52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
 středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
4:1
 čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
A tým - zápasy

27. kolo extraligy: Rytíři podlehli Pardubicím 1:4

18. 1. 2023 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno na lídra tabulky nestačilo a v dohrávce proti Pardubicím zapsalo porážku 1:4. Rytíře poslal v závěru první třetiny do vedení kapitán Tomáš Plekanec, druhá část ale patřila Dynamu. Hosté nastříleli tři góly, vytvořili si pohodlné vedení a ve třetím dějství přidali čtvrtou branku. Kladeňáci už další góly nevstřelili a na trio týmů před sebou se nedotáhli.
2022/2023, Tipsport extraliga, 27. kolo,  středa 18.1.2023, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Pardubice
1:4
1:0, 0:3, 0:1

Branky a nahrávky: 20. Plekanec (Jágr, Kubík) – 32. Štetka (Zohorna, Radil), 33. A. Musil (Herčík), 38. Poulíček (Cienciala, Dvořák), 54. Paulovič. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Nejlepší hráči utkání: Tomáš Plekanec – Adam Musil.

Rozhodčí: Pražák, Šindel – Brejcha, Špůr
vyloučení3:2
využití0:1
oslabení0:0
střely na branku17:38
zblokované střely10:16
hity13:3
vhazování41:20
diváci2987
Kladno: Brízgala – Dotchin, Kehar, Ticháček, Slováček, Babka, Cibulskis – Jágr, Plekanec, Kubík – Indrák, Filip, Brodecki – Bláha, Pytlík, Beran – Procházka, Zikmund, Melka – Michnáč.
Pardubice: Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Bučko, Kolář, Vála, Tvrdík – Cienciala, Sedlák, Hyka – Štetka, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Zeman – Herčík, A. Musil, Vondráček.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První část zápasu mnoho vzrušení nepřinesla. Oba týmy hrály ze zajištěné obrany a šancí bylo jen poskrovnu. Za hosty dostal puk mezi kruhy Poulíček, předvedl ale jen laxní zakončení a Adam Brízgala dokázal zasáhnout betonem. Na druhé straně zajímavě objížděl branku Zikmund, v poslední chvíli mu však kotouč vypíchl David Musil. Až v posledních dvou minutách třetiny si kladenská první lajna vytvořila veliký tlak a byla odměněná. Tomáš Plekanec vypálil jedovatě z pravého kruhu a od bránícího Koláře se kotouč odrazil do sítě – 1:0.

Ve druhé části Pardubice podle očekávání přidaly, dlouho ale ze svého času v útočném pásmu nemohly nic vytěžit. Až v polovině zápasu se dostali hosté do přečíslení, jenže Sedlák dostal nepřesnou přihrávku a nemohl zakončit ideálně. Srovnání tak přinesl až další rychlý útok Dynama. Při něm dostal dobrý křižný pas Pavol Štetka a Brízgala už se přesouval marně – 1:1. A hned nato Pardubičtí vývoj otočili. Herčíkova rána propadla za záda kladenského brankáře a Adam Musil pohotově skočil na led a doklepl puk do sítě – 1:2. Když se pak Patrik Poulíček trefil z mezikruží v přesilové hře, odskočili hosté už o dvě branky – 1:3. Kladno si vytvořilo velký nápor až v posledních minutách, Plekancova formace ovšem snížit nedokázala. Závěr třetiny pak ještě opepřila menší šarvátka, k většímu konfliktu ale nakonec nedošlo.

V závěrečném dějství bylo ještě všechno otevřené a Kladno mohlo brzy snížit. Ticháček se dostal k ráně z první mezi kruhy, jenže branku těsně minul. Na druhou stranu pak vyrazil do přečíslení Ciencala, nicméně na kladenském brankáři si vylámal zuby. A Brízgala zazářil i vzápětí, kdy proti tvrdé střele do odkryté klece vytáhl famózní zákrok. Skóre se znovu měnilo až šest minut před koncem. Matej Paulovič zakončil bekhendem, vzápětí se sám dostal k dorážce a z otočky už Brízgalu propálil – 1:4. Rytíři si ve zbytku třetiny zkoušeli ještě vytvořit nápor, Dynamo si ale konec utkání zkušeně pohlídalo.

OHLASY TRENÉRŮ

Kladno: Otakar Vejvoda: Byli jsme spokojení s první třetinou. Od prvního střídání ve druhé třetině jsme ale hráli méně disciplinovaně s pukem. Když pak Pardubice přebraly taktovku, tak jsme byli ještě pasivnější jak ve vlastní třetině, tak jsme potom nevyhrávali žádné souboje v útočné třetině, když jsme se tam dostali. Pardubice si to ve třetí třetině pohlídaly. Díky Brízgalovi, který byl fantastický, to skončilo akorát 1:4.

Pardubice: Radim Rulík: Do zápasu jsme nevstoupili úplně dobře. První třetina byla z naší strany hodně profesorská a zaslouženě jsme byli potrestaní. V kabině jsme si to trochu vyříkali a od druhé třetiny jsme malinko přidali. Byli jsme rádi, že jsme skóre otočili, a ve třetí třetině jsme se snažili si to pohlídat. Viděli jsme poslední zápasy Kladna, vůbec nehrálo špatně, ve Vítkovicích vyhrálo. Je to tým, který je houževnatý. Pro nás těžký soupeř, jsme rádi, že jsme to zvládli.

FOTOGALERIE

  • Tomáš Plekanec
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Ondřej Bláha
  • Antonín Melka
  • Miroslav Indrák
  • Jaromír Jágr
  • Antonín Melka
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Jaromír Jágr
  • Adam Kubík
  • Jaromír Jágr
  • Jake Dotchin a Adam Musil
  • Jake Dotchin a Adam Musil

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU