48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

37. kolo extraligy: Rytíři zvítězili na ledě Vítkovic 3:0

13. 1. 2023 od Redakce / Foto: Petr Kotala
Kladno poprvé v sezoně vynulovalo soupeře a z ledu Vítkovic si odvezlo cenné vítězství 3:0! Adam Brízgala fantastickým výkonem zneškodnil lídra tabulky a jeho spoluhráči v poli nasázeli v každé třetině po jednom gólu. První se trefil Adam Kubík, posléze navýšil Matyáš Filip a v závěrečném dějství pečetil výsledek gólem v oslabení Tomáš Plekanec. Rytíři se tak bodově dotáhli na předposlední České Budějovice, které vyzvou v neděli.
2022/2023, Tipsport extraliga, 37. kolo,  pátek 13.1.2023, OSTRAVAR ARÉNA, Ostrava
Vítkovice
Kladno
0:3
0:1, 0:1, 0:1

Branky a nahrávky: 18. Kubík (Slováček), 36. Filip (Brodecki, Voráček), 48. Plekanec (Dotchin). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Nejlepší hráči utkání: Juraj Mikuš – Adam Brízgala.

Rozhodčí: Hradil, Obadal – Gebauer, Axman
vyloučení3:4
využití0:0
oslabení0:1
střely na branku24:20
zblokované střely22:19
hity5:1
vhazování20:30
diváci9833
Vítkovice: Stezka – Mikuš, Grman, Raskob, Kovář, Stehlík, Sedlák, Prčík – Bukarts, Krieger, Kalus – Kotala, Krenželok, Lakatoš – Fridrich, Chlán, Bernovský – Lednický, Dej, Půček.
Kladno: Brízgala – Dotchin, Kehar, Ticháček, Cibulskis, Babka, Slováček, Voráček – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Filip, Brodecki – Procházka, Pytlík, Beran – Bláha, Zikmund, Melka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladnu bylo pořádné horko hned na začátku. Už v první minutě byl totiž vyloučen Jágr a Rytíři se museli bránit. Jenže Vítkovice si nic nebezpečnějšího nevytvořili a zbytek střel Adam Brízgala zlikvidoval. Po vypršení trestu pak přebrali inciativu hosté. Zikmundův i Jágrův nebezpečný pokus však zlikvidoval Aleš Stezka. Vítkovický brankář byl bezmocný až necelé tři minuty před přestávkou. Pak dostal Adam Kubík kotouč na vrchol kruhu a ranou z první otevřel skóre – 0:1. Hned nato mohl navýšit ještě Beran, v úniku ale neusměrnil puk mezi Stezkovy betony.

Rytíři si přenesli aktivitu i do druhého dějství, herní plán jim ale poněkud narušila vyloučení. V první přesilovce ještě domácí žádné větší možnosti neměli, při druhé už ovšem sahali po srovnání. Brízgala ale vytasil fantastický zákrok. Kladno tak mohlo navýšit a nabízenou možností nepohrdlo. Stezka ještě vyrazil Brodeckiho zakončení z bezprostřední blízkosti, jenže Matyáš Filip už dorážel dostatečně pohotově – 0:2.

I v závěrečném dějství Kladeňáci pokračovali ve svojí hře a nezabránilo jim v tom ani další oslabení. Při něm naopak vyrazili do přečíslení Tomáš Plekanec s Kubíkem, kladenský kapitán to vzal na sebe a přesnou ranou na vzdálenější tyč navýšil – 0:3. Posléze si sice Rytíři zavařili při vlastní přesilovce nerozvážnou rozehrávkou, Brízgala ale velké šance soupeře opět zneškodnil. Ve zbytku utkání už si hosté poradili a jejich gólman mohl oslavit první nulu v sezoně.

OHLASY TRENÉRŮ

Vítkovice: Miloš Holaň: Samozřejmě mě mrzí taková prohra před tak fantastickou kulisou, navíc vyprodáno. Každý soupeř je těžký. Já bych se tady nechtěl nějak omlouvat, ale Kladno hrálo dobře. My jsme na ně dneska nenašli recept. Vázly nám ruce, nohy, hlava, přeskakovaly nám kotouče. Tam, kde jsme se měli možná chytit přesilovkou, tak jsme z toho ještě dostali gól. Kdybychom hráli dneska dalších šedesát minut, tak prostě gól nedáme. Chyběla nám lehkost, byla tam křeč. Kdybych věděl proč, tak vám to tady hned řeknu. Odehráli jsme fantastickou šňůru zápasů venku, jestli došly síly? Nechci to omlouvat, nemělo se to stát. Ale asi i my potřebujeme dostat takové zápasy, abychom si uvědomili, že bez obrovského nasazení a dřiny v každém zápase nám soupeř nic nedaruje. Dneska musíme dát kredit Kladnu, protože nás k ničemu nepustilo a nám v závěru chyběly síly, abychom s tím něco udělali. Dneska nám nefungovalo nic. Přehození pětek, řev v kabině, pohlazení v kabině, prostě špatný zápas. Musíme na to zapomenout, protože zápasy jdou v rychlém sledu za sebou, a znovu jít dál. Těžko se mi to dnes hodnotí.

Kladno: Otakar Vejvoda: Do zápasu jsme vstoupili oslabením, které se nám podařilo ubránit. Po něm jsme hráli víceméně disciplinovaně. Podařilo se nám vstřelit první gól a až na šanci v přesilové hře ve druhé třetině toho Vítkovice ve druhé třetině příliš neměly. Ve třetí třetiny jsme byli podpořeni výborným Brízgalou. Ke konci měli nějaké střely, ale mužstvo předvedlo vyspělý zápas s výborným Brízgalou.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Preview
Redakce / Foto: Roman Mareš | 12. 1. 2023

Rytíři zamířili do Vítkovic, kde budou v pátek bojovat o další body

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU