2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
4:2
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
3:2
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
4:1
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
4:2
6. kolo,  neděle 29.9.2024
Liberec
Kladno
2:3sn
7. kolo,  úterý 1.10.2024
Kladno
Třinec
18:00
9. kolo,  neděle 6.10.2024
Kladno
Karlovy Vary
16:00
8. kolo,  středa 9.10.2024
Plzeň
Kladno
17:30
10. kolo,  pátek 11.10.2024
Budějovice
Kladno
17:30
11. kolo,  neděle 13.10.2024
Kladno
Olomouc
16:00
Obrázek
Ohlasy

Dva body z Liberce se stoprocentně počítají, hodnotí první venkovní výhru Jiří Ticháček

včera od Klub / Foto: Marek Sekáč
Nejlepší obránce loňské extraligové sezóny otevřel v neděli na půdě Bílých Tygrů svůj letošní střelecký účet. Na začátku osmé minuty převzal puk ve středním pásmu a po individuální akci se dostal až před libereckého brankáře Kváču, kterého nadvakrát dokázal překonat. Rytíři nakonec zvítězili v samostatných nájezdech a připsali si první venkovní vítězství sezóny. Jak tento zápas hodnotil kladenský obránce Jiří Ticháček?

Jak bys popsal první venkovní výhru?

Pro nás super body. Ten konec nám to trochu pokazil, ale jsem rád, že jsme v sobě našli znovu sílu a zápas jsme ubojovali na svoji stranu. Jak jsem říkal, strašně důležité dva body.

Otevřel jsi skóre zápasu svým prvním gólem v nové sezóně...

Vzal jsem si puk a zkoušel jsem vyjet sám. Najednou se mi otevřelo spoustu prostoru, tak jsem se snažil co nejrychleji nabruslit do pásma a poté před branku. Po střele se mi puk se štěstím vrátil zpátky na hokejku, jsem moc rád, že jsem mohl gólem pomoci týmu.

Co se vám na střídačce honilo hlavou, když se Liberci povedlo dvě minuty před koncem vyrovnat?

Samozřejmě to není nic příjemného, musíme si tyhle situace lépe pohlídat. Byla to obrovská škoda, ale mám radost, že jsme nakonec dokázali najít cestu k vítězství. Dva body z Liberce se stoprocentně počítají.

Cítíš velkou úlevu, když se dnes povedlo poprvé bodovat venku?

Určitě jsme rádi, že se nám konečně povedlo získat nějaké body venku. Měli jsme utkání dobře rozehrané už v Hradci, jsme rádi za každý venkovní bod. 

Výborný výkon dnes znovu předvedl Štěpán Lukeš, jak důležité je pro tým mít takto vyrovnanou a skvěle chytající brankářskou dvojici?

Je to super, hrozně důležité pro nás, protože se v každém zápase máme o koho opřít. Oba dva předvádějí neskutečné výkony a dávají nám šanci vyhrávat utkání. Dneska to Luky znovu potvrdil, takže je paráda, že máme takovou gólmanskou dvojici.

V úterý nás čekají doma obhájci titulu z Třince. Co bude třeba předvést na ledě, aby se udržela stoprocentní bilance doma?

Musíme se držet stále té naší hry. Hrát zodpovědně, obětavě a každý zápas nechat na ledě vše.

Rozhodla dnes právě ta obětavost?

Určitě, mnoho střel jsme dokázali zblokovat. Mohli jsme asi rozhodnout dříve, šancí a přečíslení jsme měli dost, jenom to proměnit. Jinak si myslím, že jsme předvedli slušný výkon, když na nás zatlačili, tak jsme nepanikařili. Rozhodně nám ke dvěma bodům výrazně pomohla právě ta týmovost a obětavost nás všech.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU
×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
HC Oceláři Třinec