48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři v Rakovníku nestačili na Karlovy Vary a padli 2:5

25. 8. 2022 od Redakce / Foto: Roman Mareš
Kladno proti Karlovým Varům v Rakovníku od úvodu tahalo za kratší konec a prohrálo 2:5. Hosté odskočili v první části o dva góly a v prostředním dějství svůj náskok ještě navýšili. Když pak Adam Kubík snížil, Energie rychle odpověděla a dál držela třígólový náskok. V závěrečné dvacetiminutovce se prosadil ještě Martin Procházka, karlovarští ale přidali pátý gól a svoje vedení uhájili.
 čtvrtek 25.8.2022, Zimní stadion Rakovník
Kladno
Karlovy Vary
2:5
0:2, 1:2, 1:1

Branky a nahrávky: 31. Kubík (Ticháček, Plekanec), 46. Procházka (Kubík, Filip) – 3. Šlechta (Adámek, Krajčík), 20. Beránek (Vondráček), 26. Redlich (Jiskra), 34. Redlich, 46. Hladonik (Kofroň). Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. 

Rozhodčí: Hucl, Šindel – Malý Ondráček
vyloučení4:4
využití2:1
oslabení0:1
střely na branku26:31
diváci932
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Kehar, Veber – Kubík, Plekanec, Filip – Michnáč, Zikmund, Melka – Procházka, Indrák, Beran – Bláha, Babka.
Karlovy Vary: Hamalčík – Bernad, Kočí, Havlín, Tůma, Dorot, Krajčík, Anton – Beránek, Hladonik, Kofroň – Redlich, Jiskra, Kružík – Kohout, Baláž, Vondráček – Adámek, Botoš, Šlechta.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Úvod zápasu vyšel hostujícímu celku výborně. Ve třetí minutě přišel první tlak do brány, Robert Šlechta byl před brankovištěm dostatečně důrazný a dostal kotouč do sítě – 0:1. Na druhé straně se poté dostal k nebezpečné střele z pravého kruhu Plekanec a za chvíli to zkoušel zblízka Indrák. Ani jeden z nich ale neuspěl. Tři minuty před koncem úvodního dějství měl srovnání na hokejce Beran, který dostal přihrávku do skvělé pozice. Brankář Petr Hamalčík se ale zaskvěl a udržel vedení svého týmu. Karlovy Vary tak mohly přidat druhý zásah. Při Zikmundově vyloučení pálil nebezpečně Vondráček a Ondřej Beránek dorazil volný kotouč v poslední sekundě do odkryté klece – 0:2.

Hosté navíc byli nebezpečnější i ve druhé části. První jejich veliká šance ještě gólem neskončila, po druhé už ale odskočili o tři branky. Jiskra přihrál Tomáši Redlichovi zpoza brány mezi kruhy a kladenský odchovanec vypálil přesně – 0:3. Rytíři se chytili až v první početní výhodě. Ticháček posunul puk na pravý kruh na Adama Kubíka a ten ze své oblíbené pozice nezaváhal – 1:3. Další přesilovkou už si ale domácí nepomohli. Tomáš Redlich se dostal v oslabení do úniku a kotouč smolně propadl až za záda Landona Bowa – 1:4.

Rytíři se dokázali soupeři přiblížit až při další přesilové hře. Martin Procházka dostal od Kubíka nabito na pravém kruhu a dělovkou rozvlnil síť – 2:4. Radost na rakovnickém stadionu však neměla dlouhého trvání. Karlovarští hned z další akce domácí přečíslili a Jan Hladonik po pěkné přihrávce zakončoval za přesouvajícího se Bowa – 2:5. Kladno se poté ještě tlačilo za snížením a zdramatizováním závěru, karlovarskou defenzivu ale nepřekonalo.

FOTOGALERIE

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU