čtvrtek 1.8.2024
Chomutov
Kladno
17:30
 úterý 6.8.2024
Kladno
Chomutov
 
 čtvrtek 8.8.2024
Kladno
Kolín
 
 úterý 13.8.2024
Kladno
Litoměřice
17:30
 čtvrtek 15.8.2024
Litoměřice
Kladno
17:30
Obrázek
Rozhovor

Štěpán Lukeš: Kladno jsem měl v hlavě od té doby, co se ozvalo

19. 6. 2024 od Klub
S Adamem Brízgalou nově vytvoří brankářskou dvojici pro nadcházející sezónu. Osmadvacetiletý brankář se zkušenostmi z národního týmu přichází posílit kladenské brankoviště z Komety Brno, kde naposledy působil. V extralize debutoval v dresu Chomutova již jako jednadvacetiletý a během dalších let si zachytal v Hradci Králové nebo Karlových Varech. Štěpána Lukeše čeká celkově osmá sezóna v nejvyšší soutěži.

Po angažmá u brněnské Komety se přesouváš k Rytířům, kdy se přestup zrodil?

První konverzace začaly probíhat už koncem sezóny a po úspěšné baráži se dotáhly všechny potřebné věci.

Rozhodl jsi se ihned poté, co jsi tuto nabídku obdržel?

Ano. Měl jsem to v hlavě hned od té doby, co se Kladno ozvalo. Agent mi dal vědět, že by byla taková možnost a já byl rozhodnutý.

Byly pro tebe ve hře i jiné varianty než Kladno? 

Samozřejmě je to vždycky otevřené během sezóny, ale jak se ozvalo Kladno, tak jsme měli s manželkou v podstatě hned jasno. Řekli jsme si, že to bude dobrá volba.

Těšíš se na novou destinaci?

Určitě ano. Budu to mít i blíže k domovu, za což jsem rozhodně také rád.

Znáš se s někým z týmu lépe?

Abych řekl pravdu, tak jsem kluky moc neznal, že bychom někde hráli spolu. Byl jsem se Smolim v Hradci Králové, ale jinak jsme se s ostatními potkávali jako soupeři. Když však takhle přijdete do nové kabiny, tak vám stačí pár dnů. Všichni jsme tu na stejné vlně, takže není vůbec problém se dobře poznat.

Jaká bude spolupráce s Adamem Brízgalou?

Těším se na ni, stejně jako na trenéra brankářů Radka Jirátka a doufám, že našemu týmu celá ta společná práce ponese ovoce.

Co letní příprava, vyhlížíš už návrat na led?

Příprava je hodně náročná. Pauza mezi sezónami je velice dlouhá, takže už se nemůžeme dočkat, až se vrátíme zpátky na led. Začátky jsou vždy těžké, takže bude super, až konečně obujeme brusle a dostaneme se do toho.

Jaká je atmosféra uvnitř kabiny?

Velice dobrá, všichni jsme dobře naladěni a doufám, že takto budeme pokračovat.

V sezóně 2021/22 jsi nastoupil do celkem 7 zápasů v národním týmu, byl tohle pro tebe zatím vrcholný ročník?

Určitě to bylo moc hezké, taková třešnička té sezóny. Držel jsem se v reprezentaci zuby nehty, co to šlo. Skoro se mi i povedlo tu přípravu před mistrovstvím dotáhnout do konce, i když to ale nakonec nevyšlo, tak na tu sezónu vzpomínám moc rád.

Sleduješ ve volném čase fotbalové EURO?

Sleduji, teď jsem začal. Sice fotbalu moc neholduji, ale na nějaké zápasy, když hraje třeba Španělsko nebo Německo, jsem se podíval. Favorita nemám, na fotbal moc nekoukám, ale nějaké zápasy si během mistrovství určitě pustím.

INSTAGRAM FEED

#kladynko SLEDOVAT NA INSTAGRAMU