48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

19. kolo extraligy: Rytíři prohráli na ledě Třince 0:8

6. 11. 2022 od Redakce / Foto: Lukáš Filipec
Kladno utkání v Třinci vůbec nezvládlo a zapsalo drtivou porážku 0:8. Třinec odskočil v první části o dvě branky a v prostředním dějství přidal další čtyři góly a vyhnal Landona Bowa z brány. V závěrečném dějství se pak domácí trefili ještě dvakrát a dokonali svoje střelecké představení. Rytíři v celém zápase vyprodukovali jen dvanáct střel a prosadit se nedokázali.
2022/2023, Tipsport extraliga, 19. kolo,  neděle 6.11.2022, WERK ARENA, Třinec
Třinec
Kladno
8:0
2:0, 4:0, 2:0

Branky a nahrávky: 6. Kurovský (Chmielewski), 18. Hudáček, 30. Růžička (Voženílek, Nestrašil), 34. Hudáček (Nestrašil, Jeřábek), 38. Hudáček, 39. Čukste (Chmielewski, Růžička), 53. Chmielewski (Hrňa, Marinčin), 54. Daňo (Nestrašil). Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Nejlepší hráči utkání: Libor Hudáček – Adam Kubík.

 

Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Hlavatý, Lederer
vyloučení4:3
využití2:0
oslabení1:0
střely na branku34:12
zblokované střely14:22
hity2:4
vhazování30:34
diváci5161
Třinec: Mazanec – Doudera, Marinčin, Čukste, Jeřábek, Jaroměřský, Adámek, Zahradníček – Chmielewski, Voženílek, Růžička – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Hrehorčák, Roman, Hrňa – Buček, Dravecký, Kurovský.
Kladno: Bow (38. Brízgala) – Dotchin, Slováček, Sotnieks, Ticháček, Cibulskis, Babka, Kehar – Procházka, Plekanec, Kubík – Zikmund, Klepiš, Michnáč – Bláha, Indrák, Melka – Brodecki, Filip, Beran.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Kladno se muselo hned po necelých třech minutách bránit druhé nejlepší přesilovce v soutěži. Rytíři sice oslabení přestáli, už sedm minut po vypršení trestu ale inkasovali. Slováček ztratil rovnováhu i puk, Daniel Kurovský zůstal sám před brankovištěm a Landona Bowa překonal – 1:0. Početní výhodu si za chvíli zahráli i hosté, ale nebezpeční při ní nebyli. V oslabení naopak zahrozil Voženílek, jenže neuspěl. Oceláři se opět radovali až na konci třetiny. Libor Hudáček nastřelil puk zprava před branku a Sotnieks nešťastně srazil kotouč za vlastního brankáře – 2:0.

Ve druhé části byl Třinec dál nebezpečnější, další branku ale v úvodu nepřidal. Do dobré možnosti se pak na druhé straně dostal Brodecki, jenže ani z bezprostřední blízkosti kotouč do sítě nedostal. Pak ale hosté zbytečně faulovali v útočném pásmu a Třinec přesilovou hru zužitkoval. Martin Růžička dostal nabito od Voženílka a zakončil přesně – 3:0. Hned vzápětí ujel třinecké obraně Procházka, snížit ovšem nedokázal. A domácí o chvíli později přidali další trefu. Nestrašil se natlačil před brankoviště z pravé strany, jenže Bow si mezírku mezi betony pohlídal. K dorážce se však dostal Libor Hudáček, který zakončil nechytatelně bekhendem – 4:0. Třinecká kanonáda tím ale zdaleka nekončila. Další Hudáčkovu střelu si srazil do brány Indrák a Bowa v kladenské brance nahradil Adam Brízgala – 5:0. I ten ale inkasoval hned z první střely. Chmielewski předal puk do druhé vlny Karlisi Čukstemu, který kladenského brankáře prostřelil – 6:0.

Kladno ve třetí části zvýšilo aktivitu, dál ovšem bylo zoufale bezzubé v koncovce. Dotchin se krásně uvolnil až mezi kruhy, pak ale vypálil vedle. Zikmund se vzápětí dostal do dvou možností, jenže nejprve minul a hned nato ho Mazanec vychytal. To Třinec byl dál produktivní. V přesilovce dostal nabito Aron Chmielewski a přidal sedmou branku – 7:0. Rytíři si mohli pomoci přesilovou hrou, ale po hrozivé chybě znovu inkasovali. Slováček ztratil puk za vlastní brankou a Marek Daňo už si Brízgalu položil a zakončil přesně – 8:0. Další šance už pak Oceláři neproměnili.

OHLASY TRENÉRŮ

Třinec: Vladimír Országh: Jsme samozřejmě spokojení, hrálo se před výbornou atmosférou. Jsme rádi, že nám tam konečně nějaké góly napadaly. I odražené. Stejně tak jsem rádi za nulu. Ve druhé třetině tam byly situace, kdy ještě soupeř měl šanci s tím něco udělat. Měl tam dvě tři přečíslení, ale celkově musíme kluky pochválit za dobře odvedenou práci. Teď si trochu oddychneme a jedeme dál.

Kladno: Jiří Burger: Z naší strany asi není moc co hodnotit. V první řadě bychom se měli omluvit fanouškům, hlavně těm, kteří sem jeli přes celou republiku a museli tady na to koukat. Nemůžeme si dovolit udělat tolik chyb, ještě proti takovému soupeři. Soupeř každou chybu potrestal a jak se to dostalo na 0:5, tak už byla jen otázka, na jakém skóre se to zastaví.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU