48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

20. kolo extraligy: Rytíři v prodloužení podlehli Mladé Boleslavi 1:2

18. 11. 2022 od Jaroslav Keimar / Foto: Roman Mareš
Rytíři po týdenní reprezentační pauze zažili jednobodový návrat do extraligové permanence. Urputný duel s Mladou Boleslaví dospěl až do prodloužení, v němž rozhodla branka hostujícího Kantnera, díky níž Bruslaři z Kladna odvezi o bod navíc za výhru 2:1.
2022/2023, Tipsport extraliga, 20. kolo,  pátek 18.11.2022, ČEZ Stadion Kladno
Kladno
Mladá Boleslav
1:2p
0:0, 1:0, 0:1 - 0:1

Branky a nahrávky: 22. Babka (Melka, Zikmund) – 50. Kousal (Åberg, Pýcha), 62. Kantner.

Rozhodčí: Hribik, Kika – Klouček, Šimánek.
vyloučení4:3
využití0:1
oslabení0:0
diváci3482
Kladno: Bow – Slováček, Dotchin, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka, Kehar – Procházka M., Plekanec, Kubík – Michnáč, Klepiš, Zikmund – Pytlík, Indrák, Melka – Brodecki, Filip, Beran.
Mladá Boleslav: Krošelj – Pýcha, Pláněk, Jánošík, Lintuniemi, Jeřábek, Stříteský, Štich – Kantner, Najman, Åberg – Šťastný, Fořt, Stránský –Beránek, Závora, Kousal – Kotala, Bičevskis, Eberle.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První výraznější příležitost v zápase měli po sedmi odehraných minutách Rytíři, když Procházkovu střelu Krošelj vyrazil jen před sebe, dorážka Plekance, který to zkusil bekhendem a jednoruč, ale postrádala razanci. O pět minut později se do tlaku dostala čtvrtá formace, která měla hned dvě velké příležitosti. Nejprve Beran zpoza branky předložil Filipovi, jehož střelu z první zastavila tyč, krátce nato ještě dotíral na Krošelje Brodecki. Mladoboleslavský brankář ale obstál! Obrovskou příležitost na druhé straně spálil Pýcha, který z pozice obránce podpořil útok, dojel až na hranu kladenského brankoviště, a pak, jako by sám byl překvapen, jak příhodně se mu odrazil puk, nedokázal zakončit do poloprázdné klece – puk napálil do špičky nataženého Bowova betonu! Do šaten se tak po první dvacetiminutovce odcházelo za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé třetiny prolomil střelecký půst šťastným způsobem Babka, jehož nahození z rohu kluziště si do vlastní branky srazil bránící Závora, který na hraně brankoviště sváděl souboj s Klepišem a puk ho trefil do brusle 1:0! Smutný hrdina gólového okamžiku krátce poté, co se základní hrací doba přelomila do své druhé poloviny, nastřelil svižnou ranou z pravého kruhu spojnici Bowovy klece. Boleslav pak měla velkou šanci srovnat krok ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách, ale neuspěla. V té první, při vyloučení Filipa, zajímavě pálil Kousal, ale Bow se dobře přesunul. Krátce poté, co se Filip vrátil na led, ho na ještě zahřáté trestné lavici vystřídal Klepiš. Brulaři Rytíře mačkali, dlouho hledali finální přihrávku v pohledné, leč neefektivní kombinaci, a pak si málem nepohlídali zadní vrátka. Rychlým protiútokem zahrozili Filip a zakončující Zikmund, skóre se ale i díky dobrému bekčekingu soupeře neměnilo.

Závěrečnou dvacetiminutovku poznamenalo vyloučení Dotchina na pět minut a do konce utkání. Dlouhou přesilovku Boleslav málem odstartovala katastrofou, když nechala rozjet Plekance. Ten v samostatném úniku zasekl pohyb dopředu, setřásl bránícího soupeře a jen Krošeljův beton ho dělil od gólové oslavy. Pak ale hosté vyvinuli obvyklý přesilovkový tlak, z nějž nakonec těžil vyrovnávací branku Kousal, jenž poděkoval za pěkný pas Åbergovi a rozvlnil síť za zády přesouvajícího se Bowa – 1:1. Ve zbytku oslabení už se Rytíři ale ubránili, a pak sami mohli útočit v početní převaze. Krošelj si ale poradil jak s nahozením Cibulskise, tak i pěknou ranou Plekance z levého kruhu. I proto utkání v základní hrací době vítěze nepoznalo.

V prodloužení měl nejdřív obrovskou šanci Kousal, kterému Najman předložil do volného prostoru. Druhou branku v zápase ale kličkující útočník na Bowovi nevyprosil. Co se nepovedlo jemu, dokázal o chvíli později Matyáš Kantner, který vletěl do otevřené obrany, prokličkoval se až před kladenskou klec a bekhendem zvedl puk pod horní tyč – 1:2. Kladno tak za porážku v prodloužení bralo jeden bod.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU