48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
Mládež - Zápasy

Junioři odehráli vyrovnaný zápas ve Vítkovicích. Prohráli až na nájezdy

26. 9. 2020 od Daniela Vodičková / Archivní foto: Ronald Hansel
Velmi vyrovnaný zápas odehráli dnes kladenští junioři v Ostravar aréně ve Vítkovicích. I přes dvougólový náskok po druhé třetině se nepovedlo přivézt domů 3 body. Ve třetí třetině se totiž nepodařilo stav ubránit a došlo až na samostatné nájezdy, ve kterých byli ostravští junioři úspěšnější.
Juniorská liga akademií, 8. kolo,  sobota 26.9.2020, Ostrava, OSTRAVAR ARÉNA
Vítkovice
Kladno
4:3p
1:1, 0:2, 2:0, 0:0, 1:0
12. Krejsa (Zapletal), 41. Lednický, 53. Gebauer (Vojtovič), rozh. náj. Lednický – 2. Ton (Flachs), 36. Bernat (Šíma), 37. Čermák (Šimek)
Rozhodčí: R. Mrkva – V. Lederer, M. Hlavatý
vyloučení4:1
využití0:0
oslabení0:0
střely na branku33:36
zblokované střely0:0
diváci120
Vítkovice: Dolíška (Bartošák) – Zapletal, Prčík, Bystroň, Havlík, Smička, Vřeský – Krejsa, Beránek (A), Lednický (A) – Kylnar, Gebauer, Vojtovič (C) – Tvrdý, Holaník, Rajčan
Kladno: Novotný (Burda) – Strnad,Flachs, Zíka (C), Funk (A), Kohlíček, Sýkora, Koštoval – Šíma, Hurta, Hrabík, Kraus, Šimek, Bernat, Ton, Čermák (A), Kuzďas, Sojka

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První část utkání byla velmi vyrovnaná. Hned v úvodu domácí vyhráli bully, ale nebyli tak rychlí a ke kotouči se dostal kladenský Matěj Čermák, který ihned vyrazil k domácí brance a dostal se i do zakončení ačkoliv to už nebylo takové, jaké by si přál. Kladenský tým se prosadil jako první.Po pokusu Josefe Flachse umístil puk za Dolíškova záda Petr Ton – 0:1. Vítkovickým se až do 11. minuty nedařil kladenský náskok vyrovnat, hosté postavili účinnou modrou zeď na své obranné modré. Po úspěšném zachycení kotouče od hokejky Krejsy uběhlo deset vteřin, když Vítkovice udržely touš a mohli i nadále prověřovat Novotného, po Zapletalově nahrávce dostal puk do branky Josef Krejsa - 1:1. I přes mnoho dalších pokusů na obě brány se stav utkání nezměnil až do první přestávky.

Druhá třetina byla jasně v režii kladeské juniorky. Oba góly padly za záda domácího brankáře Dolíška, i když to dlouho vypadalo na bezbrankovou třetinu. S asistencí Tomáše Šímy dostal svůj tým střelou po ledě do vedení Tomáš Bernat – 1:2. Neuběhla ani minuta a na kladenské střídačce opět zavládla radost, když se bleskově dostali znovu k brance Filip Šimek s Matějem Čermákem. Šimek místo střely zvolil nahrávku a Matěj Čermák poslal puk do zcela odkryté klece – 1:3. Z kladenských řad se naskytlo mnoho dalších šancí, například Ladislav Funk nahrával zpoza branky před Dolíšku, ale Smičkovi se podařilo v pádu vložit hůl a puk zblokovat, tak odešly týmy na druhou pauzu ve stavu 1:3.

Ve třetí třetině se ale prosadili pouze Vítkovice. Po krátké hře v útočném pásmu vystřelil na branku Vojtěch Lednický a nachytal Novotného, když se zrovna dvakrát nesoustředil a puk proklouznul do branky – 2:3. Rytíři nevyužili přesilovou hru a už v 5 hráčích Jan Vojtovič nejprve ve spolupráci s Jakubem Kylnarem nastřelil boční síťku, o pár vteřin později ale našel najíždějícího Jakuba Gebauera, který přesnou střelou srovnává na 3:3. Tento vyrovnaný stav se nepodařilo prolomit ani jednomu týmu a hra se protáhla až do prodloužení. V něm měli kladenští namále, když Vojtěch Lednický napálil tyč, ale ve výsledku nikdo nebyl nijak gólově úspěšný, tak začaly samostatné nájezdy.

Jako první se k puku staví Petr Ton, ten zasekl před Dolíškou, ale puk za něj nedostal – 0:0. Za vítkovické šel jako první Beránek, jeho střela šla ale příliš nad Novotného svatyni – 0:0. Kladenský Adam Sojka švihem nastřelil tyč vítkovické branky – 0:0. Další tyčí zazvonil vítkovický Kylnar – 0:0. Ani ve třetí sérii nebyla vstřelena branka. Filip Šimek sice klamal tělem, ale Dolíška roztáhl betony přes celé brankoviště a nedal mu šanci – 0:0. Vítkovický Krejsa se rozjel na Novotného, ale těsně před ním mu puk sjel z čepele – 0:0. Čtvrtá série už byla pro kladenské smutnější. Matěj Čermák se rozjel zeširoka k vítkovické brance, ale střela mezi betony neprošla – 0:0. Až Vojtěch Lednický, který trpělivě čekal na Novotného výslednou pozici, se dočkal a dokázal prostřelit až za jeho záda – 1:0. Pátou sérii začali hosté skvěle. Tomáš Bernat prudkou střelou mezi betony srovnal stav – 1:1. Pátou sérii zakončil Gebauer, jehož prudká střela mezi betony neprošla – 1:1. Pořadí se otočilo zády k Rytířům, když přišel do akce znovu Vojtěch Lednický, který propálil Novotného – 2:1. Kladenským se tento stav už nepodařil dorovnat, byť se ke střele postavil již dvougólový Tomáš Bernat.


INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU