3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
3:2
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
4:1
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
4:2
6. kolo,  neděle 29.9.2024
Liberec
Kladno
2:3sn
7. kolo,  úterý 1.10.2024
Kladno
Třinec
3:2
9. kolo,  neděle 6.10.2024
Kladno
Karlovy Vary
16:00
8. kolo,  středa 9.10.2024
Plzeň
Kladno
17:30
10. kolo,  pátek 11.10.2024
Budějovice
Kladno
17:30
11. kolo,  neděle 13.10.2024
Kladno
Olomouc
16:00
12. kolo,  středa 16.10.2024
Vítkovice
Kladno
17:30
Obrázek
Mládež

Junioři nadále ve vedení Ligy juniorů a první duely pro mladší kategorie

před 2 dny od Jakub Liška / Foto: Daniela Vodičková
Poslední zářijový víkend je již minulostí, a stejně tak je tomu pro další zápasy mládežnických kategorií Rytířů. Junioři zvládli přetlačit doma zlínské Berany a stále vedou svoji tabulku, naopak dorostenci na první body stále čekají. Mladší kategorie mají za sebou první bitvy v nové sezóně, kdy například páťáci si zapsali dominantní vítězství. Šesťáky zas čekal plzeňský trojboj.

JUNIOŘI, RYTÍŘI vs. Berani Zlín B 4:3

Sobota 28.9. vs. Zlín B: Na juniory kladenských Rytířů čekalo v uplynulém víkendu pouze jedno utkání, a to na domácím ledě proti B-týmu Berani Zlín. Hned v úvodu chtěli dát Kladeňáci najevo, kdo je doma, protože po necelých dvou minutách se pod horní tyč trefil Štěpán Vimmer. Bohužel za sedm minut zvládli hosté srovnat během dvojnásobné početní výhody. Zlín dokonce skóre otočil ve svůj prospěch krátce po začátku druhé periody. Hráči Kladna poté nicméně také využili přesilovou hru pět na tři, díky trefě Kuta a stav byla rázem 2:2. Zlínští ovšem dokázali trestat nedisciplinovanost Rytířů, protože ve 48. minutě vedl znovu o gól po brance v přesilovce. Kladeňáky zachránil až šest minut před koncem Ondřej Šátek, který rovněž v přesilové hře vyrovnal na 3:3. Když už se zdálo, že Rytíři po následujícím přečkaném oslabení půjdou se Zlínem do prodloužení, vzal to na sebe David Šeba a necelé tři minuty před koncem rozhodl o tom, že všechny tři body zůstanou na Kladně. 

Branky: 2. Vimmer (Friš Lorber), 29. Kut (Višnieuski, Kulich), 55. Šátek (Šíma), 58. Šeba (Kulich) – 9. Čermák (Hampl), 25. Fajkus (Valouch), 48. Doležal (Červenka, Nesrsta)

Sestava Rytířů: Zavoral (Jordan) – Marek, Pašek, Lorenz, Málek, Šátek (A), Šeba, Svoboda – Kut, Rybár, Beran, Kulich, Višnieuski, Friš Lorber, Pěch, Šabada, Šíma (C), Vimmer, Valuš, Sém.

DOROST, RYTÍŘI vs. Sparta 1:8 ; Litvínov vs. RYTÍŘI 8:2

Pátek 27.9. vs. Sparta: Před dorostenci stála tento víkend dvojice náročných duelů, kdy se v obou případech snažili získat své první body do tabulky. V prvním zápase se utkali doma s pražskou Spartou. V relativně vyrovnané první třetině ještě kladenský ČEZ Stadion branku neviděl, nicméně v té druhé jich zvládla dát Sparta hned pět. Za jedenáct minut bylo skóre již 0:4. O jedinou branku Rytířů se postaral Antonín Honisch, který si počkal na přihrávku od modré čáry a střelou z první propálil betony brankáře. Ve třetí třetině následně hosté z Prahy nadále trestali chyby v kladenské defenzivě a postupně navýšili konečný výsledek až na 1:8. 

Branky: 33. Honisch (Borkovec) – 23. Michálek (O. Kadlec, Makarius), 24. O. Kadlec (Cvikl, Nejedlý), 28. Cvikl (Nejedlý), 32. Nejedlý (O. Kadlec, Michálek), 38. Nejedlý (Kolupajev), 45. Holoubek (Čížek, Žuffa), 48. Cvikl (O. Kadlec, Toms), 54. Čížek (Holoubek)

Sestava Rytířů: Barchánek (Damašek) – Hausner, Mahovský, Borkovec (C), Zeus, Š. Kučera, J. Matějka, Soukup – Honisch, Gelhof, Trojna (A) – Pojkar, Hotařík, Hlavsa – Sivek, Lisý, Maulis – Boháček.

Sobota 28.9. vs. Litvínov: O den později, tedy v sobotu na svatého Václava, čekal dorostence výjezd do severočeského Litvínova. Narozdíl od páteční bitvy se Spartou, v tento zápas padaly branky už v první třetině. Vedení Litvínova 1:0 trvalo pouze 35 vteřin, když za Rytíře vyrovnal Soukup. Ještě do první sirény si ale vzali domácí své vedení zpět, a tak hosté z Kladna odcházeli do šaten s jednobrankovým mankem. Ve druhé části skóroval pouze domácí Litvínov, který navýšil skóre na 4:1. Během úvodních šesti minut poslední periody chemici odskočili už na stav 7:1. Druhou branku Kladna vstřelil následně po nahrávce Borkovce Aleš Gelhof. Konečný výsledek však stejně dovršili domácí brankou na 8:2. 

Branky: 16. Trefný (K. Kváš), 18. Klempíř (K. Kváš, Trefný), 30. Trefný, 40. Klempíř (Postl, Trefný), 43. Vondráček (Záruba), 46. Trefný (Postl), 47. Rambousek (Petružálek, Babka), 56. Müller (Žák, Petružálek) – 17. Soukup (Hlavsa), 52. Gelhof (Borkovec, Hausner)

Sestava Rytířů: Barchánek (Damašek) – Hausner, Mahovský, Borkovec (C), Zeus, Š. Kučera, J. Matějka, Soukup – Honisch, Gelhof, Trojna (A) – Pojkar, Hotařík, Hlavsa – Sivek, Lisý, Maulis – Boháček.

9. TŘÍDA, Chomutov vs. RYTÍŘI 4:3 ; RYTÍŘI vs. Litvínov 4:8

Sobota 28.9. vs. Chomutov: O důležité body do tabulky bojují také deváťáci v Extralize 9. tříd. V sobotu se o ně jeli porvat na severozápad Čech do Chomutova. Úvod střetnutí vyšel lépe domácím, kteří při přečíslení tři na dva dokázali na dvakrát dostat kotouč do branky. S odpovědí však přispěchali Rytíři velmi rychle, když se po pohledném obkroužení branky prosadil Krejča. Ve druhém dějství se však Pirátům povedlo odskočit na rozdíl dvou branek, díky dvěma trefám z přesilových her. Následovala však skvostná dvouminutovka Jakuba Kováče, který nejprve z pohotové střely snížil na 3:2 a o pár chvil později šikovně tečoval nahození Procházky a vyrovnal tak na 3:3. Ani to ovšem nebylo do druhého odchodu do šaten všechno, protože tři minuty před druhou sirénou ujel domácí útočník celé kladenské obraně a trefil vítězný gól zápasu. 

Branky: 3. Jíra (Jansa, Vavřík), 26. Dondit (Schnierer, Murtuzalijev), 30. Jíra (Hečko), 37. Moskvitin – 7. Krejča (Vyskočil), 33. Kováč (Martínek, Tatíček), 35. Kováč (Procházka)

Sestava Rytířů: J. Weinert (M. Pospíšil) — P. Martínek, Š. Vrbovec, A. Petrs, V. Vokáč, V. Krejča, M. Procházka, T. Procházka — J. Chaloupka, J. Kováč, J. Tatíček, A. Dragoun, M. Hliněný, V. Vyskočil, D. Valta, J. Spěváček

Neděle 29.9. vs. Litvínov: Druhý den chtěli žáci devátých tříd po nezdaru v Chomutově bodovat na domácím ledě proti Litvínovu. A vstup do zápasu si Kladeňáci ani nemohli přát lepší, poněvadž ještě neuplynula ani první minuta a z prvního gólu se radoval Jakub Kováč. Bohužel po zbytek třetiny skórovali už pouze hosté, a to hned třikrát. Tahoun kladenské ofenzivy Jakub Kováč však na začátku druhé periody dokázal dvěma góly srovnat skóre, i díky šťastnému přesilovkovému zásahu. Vyrovnaný stav ovšem opět neměl dlouhého trvání, jelikož hráči Litvínova během osmi minut přidali další tři branky a bylo to 3:6. Gól naděje nicméně přidal zhruba třicet vteřin před zazněním druhé sirény fantastickou střelou od modré čáry Tobiáš Procházka. To ale bylo ze strany domácích všechno, a když se hosté dokázali trefit v poslední dvacetiminutovce ještě dvakrát, zastavil se konečný výsledek na 4:8. 

Branky: 1. Kováč, 23. Kováč (Hliněný, Vyskočil), 26. Kováč (Petrs, Krejča), 40. Procházka (Valta) – 3. Tvardík, 9. Toman (Žejdl), 16. Holub (Šedý, Bertl), 30. Holub (Šedý, Grunt), 35. Tomčík (Toman, Slavík), 38. Žejdl (Grunt, Holub), 54. Holub (Šedý, Grunt), 60. Štorkán (Tvardík)

Sestava Rytířů: J. Weinert (M. Pospíšil) — P. Martínek, Š. Vrbovec, A. Petrs, V. Vokáč, T. Procházka, V. Krejča — J. Spěváček, J. Tatíček, T. Bejček, J. Kováč, A. Dragoun, M. Hliněný, V. Vyskočil, D. Valta, J. Chaloupka

8. TŘÍDA, RYTÍŘI vs. Klatovy - Odloženo

7. TŘÍDA, RYTÍŘI vs. Říčany 2:6 ; Sparta vs. RYTÍŘI 5:4

Sobota 28.9. vs. Říčany: První zápas v nové sezóně pro žáky sedmých tříd byl na programu v poslední zářijovou sobotu. V prvním kole Ligy starších žáků B hostili Kladeňáci na domácí půdě Říčany. Vstup do utkání se Rytířům povedl, díky přesnému zásahu Dočekala. Ovšem ještě do první přestávky bylo skóre otočené ve prospěch hostů, a to během pouhých dvou minut. Zvýšení stavu pro Říčany přišlo zhruba v polovině střetnutí, když hosté využili přesilovou hru. Na průběžných 2:3 se povedlo snížit na začátku poslední periody Ianu Sirotěnkovi a vypadalo to na kladenský comeback. Hosté z Říčan však třemi brankami v rozmezí sedmi minut určili, že si z Kladna odvezou všechny body za výsledek 2:6. 

Branky: 13. Dočekal (Vanin), 48. Sirotěnko – 14. Frolík (Vintr), 15. Lošťák (TS), 35. Boháč, 54. Lošťák (Hořejší, Boháč), 56. Vintr (Frolík), 60. Kraner (Mrva, Rytikov)

Sestava Rytířů: Š. Šopík (Š. Fiman) — A. Vlk, R. Schulz, D. Bárta, J. Kestner, M. Porcal, M. Havlín — J. Kosaka, Š. Kohout, D. Dočekal, E. Grasser, N. Vanin, I. Sirotěnko, M. Šváb, M. Švub, M. Sirotěnko

Neděle 29.9. vs. Sparta: Odčinit domácí porážku měli sedmáci možnost hned následující den, a kde jinde se o to pokusit než na ledě pražské Sparty. První dějství ale mnoho radosti Rytířům nepřineslo, protože po ní odcházeli s mankem 0:2. Když se pět minut po návratu z šaten Sparta trefila i potřetí, nevypdalo to s Kladeňáky dobře. Důležitý byl však gól, který naše sedmáky vrátil zpět do zápasu přesně minutu poté. Přesný zásah si připsal Nikita Vanin. Krátce před druhým odchodem do šaten přidal navíc kontaktní branku Štěpán Kohout a stav byl rázem 2:3 z pohledu Rytířů. V poslední části nastala přetahovaná o výsledek, nicméně vždy alespoň o krok napřed zůstala Sparta. Oba týmy vstřelily po dvou brankách, tudíž bylo konečné skóre 5:4 pro domácí celek. 

Branky: 13. Senčák (Skuratov, Plechinger), 19. Shary (Bučko), 25. Voják (Kočí, Shary), 45. Voják (Kočí, Krečko), 53. Bučko (Skuratov) – 26. Vanin (Kohout), 40. Kohout, 53. Dočekal (Kohout, Grasser), 57. Kohout (Dočekal, Grasser)

Sestava Rytířů: Š. Šopík (Š. Fiman) — A. Vlk, R. Schulz, D. Bárta, J. Kestner, M. Porcal, M. Havlín — J. Kosaka, Š. Kohout, D. Dočekal, E. Grasser, N. Vanin, I. Sirotěnko, M. Šváb, M. Švub, M. Sirotěnko

6. TŘÍDA, Pilsen Wolves vs. Rytíři 4:4 ; Plzeň vs. RYTÍŘI B 8:5 ; RYTÍŘI vs. Příbram 14:2 ; RYTÍŘI B vs. Pilsen Wolves 3:17

Sobota 28.9. vs. Pilsen Wolves: Úvodní porce zápasů čekala také na šesťáky Rytířů, kteří disponují v soutěži Liga mladších žáků A dvěma týmy. Rytíři A odehráli svůj první duel na půdě celku Pilsen Wolves. Do první třetiny vlétli Kladeňáci skvěle, jelikož po ní odcházeli do šaten s náskokem 3:0 po brankách Jiráska, Minaříka a Bažanta. Wolves se však v periodě druhé dokázali dostat na kontakt a snížit na 2:3. Plzeňskému mužstvu se dokonce hned na počátku závěrečné části povedlo skóre docela srovnat. Opětovné vedení pro Rytíře zařídil krátce poté svou druhou brankou v zápase Jakub Jirásek. Bohužel se domácím podařilo necelé čtyři minuty před koncem vyrovnat, a tím byl tak určen konečný výsledek na 4:4. 

Branky: 25. Fiala (Juriga, Brožovský), 40. Hečko (Brožovský, Štolcbart), 41. Hečko, 57. Štolcbart (Nováček, Říha) – 5. Jirásek (Bejček), 18. Minařík (Honzů), 19. Bažant, 46. Jirásek (Minařík, Bejček)

Sestava Rytířů: K. Pánek (M. Havlíček) — F. Petrášek, V. Kolafa, O. Černý, T. Svatoš, J. Minařík, V. Veltruský — D. Spousta, J. Bažant, F. Turek, J. Klimeš, K. Michalovič, J. Kuchler, M. Honzů, J. Jirásek, J. Bejček

Sobota 28.9. vs. Plzeň: První střetnutí čekalo také na tým Rytíři B, kteří také zavítali do města piva, ovšem soupeřem byla Škoda Plzeň. Na první branku v utkání se čekalo do desáté minuty, kdy se jako první trefili Rytíři, zásluhou Knaifla. Od té doby se však již Kladeňáci ve vedení neocitli. Plzeňští totiž bleskově zvládli skóre otočit, a i když ještě stačil vyrovnat Skála, domácí ještě do sirény přidali další dva přesné zásahy. Ve 23. minutě dokonce svítilo na tabuli skóre 6:2 pro Plzeň. Třetí branku Rytířů, a zároveň svou druhou branku v zápase přidal následně Sebastian Knaifl. I přes to, že závěrečná část sice skončila remízou, protože oba týmy dostaly shodně dvakrát puk za brankovou čáru, vyhrála nakonec domácí Škodovka 8:5. 

Branky: 12. Kokoška (Sladkovský), 13. Hrachovec (Větrovský, Touš), 17. Hrachovec (Touš), 19. Touš (Větrovský), 23. Babjak (Hrachovec, Touš), 23. Hrachovec, 45. Hrachovec (Větrovský, Babjak), 56. Větrovský (Babjak, Hrachovec) – 10. Knaifl (Skála), 16. Skála (Vacula, Louthan), 36. Knaifl (Tichý), 55. Rambousek (Bílek), 60. Skála (Vacula)

Sestava Rytířů: M. Vlček (H. Kress) — V. Filipovič, J. Kovařík, L. Roztočil, T. Tichý, L. Tichý — O. Bílek, Š. Turna, R. Petřík, K. Rambousek, M. Louthan, M. Vacula, S. Knaifl, A. Škaloud, O. Skála

Neděle 29.9. vs. Příbram - Branky: 2. Bažant, 6. Bažant (Michalovič, Kuchler), 11. Kuchler, 23. Bejček (Klimeš), 25. Kuchler, 30. Honzů (Bejček), 34. Přibík (Pavlíček, Spousta), 41. Bažant (Kuchler), 44. Honzů, 51. Bejček, 52. Bažant (Kuchler, Michalovič), 55. Bažant (Michalovič), 56. Pavlíček, 59. Kuchler (Michalovič, Bažant) – 5. Flieger, 35. Flieger (Čížek)

Sestava Rytířů: M. Havlíček (K. Pánek) — F. Petrášek, V. Kolafa, O. Černý, T. Svatoš, J. Minařík, V. Veltruský — D. Spousta, J. Bažant, J. Přibík, J. Klimeš, K. Michalovič, J. Kuchler, M. Honzů, J. Pavlíček, J. Bejček

Neděle 29.9. vs. Pislen Wolves - Branky: 17. Skála (Vacula), 44. Skála, 60. Vacula – 7. Holeček (Hečko), 8. Hečko (Holeček, Štolcbart), 21. Štolcbart (Holeček, Hečko), 25. Brožovský (Holeček, Nováček), 26. Štolcbart (Holeček, Hečko), 30. Holeček (Brožovský, Hečko), 34. Netrh, 35. Štolcbart (Hečko, Sedláček), 41. Štolcbart (Hečko, Holeček), 41. Štolcbart (Hečko, Holeček), 43. Štolcbart (Holeček, Hečko), 52. Štolcbart (Holeček, Hečko), 57. Hečko (Holeček), 58. Říha (Mašek), 59. Štolcbart (Holeček, Hečko), 60. Říha (Netrh), 60. Holeček (Štolcbart)

Sestava Rytířů: H. Kress (M. Vlček) — V. Filipovič, J. Kovařík, M. Louthan, L. Roztočil, T. Tichý, L. Tichý — D. Kalík, O. Bílek, Š. Turna, R. Petřík, K. Rambousek, M. Vacula, S. Knaifl, O. Skála

5. TŘÍDA, RYTÍŘI vs. Beroun B 30:2

Sobota 28.9. vs. Beroun B: Svátováclavská sobota byla datumem i pro první zápas nové sezóny rytířských páťáků. Ti se představili na domácím ledě proti Berounským Medvědům B. Střetnutí mělo však od začátku velice jednoznačný průběh. Po první třetině svítilo skóre už 10:1 pro Rytíře, kdy jedinou branku dali hosté až v úplném závěru periody. V prostředním dějství nastříleli Kladeňáci gólů nejméně, konkrétně osm. Nicméně zvládli pouze tuto třetinu udržet čisté konto. Na začátku třetí části totiž Beroun vstřelil svůj druhý a poslední gól v utkání, naopak Kladeňákům střelecká fazona neovadla, když dokázali dokonce dvanáctkrát dostat puk do hostující svatyně. Konečné skóre tak bylo 30:2. 

Branky: 1. Macháček (Piskáček), 3. Buchta (Kubr), 4. Hnátek (Macháček), 7. Hnátek (Macháček), 10. Cicvárek (Hnátek, Teinitzer), 11. Macháček, 12. Šváb (Kestner), 16. Vokatý, 16. Cicvárek (Hnátek), 19. Vokatý (Kubr), 24. Buchta (Kubr), 24. Hnátek, 27. Kubr (Hnilička), 28. Hnátek (Cicvárek), 28. Kestner (Nový), 28. Nový (Šváb), 30. Macháček, 40. Hnátek (Cicvárek), 41. Hnátek (Cicvárek), 46. Hanzlík (Teinitzer), 46. Hnilička (Kestner), 47. Toms (Hnilička, Zahradník), 50. Hnátek (Macháček), 50. Hnátek (Nový), 51. Hnilička (Buchta, Hanzlík), 53. Hnátek (Macháček), 54. Cicvárek, 56. Toms (Zahradník), 57. Hnátek (Hnátek), 59. Hanzlík (Nelibová) – 20. Veselý, 45. Danko

Sestava Rytířů: J. Turna (A. Nelibová) — L. Hanzlík, M. Piskáček, M. Hnilička, D. Zahradník, M. Teinitzer, M. Kestner, Č. Toms — J. Kubr, F. Šváb, R. Nový, A. Cicvárek, F. Hnátek, L. Buchta, A. Vokatý, R. Macháček

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU