úterý 27.8.2024
Plzeň
Kladno
4:2
 čtvrtek 29.8.2024
Kladno
Slavia
2:3
 pondělí 2.9.2024
Kladno
Mladá Boleslav
5:3
 čtvrtek 5.9.2024
Liberec
Kladno
3:5
 čtvrtek 12.9.2024
Kladno
Liberec
5:4
1. kolo,  středa 18.9.2024
Pardubice
Kladno
18:00
2. kolo,  pátek 20.9.2024
Kladno
Sparta
18:00
3. kolo,  neděle 22.9.2024
Litvínov
Kladno
17:30
4. kolo,  úterý 24.9.2024
Kladno
Kometa Brno
18:00
5. kolo,  pátek 27.9.2024
Mountfield HK
Kladno
18:00
Obrázek
Preview

Zápasová příprava začíná! Rytíři v úterý svedou bitvu s Piráty

5. 8. 2024 od Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš
Téměř uprostřed léta čeká tým Jaromíra Jágra první přípravný duel na nový ročník Tipsport extraligy. Kladenský klub slaví v letošní sezóně sto let existence a jeho prvním protivníkem budou hokejisté Chomutova. Vkročí Kladeňáci na poměrně dobře známém místě úspěšně do přípravy?

Po dvou týdnech na ledě první zápas

Kladenští hokejisté se od 24. července připravují na ledě a pod vedením trenéra Davida Čermáka a jeho asistentů polykají jednu tréninkovou jednotku za druhou (aktuální soupiska ZDE). Necelé dva týdny po premiérovém vstupu na kluziště zamíří do Chomutova, kde odehráli kompletní extraligový ročník 2021/2022.

Kromě nového realizačního týmu Rytíři značně obměnili soupisku. Tým opustili Mareks Mitens, Václav Veber, Ondřej Slováček, Chris Martenet, Jakub Babka nebo Jakub Klepiš. Po třech kompletně odehraných ročnících na Kladně nepokračují ani Kanaďané Landon Bow a Jake Dotchin.

Kádr během posledních měsíců naopak vyztužili obránci Tomáš Hanousek, Radek Jeřábek a Phil Pietroniro. Kladenskou stálici Adama Brízgalu doplnil v brankovišti zkušený Štěpán Lukeš a zejména pro něj může být následující klání dost pikantní. Za tým soupeře totiž stále nastupuje jeho starší bratr František, který byl společně s Viktorem Hüblem v uplynulém ročníku hlavní útočnou silou Pirátů.


Chomutov je po pádu zpět mezi profesionály

Františka Lukeše a Viktora Hübla fanoušci v minulosti vídali v české nejvyšší soutěži v barvách nedalekého Litvínova. A právě s Chemiky působili Chomutovští až do roku 2019 v extralize. Tehdy ovšem Růžičkův výběr nezvládl baráž a místo mezi elitou musel přenechat postoupivšímu Kladnu. Klub měl finanční potíže a po jedné sezóně v první lize přišel pád až do Ústecké krajské ligy (4. nejvyšší soutěž).

Chomutov tedy začal stoupat z nejnižších pater a po čtyřech ročnících (z nichž se jeden kvůli pandemii nedohrál) se poměrně rychle vrátil do první ligy, která od letošního roku nese název Maxa liga.

Piráti jako nováček soutěže spoléhají na tahouny z druhé ligy, v útoku pokračují kromě dvojice František Lukeš a Viktor Hübl také Petr Eret, Tadeáš Svoboda či Martin Tůma, v obraně nadále bojují zkušení Petr Ulrych s Radkem Havlem a v brankovišti setrvává trojice Martin Altrichter, Richard Běhula a Michael Petrásek. Zároveň ale tým doplnila i řada zajímavých jmen.

Zajímavostí je, že řada chomutovských hráčů má ve svém životopise zapsané i kladenské Rytíře. Z loňského kádru jde například o Petra Ulrycha, který oblékal kladenský trikot v sezóně 2016/2017. Loňská brankářská jednička Martin Altrichter pak odchytala na Kladně tři ročníky v mladším a starším dorostu. Z letních posil má starty za kladenské áčko i Tomáš Guman, který s týmem postoupil do extraligy a Jiří Fronk, který Rytířům loni vypomáhal v době marodky.

Kladenskému publiku je dobře známý i Tomáš Vildumetz, který v modrobílém dresu zapsal několik desítek startů za A tým a juniorku, tento karlovarský rodák si připsal i několik startů v extralize a hojné zkušenosti má i s první ligou.


Poslední bitva pro Piráty

Oba týmy se v minulosti často střetávaly, ať už v nejvyšší soutěži, v soubojích o ní nebo v první lize. Od přelomové baráže o extraligu 2018/2019 na sebe oba celky ovšem ani jednou nenarazily. Poslední vzájemné měření sil nosí datum 21. dubna 2019, kdy beznadějně vyprodaný ČEZ stadion sledoval chomutovský obrat v prodloužení, hosté zvítězili 2:1. Kladno ale mělo postup jistý a v tabulce čtyř týmů si zajistilo druhou postupovou pozici za vedoucími Pardubicemi. Jak dopadne první souboj mezi Piráty a Rytíři po více než pěti letech?


Utkání v chomutovské Rocknet aréně je na programu v úterý 6. srpna 2024, úvodní vhazování premiérového přípravného klání je naplánováno na čas 17:30.

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

A tým - zápasy
Martin Kolačkovský / Foto: Roman Mareš | 6. 8. 2024

Rytíři na úvod přípravy padli v Chomutově

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU
×
Dnes v 18:00 | Dorost
HC Slavia Praha
Rytíři Kladno