pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
3:4
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
 sobota 27.4.2024
Vsetín
Kladno
Zrušeno
 pondělí 29.4.2024
Kladno
Vsetín
Zrušeno
A tým - zápasy

Beranovy dva góly k vítězství nevedly. Rytíři nestačili na Slavii

30. 8. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno v Mělníku nestačilo na pražskou Slavii, které podlehlo 3:4. Po bezbrankové první části Rytíři odskočili do vedení po zásahu Matěje Berana, Slavia ale vývoj ještě v první půlhodině otočila. Když pak Beran svojí druhou trefou srovnal, odpověděli Pražané dvěma góly. Osm minut před koncem ještě snížil přesilovkovou trefou Ondřej Slováček, ale na vyrovnání už Kladeňáci nedosáhli. Padli tak počtvrté v přípravě.
 úterý 30.8.2022, Zimní stadion Mělník
Kladno
Slavia
3:4
0:0, 2:3, 1:1

Branky a nahrávky: 27. Beran (Kubík, Slováček), 33. Beran (Indrák, Michnáč), 52. Slováček (Indrák, Beran) – 29. Brož, 30. Všetečka, 39. Růžička, 46. Závora (Barák, Szathmáry). Vyloučení: 8:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Kajínek, Juránek
vyloučení8:10
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku22:38
diváci1250
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Kehar, Veber – Procházka, Kubík, Bláha – Michnáč, Filip, Melka – Babka, Indrák, Beran – Kočka, Vimmer.
Slavia: Pittr – Barák, Szathmáry, Žovinec, Fiala, Klikorka, Hejda – Závora, Růžička, Simon – Všetečka, Knotek, Strnad – Pšenička, Kern, Brož – Havrda, Poletín, Mrňa.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Utkání odstartovalo svižnou střelou kladenského kapitána Kubíka, kterou Michal Pittr ukryl ve své výstroji. Druhá formace poté dokázala dobře vytáhnout hostujícího gólmana z branky, Melka ale z ostrého úhlu nedostal kotouč za jeho záda. Kladno si poté zahrálo přesilovou hru, při které několikrát nebezpečně pálil Kubík. Kotouč však do sítě nedostal. Na druhou stranu tak mohl už po vypršení trestu vyrazit Růžička, který využil volného prostoru, ale puk otřel jen o tyč. O chvíli později měl gól na hokejce hostující Strnad, z bezprostřední blízkosti ovšem trefil jen dobře se přesouvajícího Landona Bowa. Na druhé straně pak neuspěl ve veliké možnosti Filip a po Veberově faulu si zkusila početní výhodu i Slavia. Neúspěšně.

Do druhého dějství vletěli hosté hodně aktivně a dostávali se do jedné šance za druhou. Tu vůbec největší měl Klikorka, který obral o puk Melku, ujel na bránu, ale bekhendem zamířil vedle. To Rytíři otevřeli skóre hned z prvního tlaku v prostřední třetině. Slováček vybojoval faul, posunul puk na Kubíka a ten našel před brankovištěm volného Matěje Berana, který usměrnil kotouč za Pittrova záda – 1:0. Vzápětí ale hrály oba týmy ve čtyřech a při této herní situaci byli úspěšnější hosté. Bow se natáhl na led, aby pukem vypíchl přihrávku, Jaroslav Brož byl ovšem důrazný a kotouč nadvakrát procpal mezi jeho betony – 1:1. A rázem byl vývoj úplně opačný. Slavia přečíslila soupeře, bránící Slováček se pokusil odvrátit puk do bezpečí, ale jen přihrál Robinu Všetečkovi před odkrytou klec – 1:2. Jenže Kladno si pomohlo přesilovou hrou. Matěj Beran byl opět dobře postavený před brankovištěm a pohotově dorazil puk za rozhozeného Pittra – 2:2. Závěr třetiny okořenila bitka mezi Jakem Dotchinem a Pavlem Mrňou. Kanadský tvrďák neváhal shodit rukavice a soupeře, který důrazně dojížděl do brankoviště a následně porazil na led kapitána Kubíka, umravnil pěstmi. Minutu před sirénou se pak ještě jednou měnilo skóre. Bow neudržel prudkou střelu, Michnáč odehrál jen na Vladimíra Růžičku a ten zakončil přesně – 2:3.

Třetí část odšpuntoval hezkou individuální akcí Knotek. Ten projel celé kluziště, obešel dva kladenské bránící hráče a následně zakončoval bekhendem. Puk ale mezi tři tyče nedostal. Z následného náporu už se ale Slavia prosadila. Barák vypálil od modré, Bow jeho pokus neudržel a Jan Závora neměl problém dorazit kotouč do sítě – 2:4. Rytíři si ale znovu pomohli přesilovkou a přiblížili se svému soupeři. Ondřej Slováček vypálil od modré a puk obloučkem zapadl až za hostujícího brankáře – 3:4. Závěrečný tlak si pak domácí vylepšili ještě odvoláním brankáře, na vyrovnání už ovšem nedosáhli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU