48. kolo,  pátek 23.2.2024
Kladno
Mladá Boleslav
0:5
49. kolo,  neděle 25.2.2024
Kladno
Třinec
5:2
50. kolo,  úterý 27.2.2024
Kladno
Litvínov
2:0
51. kolo,  pátek 1.3.2024
Budějovice
Kladno
5:3
52. kolo,  neděle 3.3.2024
Kladno
Karlovy Vary
1:4
A tým - zápasy

Rytíři uspěli na Slovensku i podruhé, Burger se uvedl asistencí

7. 4. 2022 od Redakce / Foto: MHK LM
Kladno zvládlo i druhé přátelské utkání proti Liptovskému Mikuláši a zvítězilo 4:2. Rytíři vedli po brankách Matěje Berana, Adama Kubíka a Filipa Kuťáka už o tři góly, soupeř ale dvěma trefami ještě v prostředním dějství snížil. Klid hostujícímu celku definitivně dodal Marek Baránek, který se v přesilovce prosadil po nahrávce navrátilce Jiřího Burgera. Ten naskočil do zápasu po pěti letech.
2021/2022, Tipsport extraliga,  čtvrtek 7.4.2022, TITAN Aréna, Liptovský Mikuláš
Liptovský Mikuláš
Kladno
2:4
0:1, 2:2, 0:1

Branky a nahrávky: 31. Salija (D. Babka, Haluška), 33. Handlovský (Kriška) – 19. Beran (Jágr, Indrák), 24. Kubík (Arzamascev), 26. Kuťák (Beran), 43. Baránek (Burger, Kubík). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.

 

Rozhodčí: Orolin, Snášel – Knižka, Vyšný
vyloučení3:4
využití0:1
oslabení0:0
diváci1500
Liptovský Mikuláš: Ivannikov (43. Kozel) – Cebák, Ventelä, Mezovský, Salija, Varttinen, Kurali, Pavúk, Droppa – Kriška, Walega, Šiksatdarov – Handlovský, Elo, Hovorka – Michalík, Uhrík, Paločko – Obdržálek, D. Babka, Haluška.
Kladno: Bow – Wood, Ticháček, Baránek, Kehar, Donaghey, Arzamascev, Suchánek – Hlava, Burger, Kubík – Pytlík, Filip, Melka – Jágr, Indrák, Beran – Kuťák, J. Babka, Machala.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

První část zápasu mnoho vzruchu nepřinesla. Rytíři svoje situace přehrávali a hráči Liptovského Mikuláše zase nebyli přesní v koncovce. Zajímavější podívaná přišla až ke konci třetiny. Minutu a půl před sirénou vybojovali hosté kotouč za brankou, Jágr našel přesnou přihrávkou na kruzích Matěje Berana a ten otevřel skóre zápasu – 0:1. Vzápětí měl v přesilovce tutovku ještě Kubík, jenže brankář Ivannikov se skvěle přemístil.

Brzy se ale nejlepší kladenský střelec přece jen dočkal. Arzamascev zavezl kotouč do útočného pásma, z levého kruhu ho předal na Adama Kubíka do druhé vlny a hostující snajpr vypálil naprosto přesně – 0:2. Za chvíli to pak bylo pro Rytíře ještě veselejší. Beran příkladně napadal v rohu kluziště, puk poslal mezi kruhy a tam byl nikým neatakovaný Filip Kuťák, který se trefil poprvé v kladenském dresu – 0:3. Hosté vzápětí přestáli oslabení, krátce po jeho skončení však inkasovali. Arturs Salija vypálil od modré, Bow měl zakrytý výhled dvěma hráči a kotouč končil až za jeho zády – 1:3. A domácí se rázem vrátili do zápasu! Po vyhraném buly v útočném pásmu si Lukáš Handlovský šikovně vytáhl puk na levou stranu a vzápětí poslal kotouč za Bowova záda – 2:3.

Na začátku třetího dějství mohl naplno ukázat své schopnosti po pětileté přestávce Jiří Burger. Ten v přesilovce našel krásným pasem Hlavu, ale ten jeho pobídku nezužitkoval. Rytíři tak přidali další gól až po nenápadné akci. Burger nabil na modrou Marku Baránkovi, který propasíroval kotouč mezi betony domácího brankáře – 2:4. Do brány tak šel místo Ivannikova jeho náhradník Patrik Kozel, který už neinkasoval. Oba týmy si pak početní výhody ještě vyzkoušely, prosadit se v nich ale nedokázaly. Domácí hráči si závěrečnou přesilovku ještě vylepšili odvoláním brankáře, ani tak ale na třetí gól nedosáhli.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU