48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

33. kolo extraligy: Kladno zvítězilo v Mladé Boleslavi 2:1

30. 12. 2022 od Jaroslav Keimar / Foto: Jan Pavlíček
Tak to je závěr roku jako z partesu! Rytířům hokej v období mezi svátky sednul na jedničku. Po skalpu Litvínova a mistrovského Třince přivezli plný počet bodů také z Mladé Boleslavi. Ubojované drama rozsekla zkraje třetího dějství Sotnieksova premiérová trefa v sezoně, díky níž Kladno před zraky fantasticky zaplněného sektoru svých fanoušků zvítězilo 2:1!
2022/2023, Tipsport extraliga, 33. kolo,  pátek 30.12.2022, ŠKOENERGO Aréna, M. Boleslav
Mladá Boleslav
Kladno
1:2
0:0, 1:1, 0:1

Branky a nahrávky: 38. Najman (Stránský) – 21. Dotchin (Kubík, Plekanec), 41. Sotnieks (Melka, Voráček).

Rozhodčí: Hribik, Jaroš – Ondráček, Špůr.
vyloučení5:4
využití1:1
oslabení0:0
střely na branku35:31
diváci3824
Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Jeřábek, Lintuniemi, Křepelka, Štich – Lunter, Lantoši, Šťastný – Kantner, Najman, Kousal – Eberle, Fořt, Stránský – Simon, Bičevskis, Beránek.
Kladno: Brízgala – Dotchin, Kehar, Sotnieks, Voráček, Slováček, Babka – Kubík, Plekanec, Jágr – Bláha, Indrák, Pytlík – Procházka, Filip, Brodecki – Michnáč, Zikmund, Melka.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

V úvodní dvacetiminutovce se nejprve předvedli domácí. Fořt od mantinelu předložil puk na osu ideálně postavenému Eberlemu, který tváří v tvář Brízgalovi odmítl poslat Bruslaře do vedení, když kotouč po prudkém pasu od svého centra usměrnil mimo branku. Jen o chvíli později zahrozil na druhé straně Eberleho někdejší spoluhráč Melka, který po Brodeckého přihrávce přes dvě čáry ujížděl úplně sám na Krošelje. Bekhendovým blafákem zkusil otevřít vrátka mezi jeho betony, ale slovinský brankář obstál na výbornou! Zanedlouho fauloval Lantoši ve středním pásmu a Rytíři dostali první přesilovku. Soupeře, jenž se pyšní statisticky nejlepší hrou v oslabení v celé soutěži, na téměř celé dvě minuty sevřeli v jeho obranné třetině, gólové rány se ale po okraj zaplněný sektor kladenských fanoušků, který vše sledoval z první ruky, zatím nedočkal. V početní převaze si po Procházkově nedovoleném zákroku zahráli také domácí. V jejich největší příležitosti Brízgala vyrážečkou vytáhl kotouč po teči Kantnera, jehož hůl střílenou přihrávkou našel Fořt. Následnou přesilovku Rytířů přerušila první siréna, po níž se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Co se nepovedlo v prvním dějství, zadařilo se hned zkraje druhého. Rytíři se v pokračující přesilové hře bleskurychle nastěhovali do útočného pásma a po půlminutě mladoboleslavského Stránského z lavice hanby předčasně propustil Dotchin, jehož dělovku od modré nešťastně tečoval mimo dosah Krošelje bránící Fořt – 0:1! I nadále se zajímavé akce odehrávaly výhradně při nerovnovážném počtu hráčů na ledě. Ve vlastním oslabení při druhém vyloučení Procházky ujeli Rytíři ve dvou. Rychlý brejk zakončil Bláha, jehož pokus se ještě snažil dorazit z druhé vlny dojíždějící Slováček. V tu chvíli už ale rozhodčí opět zdvihl pravici, tentokrát po faulu na Bláhu. Poměr sil na ledě se tak na chvíli srovnal, načež si zkrácenou přesilovku zahrálo i Kladno. Plekanec hledal mezi kruhy Jágra, jehož přízemní střelu z první domácí brankář vykopl betonem. S blížícím se závěrem prostřední části přišlo třetí vyloučení Procházky a třetí přesilovka Bruslařů. V její poslední vteřině srovnal stav utkání Najman, k němuž se od zadního mantinelu příhodně odrazila Stránského střela, a ačkoli mu dorážka nesedla podle představ, přesouvající se Brízgala na vrtící se puk nedosáhl – 1:1.

Také do třetí dvacetiminutovky vstoupili Rytíři znamenitě. Melka hned v jejím úvodu vybruslil od mantinelu na osu hřiště a posunul puk na vrchol kruhu, kam si sjel obránce Sotnieks, jenž prudkým švihem zaznamenal svou první trefu v sezoně a vrátil svému týmu vedení – 1:2! Domácímu brankáři bylo pořádně horko i o chvilku později, když Procházkou natlačený puk do brankoviště skotačil na čáře – div, že si ho dezorientovaný Krošelj sám nesrazil do branky bruslí! Boleslav dostala šanci odpovědět po Michnáčově krosčeku, s početní převahou ale naložila bídně. Pak se počet hráčů na ledě otočil ve prospěch Rytířů, a i když zejména Jágr, dirigující kladenskou souhru od pravého mantinelu, rýsoval do mezikruží jeden kros za druhým, ani Kladno výhodu nevyužilo. Minutu a půl před koncem základní hrací doby mohl pečetit kladenský triumf kapitán Plekanec, který rozhýbal Krošelje, ale pak podél jeho natažené nohy nedokázal puk zasunout za čáru. Mrzet ho to ale nakonec nemuselo. I když se Rytíři v samém závěru zuby nehty bránili před vlastní klecí, Brízgala už neinkasoval a i díky jeho 34 zákrokům veze Kladno z města automobilů plný počet bodů!

OHLASY TRENÉRŮ

Mladá Boleslav: Ladislav Čihák: Pro nás je to hořký kalich. V první třetině jsme měli tlak do brány a měli jsme dobrý pohyb, ale bohužel jsme z něj nevytěžili branky. Ve druhé části jsme inkasovali v oslabení, ale věřili jsme, že dobrým pohybem a tlačením se do brány vyrovnáme. Naštěstí vyrovnání ještě v této části přišlo. Pak nám zase nevyšel vstup do třetiny, pustili jsme soupeře do pásma a ze střely jsme dostali gól. Na ten už jsme, i přes pár šancí, nedokázali zareagovat. Ve třetí třetině nám chybělo větší nasazení, měli jsme za vítězství více bojovat. Nedá se nic dělat, musíme pracovat dál. Věříme, že sérii zastavíme a od nového roku se pro nás situace zlepší.

Kladno: Pavel Skrbek: Odehráli jsme poměrně dobré utkání. Boleslav nás několikrát zatlačila dobrým pohybem. V zápase nás podržel gólman, Brízgala chytal velmi dobře. Domácí tým jsme dostali zpět do hry hloupými fauly, ale bojovností jsem se vytáhli do vítězného konce.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU