52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
 středa 17.4.2024
Kladno
Vsetín
4:1
 čtvrtek 18.4.2024
Kladno
Vsetín
7:2
BAR3,  neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
 neděle 21.4.2024
Vsetín
Kladno
17:00
BAR4,  pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 pondělí 22.4.2024
Vsetín
Kladno
18:00
 čtvrtek 25.4.2024
Kladno
Vsetín
18:00
A tým - zápasy

Rytíři si v Popradu zahrají o třetí místo. Kubíkův hattrick na Banskou Bystricu nestačil

20. 8. 2022 od Jaroslav Keimar / Foto: Daniel Laskody
Kubíkův hattrick nestačil, Rytíři si pod Tatrami zahrají o třetí místo. Banská Bystrica je v prvním kole popradského turnaje vytrestala brankami v závěru první a druhé třetiny. Pozdní trefy se nakonec ukázaly jako rozdílové a závěrečnou snahu Kladna o vyrovnání Berani uťali dvěma pojistkami na vítězství 6:3. Rytíři si tak v neděli zahrají o třetí místo. Jejich soupeře teprve určí výsledek odpoledního zápasu mezi Popradem a Vaasan Sport.
 sobota 20.8.2022, Zimný Štadión mesta Poprad
Banská Bystrica
Kladno
6:3
1:1, 2:1, 3:1

Branky a nahrávky:  20. Tamáši (Gašpar, Kabáč), 39. Kabáč (Björkung, Kontos), 40. Sojka (Ďatelinka), 52. Gašpar (Holenda, Tamáši), 59. Kabáč (Tamáši), 60. Jendek (Sojka, Výhonský) – 4. Kubík, 28. Kubík (Plekanec), 45. Kubík (Sotnieks). Vyloučení: 3:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0.

Rozhodčí: Stricker, Hronský – Konc, Bogdaň
vyloučení3:4
využití2:0
oslabení0:0
střely na branku37:26
diváci296
Banská Bystrica: Rahm – Bača, Björkung, Holenda, Luža, Ďatelinka, Ganz, Frídel – Sukeľ, Kontos, Troock – Šoltés, Bíreš, Gabor – Kabáč, Tamáši, Gašpar – Jendek, Sojka, Výhonský.
Kladno: Bow – Dotchin, Slováček, Babka, Sotnieks, Kehar, Veber – Filip, Plekanec, Kubík – Melka, Zikmund, Michnáč – Beran, Indrák, Procházka – Machač.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Rytířům k dobrému vstupu do utkání pomohla soupeřova minela. Školácky chyboval Sukeľ, jehož křižný pas přes obrannou třetinu vystihl Adam Kubík, jenž se ocitl tváří v tvář Rahmovi a vypálil do víka, až sestřelil láhev na horní síťce – 0:1! Kubík byl také u zajímavé přesilovkové kombinace, v níž nabíjel do druhé vlny Sotnieksovi. Jeho střela příklepem ale zaduněla o brankářovu vestu. Patnáct vteřin před koncem první dvacetiminutovky se Kubík znovu prosmýkl do střelecké pozice, jenže zblízka přestřelil, puk se odrazil od tvrzeného skla a hra se přelila na druhou stranu, kde tři desetiny vteřiny před sirénou rozvlnil síť za Bowem Tamáši – 1:1!

Na začátku druhé třetiny o sobě dal Kubík vědět znovu. Tentokrát nahrával Filipovi, jehož střelu z první Rahm vyrazil u své levé tyče. Pak už se ale kladenská elitní formace radovala. Po dalším hladkém přechodu modré čáry si Plekanec s Kubíkem vyměnili kotouč a nejlepší střelec Rytířů v loňské sezoně ranou nad Rahmův natažený beton prokázal, že mu přes léto střelný prach nezvlhnul – 1:2! V závěru druhého dějství ale přišlo vyloučení Dotchina, které ztrestal Kabáč, jenž tečoval Björkungovu ránu od modré mimo Bowův dosah – 2:2! Rytíři navíc opět kriticky zaspali v samém závěru třetiny a čtyři vteřiny před druhou sirénou šla Bystrica do vedení, když Sojka protancoval kladenskou obranou a na vrcholu kruhu natáhl ke gólové ráně – 3:2!

Ve třetí periodě znovu úřadoval Kubík. Tentokrát se prosadil poté, co Sotnieks podél mantinelu proklouzl do útočné třetiny a přihrál mu mezi kruhy. Mladý útočník pak zvolil rychlou kličku do forhendu a zkompletoval hattrick – 3:3! O pět minut později selhal ve velké šanci banskobystrický Šoltés, ale dlouho ho to nemrzelo, protože na trestnou lavici opět usedl Dotchin a Bystričané jeho pobyt za katrem opět uťali předčasně. Gašpar si s kotoučem sjel od modré na vrchol kruhu a přesnou ranou švihem vrátil Beranům vedení – 4:3! V závěru ještě Rytíři při své přesilovce zkusili hru se šesti muži v poli, k puku se ale dostal soupeř a Tamáši dovezl kotouč do opuštěné branky – 5:3! Razítko na vítězství Banské Bystrice dal svou druhou trefou v zápase Sojka, který půl minuty před koncem propálil Bowa mezi nohy a poslal svůj tým do finále – 6:3!

Rytíři si tak pod Tatrami v neděli zahrají o třetí místo proti poraženému z utkání mezi domácím Popradem a finským týmem Vaasan Sport.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU