely12:13
hity5:3
vhazování34:36
diváci5709
Vítkovice: Machovský – Percy, Raskob, Mikuš, Grman, Gewiese, Zeleňák, Kovář – Káňa, Krieger, Mueller – Bukarts, Dej, Lakatoš – Kotala, Claireaux, Kalus – Fridrich, Chlán, Lednický.
Kladno: Bow – Klikorka, Dotchin, Ticháček, Hejda, Slováček, Veber – Sideroff, Plekanec, Tralmaks – Jarůšek, Klepiš, Procházka – Bláha, Pytlík, Frolík – Strnad, Babka, Beran – Melka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvodní kladenský tlak ke gólové radosti nevedl, i když Klepišova formace si vytvořila před brankovištěm slušný nápor. Na straně hostí se pak začaly kupit nepřesnosti a ty nakonec Vítkovice potrestaly. V šesté minutě ztratil kotouč na útočné modré Babka, vpřed vyrazil Petr Fridrich a Landon Bow si nešťastně dovezl puk na zádech až do brány – 1:0. Navýšit mohl vzápětí Claireaux, kanadský gólman Rytířů ho však nadvakrát vychytal a další Fridrichův únik perfektně zlikvidoval Plekanec. A byl to právě kladenský kapitán, kdo se postaral o vyrovnání. V přesilové hře dostal puk od Ticháčka, prudce vypálil a kotouč skončil až v síti – 1:1. Úspěšní však byli v početní výhodě i domácí. Marek Kalus přesně dorážel z předbrankového prostoru a Vítkovice šly do kabiny s jednogólovým náskokem – 2:1.

Ve druhé části zbrzdila kladenské tažení za vyrovnáním dvě vyloučení v rychlém sledu. Jenže Rytíři oslabení přestáli a do hry pěti proti pěti vlétli s novou energií. Melka v přečíslení parádně předložil puk Beranovi, toho však skvěle vychytal brankář Matěj Machovský. Ten lovil puk ze sítě až zakrátko. Sideroff obkroužil klec, dobře našel rozjetého Ondřeje Bláhu a ten srovnal stav zápasu – 2:2.

Třetí třetinu odstartovala slibná šance Melky, jehož střelu z pravého kruhu zlikvidoval dobrým zásahem Machovský, jinak ale tempo hry určovali domácí. Ti měli veliký tlak, vybojovali několik početních výhod v samém závěru, jenže na tři body nedosáhli. Vítkovice hrály téměř minutu proti třem soupeřům, pokaždé ovšem pohořely na skvělém Bowovi. Největší možnost měl ranou z první Lakatoš, kladenský brankář proti němu ale vytáhl fantastický zásah lapačkou a dovedl utkání do prodloužení.

V něm Kladno velkou část času drželo puk, největší příležitost si ovšem vypracovali domácí. Káňa ujížděl úplně sám na branku, na Bowa ale nevyzrál. Na druhé straně si pak do střelecké pozice vyjel Pytlík a do úniku se dostal Ticháček. Ani jeden z nich však o osudu utkání nerozhodl.

V dovednostní soutěži pak znovu zazářil Bow. Kanadský gólman zlikvidoval všech pět vítkovických pokusů, zatímco Machovský nestačil na pohotovou střelu Tomáše Plekance – 2:3.

OHLASY TRENÉRŮ

Vítkovice: Radek Philipp: Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, vytvořili jsme si šance, samostatné nájezdy a vedli jsme. Druhá třetina z naší strany nebyla vůbec dobrá. Kladno zvýšilo důraz, dostávalo nás pod tlak a byli jsme horším týmem. Třetí třetina byla hra na jednu branku. Měli jsme spoustu šancí, spoustu přesilovek, na konci pět na tři, nějakou jsme měli využít.

Kladno: Otakar Vejvoda: První třetinu jsme začali individuálními chybami. Hra jako taková nebyla úplně špatná, ale dvakrát jsme dali soupeři samostatný nájezd, přečíslení dva na jednoho nebo tři na dva. To se může stát za pět zápasů, ale teď to bylo za jednu třetinu. Ve druhé jsme byli mnohem lepší, aktivnější, vytvořili jsme si tlak a dostali se do zápasu. Ve třetí Vítkovice začaly čtyřmi dobrými střídáními, překlopily to na svou stranu a pak už to bylo víceméně jen bránění oslabení do konce zápasu.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU